Μέσα στον κόσμο των Ινδών bodybuilders (video)

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Καθώς η παγκοσμιοποίηση μετασχηματίζει με γρήγορους ρυθμούς την παραδοσιακή, συντηρητική κοινωνία της Ινδίας, οι νέοι ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο, μέσα σε μια κρίση αρρενωπότητας, σε ένα άθλημα που τους μεταμορφώνει σε υπεράνθρωπα πλάσματα γεμάτα μύες

Tο θέμα αυτού του βίντεο των σκηνοθετών Hijra Collective and Elliott Gonzo είναι το επαγγελματικό bodybuiling, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αθλητικές εμμονές της Ινδίας.

Πηγαίνοντας στο θρυλικό γυμναστήριο GM Fitness, στη νοτιοδυτική πολιτεία της Ινδίας Tamil Nadu, το crew των σκηνοθετών με έδρα το Λονδίνο συναντά τον Aji –έναν από τους ανερχόμενους σταρ– ο οποίος τους οδηγεί μέσα στον τρομερό κόσμο των διαγωνισμών ανδρικού bodybuilding.

Σε ολόκληρη την χώρα, άνδρες όπως ο Aji απαρνιούνται την ινδική παράδοση για να αφοσιωθούν σε ένα άθλημα το οποίο απαιτεί όχι μόνο τρομερή προσήλωση αλλά και αρκετά χρήματα. Η πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή και οι απαραίτητες εκπαιδευτικές συνεδρίες έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα σώματα των ανδρών αλλά και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

«Για τους νεαρούς αθλητές του Tamil, η εκπαίδευση και ο ανταγωνισμός είναι το παν – ανεξάρτητα από τον σκεπτικισμό που αισθάνονται πολλοί από τη μεριά των φίλων και την συγγενών τους» εξηγεί το ντουέτο των σκηνοθετών.

«Το bodybuilding αποτελεί ένα παράθυρο στις προσδοκίες μιας νέας γενιάς, η οποία είναι πρόθυμη να γυρίσει την πλάτη της στην παράδοση και να αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή –ακόμα κι αν αυτό σημαίνει θυσίες για την υγεία της– σε έναν αβέβαιο και όλο και πιο περίπλοκο κόσμο».

Μετά από δύο ταξίδια στην Ινδία, το Tight(ish) αντιπροσωπεύει μια γεύση από το ντοκιμαντέρ Tight που αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο στάδιο του post production.

 

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ