Αυτά είναι τα πιο «ζημιάρικα» αυτοκίνητα του κόσμου

  • Κατηγορία Auto
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η λίστα με τα μοντέλα που κόβουν τις πιο πολλές κλήσεις για ταχύτητα.

Λένε ότι ποτέ δε φταίει το μέσο αλλά πάντα η χρήση του. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τα αυτοκίνητα για τα πρόστιμα που συλλέγουν σωρηδόν οι οδηγοί σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως ότι οι τελευταίοι μήνες λόγω της καραντίνας που επέβαλε η πανδημία της Covid-19 ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων αρέσκονται στις υπερβολικές (και απαγορευμένες) ταχύτητες. Ίσως, αυτό να λειτουργούσε ως το μοναδικό μέτρο εκτόνωσης της κλεισούρας.

Μήπως όμως, τελικά, υπάρχουν κάποια μοτίβα που δείχνουν ότι κάποια αυτοκίνητα είναι πιο επίφοβα από τα άλλα για να σου κόψουν κλήση; Μία πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα έρευνα της αμερικανικής ασφαλιστικής Insurify εταιρείας όσων αφορά τις οδηγικές συνήθειες στις Η.Π.Α κατέληξε σε μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

  • To 10,54% των οδηγών έχουν τουλάχιστον μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα στο βιογραφικό τους.
  • Η Dodge εμφανίζεται με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα στον πίνακα των αυτοκινήτων με τις περισσότερες κλήσεις
  • Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν πιο φτηνά μοντέλα είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανιστούν στις λίστες με τις κλήσεις για όρια ταχύτητας - για αυτό και supercars όπως οι Ferrari και οι Lamborghini σπάνια εμφανίζονται στις λίστες
  • Τα sports cars παίρνουν πιο συχνά κλήσεις

Μήπως όλα αυτά είναι επικίνδυνες γενικεύσεις; Όχι, είναι απλά στατιστικά στοιχεία. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάς ότι, όπως γράφτηκε στην αρχή του κειμένου, πάντα φταίνε οι οδηγοί και ποτέ τα αυτοκίνητα.

Η λίστα

3fffbde5c10d499db75c7f1a4a4ced91

Φυσικά, συγκεκριμένοι οδηγοί επιλέγουν συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων έτσι ώστε να ακολουθήσουν τις αγαπημένες του βλαβερές συνήθειες - όπως, δηλαδή, το να μην τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δυσάρεστες πολλές φορές συνέπειες για όλου μας.

Ποιο μοντέλο κόβει πρώτο το νήμα σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό; Το Subaru WRX με άπειρες νίκες στα Ράλι, φαίνεται ότι προκαλεί τους κατόχους τους να πατήσουν περισσότερο από όσο επιτρέπεται το γκάζι. Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει το γεγονός ότι στη λίστα για τις Η.Π.Α κυριαρχούν αμερικανικά και ιαπωνικά αυτοκίνητα με μοναδική ευρωπαϊκή παρουσία το Volkswagen GTI.

Πηγή: esquire.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ