Hμέρα προπόνησης ποδιών από τον πρωταθλητή σωματικής διάπλασης Ανδρέα Καψή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Η μέρα για τα πόδια είναι κομμάτι της ύπαρξης μου. Η ημέρα για τα πόδια έχει φτάσει και θα την αντιμετωπίσω, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνήσω την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας ότι δεν έκανα οτιδήποτε μπορούσα για να τα γυμνάσω.

 

Η μέρα για τα πόδια είναι η ευκαιρία μου για να γίνω τεράστιος. Το πρώτο που θα κάνω είναι να κοιτάξω τον εαυτό μου, με τρόπο πολύ προσεκτικό και κριτικό και αποφασίζω ποια ακριβώς σημεία των ποδιών μου χρειάζονται βελτίωση. 

 

Eπειτα σχεδιάζω ένα πρόγραμμα γυμναστικής κατά το οποίο αρχικά ασχολείται με τα αδύναμα σημεία μου και στο τέλος του προγράμματος με τα δυνατά. Ξεκινώ από τα πιο βασικά και αξιολογώ τους τετρακέφαλους, τους μηρούς, τους γλουτούς και τις γάμπες. 

 

Κάνω μια λίστα, έτσι ώστε το νούμερο 1 να είναι η περιοχή που χρειάζεται να γυμνάσω περισσότερο. Έπειτα παίρνω καθένα από αυτά τα μέρη και τα σπάω σε μικρότερα (προσαγωγοί, απαγωγοί κτλ). Τώρα που έχω κάνει την αρχή ενός σχεδίου μπορώ να φτιάξω το πρόγραμμα μου. 

 

Γυμνάζω διαφορετικούς μύες των ποδιών, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και καταλήγοντας σε αυτούς με τη μικρότερη. Έτσι αν οι οπίσθιοι μηριαίοι είναι περισσότερο ανεπτυγμένοι από τους τετρακέφαλους ξεκινώ το πρόγραμμα μου με τους γλουτούς. 

 

Δημιουργώ προτεραιότητες μέσα στις μυϊκές ομάδες. Εάν οι μηροί μου χρειάζονται περισσότερη εκγύμναση, τότε ξεκινώ το πρόγραμμα μου σε μηχάνημα hack squat, κρατώντας μικρή απόσταση ανάμεσα στα πόδια. Αν χρειάζεται περισσότερη εκγύμναση το εσωτερικό των μηρών κάνω καθίσματα, αφήνοντας μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των ποδιών. 

 

Προσαρμόζω το πρόγραμμα γυμναστικής, έτσι ώστε να γίνει αυτό που εγώ χρειάζομαι μόνος κανόνας είναι ότι πρέπει να γίνεις καλύτερος, από ότι ήσουν την προηγούμενη μέρα. Ο στόχος μου είναι να νιώθω κάπως συγκεκριμένα όταν γυμνάζω κάποιο μέρος του σώματος μου και χρησιμοποιώ μόνο όσα βάρη χρειάζεται για να νιώσω έτσι. Νιώθω το μυ να σηκώνει το βάρος. Το βάρος είναι κάτι σχετικό. Σκέφτομαι την κάθε επανάληψη, νιώθω τη δύναμη, τη συστολή και όλα τα ενδιάμεσα σταδία. Ο στόχος μου είναι να χτισώ δυο τέλεια πόδια. Πρέπει να κάνω αρκετές ασκήσεις για να καλύψω όλα τα μέρη του ποδιού και αρκετά σετ ώστε να διεγείρω πλήρως τους μύες που ενεργοποιούνται σε κάθε κίνηση. Οι πολλές επαναλήψεις με πολλά κιλά, τα ατέλειωτα drop sets, τα supersets δεν είναι ιδέες κάποιου που έχει σώας τα φρενός. 

 

Η παραφροσύνη μου ελέγχεται από ένα πολύ λογικό και αληθινό σκεπτικό ... γνωρίζω ότι το σώμα μου μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα απ' όσα το μυαλό μου επιθυμεί να μου επιτρέψει. Η θέληση μου είναι πιο ισχυρή από το μυαλό μου. Με τέτοια νοοτροπία τίποτα από όλα όσα δοκιμάζω στο γυμναστήριο δεν είναι ακατόρθωτα η περά από τις δυνατότητες μου. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μπορώ να κάνω περισσότερα από όσα νομίζω ότι μπορώ. Αν 20 επαναλήψεις ακούγονται πολλές, θα κάνω 30. Αν οτιδήποτε πρόκειται να κάνεις ακούγεται λογικό, τότε είναι πολύ εύκολο. 

 

Βγάζοντας τα περά με το πόνο και κάνοντας πράγματα τα όποια αποκαλούμε τρελά η παράλογα είναι πολύ διαφορετικό από το να προπονούμαστε ριψοκίνδυνα. Πάντα είμαι προσεχτηκός φτάνοντας στα άκρα τους μύες μου με τεχνική. Χρειάζομαι βοηθούς και την κατάλληλη ρύθμιση σε όλον τον εξοπλισμό. Παίρνω όλα τα μετρά ασφάλειας, ώστε να είναι μόνο η προσπάθεια ο λόγος για τον οποίο θα ανησυχώ. 

 

Πάντα προσπαθώ κάτι καινούριο, supersets, dropsets, μυϊκή προ-κόπωση και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς, ώστε να προσθέσω ένταση. Κάθε μέρα βρίσκω νέους τρόπους για να γυμνάζω τα πόδια μου πνεύμονες μου και η κάρδια μου αντέχουν ώστε να μου επιτρέπουν να γυμνάζω τα πόδια μου μέχρι τελικής πτώσεως και να μην στάματα επειδή μου κόβεται η αναπνοή μου. Στόχος μου είναι να γυμνάζω τους μύες μέχρι τελικής πτώσεως. 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν ασκείσαι για 2 εβδομάδες;
  • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι bodybuilders για το τρέξιμο
  • Πώς ο κανόνας του 40% μπορεί να αλλάξει την προπόνησή σας
  • «Χτίσε» τους μύες της πλάτης με μια άσκηση!
  • Πώς θα μείνουμε για πάντα νέοι; Η άσκηση που «νικά» τον χρόνο
loading...