Πώς θα φορτίζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε 15 δευτερόλεπτα

  • Κατηγορία Auto
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μία πρωτοποριακή μπαταρία υπόσχεται τεχνολογικά θαύματα.

Oνομάζεται SuperBattery -ok, το όνομά της δεν είναι σίγουρα το πιο δυνατό της σημείο- και είναι μία καινοτόμος μπαταρία γραφενίου, η οποία θα μπορεί να φορτίζει πλήρως σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Ναι, σε λιγότερο χρόνο από το να προλάβεις να βάλεις το smartphone σου στην πρίζα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι κατασκευαστές της, η εταιρεία Skeleton Technologies που τρέχει το project σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, στη Γερμανία.

Πατενταρισμένη τεχνολογία
Η συγκεκριμένη μπαταρία, όταν και εάν ολοκληρωθεί η κατασκευή της και λανσαριστεί στην αγορά, θα κάνει ευκολότερη τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στις ευρωπαϊκές πόλεις, δίνοντας τις τέλειες λύσεις σε τρία πολύ σημαντικά ζητήματα: Τους αργούς χρόνους φόρτισης που μέχρι τώρα έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα, τη φθορά της μπαταρίας μετά από συγκεκριμένο χρόνο και, φυσικά, την αυτονομία.

Το σημείο-κλειδί στη λειτουργία της είναι ο καμπύλος άνθρακας γραφενίου (που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), ο οποίος επιτρέπει επιτρέπει την εφαρμογή υψηλής ισχύος και παρέχει μεγάλη διάρκεια ζωής στους υπερπυκνωτές, οι οποίοι είναι ήδη το ιδανικό συμπλήρωμα για μπαταρίες ιόντων λιθίου - την ίδια περίπου τακτική χρησιμοποιεί και η Tesla προκειμένου να βελτιώνει συνεχώς τα χαρακτηριστικά των μπαταριών της.

Ο Taavi Madiberk, CEO της Skeleton Technologies τονίζει πως "η συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες που ασχολούνται με την ενέργεια στην Ευρώπη είναι το σημαντικότερο σημείο για ένα καλύτερο μέλλον στον εν λόγω τομέα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη της SuperBattery με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης. Η συνεργασία μας ίσως φέρει μία τεχνολογία που ποτέ πριν δεν είχε δει η αγορά στις λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων".

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ