Μάθε πως μπορείς να έχεις οργασμό χωρίς να… χύσεις σταγόνα!

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θέλεις να έχεις οργασμό χωρίς να αφήσεις ίχνη; Ναι υπάρχει και μπορείς να τον έχεις είτε θελημένα είτε άθελα σου.

Οι γιατροί το λένε «στεγνό οργασμό» ή «ανάδρομη εκσπερμάτωση». Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν περιορίζει τον οργασμό που νιώθεις και την ολοκλήρωση και δες το γιατί.

Έχουν διατυπωθεί από ανατολικές φιλοσοφίες απόψεις που περιλαμβάνουν και τη σεξουαλική συμπεριφορά με ασκήσεις επίτευξης οργασμού χωρίς εκσπερμάτιση. Στις ασκήσεις αυτές ουσιαστικά επιχειρείται ο έλεγχος του αντανακλαστικού της εκσπερμάτισης. Υπάρχουν όμως αρκετοί που υποστηρίζουν ότι αυτού του είδους οι ασκήσεις - τουλάχιστον για τους αμύητους - μπορεί να αποτελέσουν το αίτιο της ανάπτυξης μιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Υπάρχουν τέλος παθολογικές καταστάσεις, κατά τις οποίες είτε δεν παράγεται σπέρμα, είτε το σπέρμα κατευθύνεται κατά την εκσπερμάτιση προς την ουροδόχο κύστη (παλίνδρομη εκσπερμάτιση).

Για να κατανοήσουμε τι είναι η ανάδρομη εκσπερμάτιση, πρέπει να γνωρίζουμε την ανατομία των ανδρικών γεννητικών οργάνων: Ο προστάτης είναι ένας αδένας που συνδέεται με το πέος στο ένα του άκρο και στην ουροδόχο κύστη και τη σπερματοδόχο κύστη στο άλλο. Όταν ο άντρας πρόκειται να φτάσει σε οργασμό, το σπέρμα μεταφέρεται από τη σπερματοδόχο κύστη στον προστάτη και φτάνει σε ένα «σταυροδρόμι»: ο ένας δρόμος οδηγεί στην ουροδόχο κύστη και ο άλλος στο ανδρικό μόριο.

2222banner

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο λείος μυς της ουροδόχου κύστης συσπάται και ωθεί το σπέρμα να εξέλθει από το πέος. Στην ανάδρομη εκσπερμάτιση όμως ο μυς δε συσπάται όπως θα έπρεπε κι έτσι το σπέρμα κατευθύνεται στην ουροδόχο κύστη.

Η ανάδρομη εκσπερμάτιση δε συνοδεύεται από πόνο. Επίσης, το σώμα απορρίπτει φυσιολογικά το «αποπροσανατολισμένο» σπέρμα μέσω των ούρων.

Εάν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, η ανάδρομη εκσπερμάτιση μπορεί να οφείλεται στις συχνές σεξουαλικές επαφές. Η σπερματοδόχος κύστη αποθηκεύει συγκεκριμένη ποσότητα σπέρματος κι έτσι μπορεί να «στερέψει» εάν ο άντρας κάνει πολλές φορές σεξ μέσα στην ίδια ημέρα.

Πηγή: activeman.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ