«Ξήλωσαν» σπείρα αναβολικών με «βαριά» ονόματα του bodybuilding!

  • Κατηγορία Νέα
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών ουσιών, αρχηγός του οποίου ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας bodybuilder.

«Βόμβα» στο χώρο του αθλήματος του bodybuilding, από την αποκάλυψη των αρχών ότι μεταξύ των βασικών εμπλεκομένων σε εκτεταμένη διακίνηση αναβολικών χαπιών, επικίνδυνων για τη Δημόσια Υγεία, είναι ανώτατο στέλεχος του ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας αλλά και πρώην πρωταθλητής στο άθλημα με πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Ο γνωστός στο χώρο... των γυμναστηρίων και ιδιοκτήτης τριών γραφείων κηδειών είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών. Στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, προέβαινε, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

06112018doa009

Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Οπως γράφει και το toc.gr σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ο «αρχηγός» της οργάνωσης δεν δίσταζε ακόμη να προμηθεύει με αναβολικά και τους αθλητές, τους οποίους συνόδευε σε αγώνες bodybuilding. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στην ανακοίνωση της Αστυνομίας τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες, ενώ είχαν επεκτείνει τη δράση τους και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).

Συνολικά έγιναν 11 συλλήψεις από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για υπόθεση παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης παράνομων - απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

fab43c2b b5cd 42c3 887a d7851b43acbc

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός των εκατοντάδων χιλιάδων αναβολικών, και τα εξής:

- 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA),
- 6.520 γραμμάρια καπνού,
- 6,2 γραμμάρια κάνναβης,
- αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια,
- 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια,
- μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων,
- πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών,
- 19 κινητά τηλέφωνα,
- 9 ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί),
- 2 tablets,
- σκληρός δίσκος και 2 μέσα αποθήκευσης USB,
- 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και
- πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

06112018doa016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ