Αποκομίστε περισσότερα από τους λιποδιαλύτες σας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια αναζήτηση στο Google για «διαιτητικά χάπια» θα σας βγάλει κάτι εκατομμύρια αποτελέσματα. Θα μπορούσατε να περιπλανιέστε στην έρημο της κακής διαφήμισης για πάντα.

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Ο σωστός λιποδιαλύτης μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε την πείνα και τη λιγούρα σας για άχρηστα φαγητά σε ενέργεια και εστίαση στις προσπάθειες σας για απώλεια λίπους.

Όταν συνδυάσετε τις δυνάμεις μιας καλής δίαιτας, προπόνησης, και ενός καλού λιποδιαλύτη, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Έτσι λοιπόν, υπάρχει ένας τρόπος για να περιηγηθείτε μέσα από τη διαφημιστική κόλαση των συμπληρωμάτων απώλειας βάρους. Θα πρέπει να οπλιστείτε με την τεχνογνωσία των λιποδιαλυτών. Αλλά μην στεναχωριέστε. Δεν χρειάζεται να κυνηγήσετε τους υπαλλήλους του καταστήματος συμπληρωμάτων για να πάρετε τις απαντήσεις.

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις απλές συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον σωστό λιποδιαλύτη και να μάθετε πώς να τον χρησιμοποιήσετε για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Συμβουλή #1: Επιλέξτε έξυπνα τον λιποδιαλύτη σας

Διαφορετικοί λιποδιαλύτες εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Η υπερβολική δημοσιότητα γύρω από τη διαφήμιση διαιτητικών χαπιών συνήθως προβάλλει ένα πράγμα: αυτό το χάπι θα σας βοηθήσει να εξαφανίσετε το λίπος, όπως το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Αλλά η διαφημιστική εκστρατεία δεν σας βοηθά να κάνετε διάκριση μεταξύ των διαφορετικών προϊόντων λιποδιάλυσης.

Για παράδειγμα, αν ψάχνετε κυρίως κάποιο προϊόν για τον έλεγχο της πείνας, τότε επιλέξτε ένα λιποδιαλύτη ο οποίος να περιέχει Hoodia ως ένα από τα συστατικά. Το Hoodia είναι ένα από τα πιο κοινά συμπληρώματα που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη του ελέγχου της όρεξης.

Από την άλλη πλευρά, αν χρειάζεστε ενέργεια, τότε θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα λιποδιαλύτη ο οποίος να έχει συστατικά όπως η καφεΐνη, η συνεφρίνη, ή η υοχιμβίνη. Αυτά είναι τα διεγερτικά που υποτίθεται πρέπει να σας δώσουν μια ώθηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η λέξη κλειδί για αυτή την ομάδα λιποδιαλυτών είναι «θερμογενετικά», το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει ότι «παράγει θερμότητα» και αναφέρετε στο γεγονός ότι η βασική θερμοκρασία του σώματος σας μπορεί να αυξηθεί, ώστε να μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, αν θέλετε να πάρετε την θερμογόνο διαδρομή, μπορεί να σας ενδιαφέρει ένας λιποδιαλύτης που δεν περιέχει διεγερτικά. Συστατικά όπως το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, το συζευγμένο λινελαϊκό οξύ (CLA), η L-Καρνιτίνη, το εκχύλισμα τζίντζερ και το εκχύλισμα πιπεριού καγιέν μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας να χρησιμοποιήσει το αποθηκευμένο λίπος ως καύσιμο, στην ουσία να καίτε το λίπος χωρίς τραντάγματα στα επίπεδα ενέργειας σας.

Συμβουλή #2: Προγραμματίστε τη λήψη των λιποδιαλυτών σας

Αν δεν χρησιμοποιείτε τους λιποδιαλύτες μόνο για την ενίσχυση της ενέργειας σας πριν από την προπόνηση, τότε βεβαιωθείτε ότι προγραμματίζετε τη λήψη τους με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας.
Εφόσον οι λιποδιαλύτες πρόκειται να μειώσουν την όρεξη, δοκιμάστε να πάρετε έναν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου όπου δεν θα πάρετε κάποιο γεύμα.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την πείνα αμέσως μετά τη λήψη του λιποδιαλύτη και καθώς η δράση εξασθενεί και το αίσθημα της πείνας σιγά-σιγά επιστρέφει θα έχει έρθει η ώρα για το επόμενο σας γεύμα.

Τα περισσότερα προϊόντα συστήνουν τη λήψη δύο λιποδιαλυτών την ημέρα, έτσι αυτό σας αφήνει μία δόση για πριν την προπόνηση σας και μία άλλη για την στιγμή της ημέρας όπου θα νιώσετε το μεγαλύτερο αίσθημα πείνας.

Συμβουλή #3: Σταματήστε τους λιποδιαλύτες μετά τις 6μ.μ.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι να σταματήσετε να παίρνετε τους θερμογενετικούς λιποδιαλύτες μετά τις 6μ.μ.. Αν ο λιποδιαλύτης σας περιέχει συστατικά που θα σας δώσουν μια ώθηση ενέργειας, λαμβάνοντας τον μετά τις 6μ.μ. μπορεί να παρέμβει με τον νυχτερινό σας ύπνο.

Εκτός και αν πρόκειται να κάνετε μια νυχτερινή προπόνηση ή αν γνωρίζετε πως η αντίδραση του σώματος σας στα διεγερτικά δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ύπνο σας, τότε καλό είναι να πάρετε τον τελευταίο σας λιποδιαλύτη το απόγευμα.

Ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι απαραίτητος, αν θέλετε να φτάσετε τους στόχους απώλειας λίπους σας, καθώς ο ύπνος είναι βασικός για τη διατήρηση του υψηλού μεταβολικού ρυθμού, τη βελτίωση της ανάκαμψης μεταξύ των προπονήσεων σας, και τη βελτίωση της όρεξης σας την επόμενη μέρα.

Οι περισσότερες ετικέτες των προϊόντων θα περιλαμβάνουν μια σημείωση σχετικά με τη χορήγηση, γι αυτό διαβάστε προσεκτικά.

Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς το σώμα σας αντιδρά στα διεγερτικά, απλά να θυμάστε να ξεκινήσετε με τη χαμηλότερη συνιστώμενη δόση και να κρίνετε από εκεί.

Συμβουλή #4: Ακολουθήστε μια κυκλική λήψη των λιποδιαλυτών σας

Λόγω του ότι οι περισσότεροι λιποδιαλύτες περιέχουν διεγερτικά, αυτό το καθιστά μια καλή ιδέα για κυκλική λήψη. Γιατί να ακολουθήσετε μια κυκλική λήψη με τα διεγερτικά; Επειδή με την πάροδο του χρόνου το σώμα σας θα προσαρμοστεί στις επιδράσεις των διεγερτικών ουσιών, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα διεγερτικό για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να πάρετε μία μεγαλύτερη δοσολογία προκειμένου να συνεχίζετε να παίρνετε την ίδια ενίσχυση ενέργειας που έχετε συνηθίσει.

Υπάρχει επίσης κίνδυνος να αισθανθείτε υπερβολικά στεγνοί και πιθανόν να καταλήξετε σε υπερπροπόνηση, αναγκάζοντας σας να κάνετε ένα ανεπιθύμητο διάλειμμα από την προπόνηση και τη διατροφή σας.

Αρχικά, μόλις ξεκινήσετε τη λήψη λιποδιαλυτών θα αισθανθείτε τέλεια, αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτή η συνεχής διέγερση δίχως διακοπή, θα σας φθείρει και θα μπορούσε να μειώσει την ενέργεια σας περισσότερο από ότι να σας την ενισχύσει.

Όπως ακριβώς θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δίαιτα χαμηλής θερμιδικής πρόσληψης, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβράδυνση του μεταβολισμού, θα πρέπει να κάνετε επίσης ένα διάλειμμα από τη λήψη λιποδιαλυτών.

Ακόμα και μόλις 1 έως 2 εβδομάδες διακοπής μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά όσον αφορά το πόσο αποτελεσματικοί είναι οι λιποδιαλύτες για σκοπούς ενίσχυσης της ενέργειας σας.

Συμβουλή #5: Πάρτε επαρκή πρωτεΐνη μαζί με όλους τους λιποδιαλύτες

Η τελευταία συμβουλή όσον αφορά τη χρήση λιποδιαλυτών για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, είναι να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επίσης αρκετή πρωτεΐνη για να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

Πολλά από τα λιποδιαλυτικά προϊόντα στην αγορά θα μειώσουν πραγματικά την όρεξη σας, και αν σας αναγκάσουν να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων σας χωρίς επαρκή πρωτεΐνη, τότε θα μπορούσε να εμφανιστεί απώλεια μυϊκής μάζας.

Απλά δεν μπορείτε να μειώσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης σας σε λιγότερο από 2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, όταν έχετε στόχο την απώλεια λίπους. Έτσι, ενώ μπορείτε να μειώσετε τους υδατάνθρακες και τα λίπη, ακόμη κι αν δεν πεινάτε θα πρέπει να καταναλώνετε την πρωτεΐνη σας.

Ίσως να νιώθετε πεινασμένοι όταν βρίσκεστε σε δίαιτα, αλλά δεν θα έπρεπε να αφήσετε τον εαυτό σας να πεινάσει. Για να αποκτήσετε το σώμα ενός μοντέλου fitness ή bodybuilder, θα πρέπει να διατηρήσετε μια υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης για να κρατήσετε τους μύες που θα σχηματίσουν τη σωματική σας διάπλαση.

Τώρα λοιπόν θα πρέπει να είστε οπλισμένοι και έτοιμοι να περιηγηθείτε στο λαβύρινθο των λιποδιαλυτών. Οι λιποδιαλύτες μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για να χάσετε το ανεπιθύμητο βάρος, εάν ήδη ακολουθείτε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και προπόνησης.

Ξεπεράστε το οροπέδιο απώλειας λίπους και πάρτε το δρόμο σας προς την επιτυχία με τη βοήθεια ενός σωστού λιποδιαλύτη και του σωστού σχεδίου λήψης του.

Πηγή: Fit-Blaster.com via Bodybuilding.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ