Η επιστήμη βρήκε πόσο συχνά πρέπει να εκσπερματώνει ένας άντρας κάθε μήνα

  • Κατηγορία Man
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η συχνότητα με την οποία εκσπερματώνει ένας άντρας κάθε μήνα (είτε λόγω σεξουαλικών επαφών είτε λόγω αυνανισμού) μπορεί να επηρεάσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προσπάθησαν να εντοπίσουν αν η συχνότητα εκσπερμάτισης μπορεί να συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν και ανέλυσαν στοιχεία από 31,925 υγιείς άντρες για 18 ολόκληρα χρόνια. Οι συμμετέχοντες αυτοί συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικά με τημηνιαία συχνότητα της εκσπερμάτισής τους.

Η μηνιαία συχνότητα εκσπερμάτισης αξιολογήθηκε σε άνδρες ηλικίας 20 έως 29, 40 έως 49 ετών, αλλά και το έτος πριν από την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Η εκσπερμάτιση αυτή ήταν είτε αποτέλεσμα της σεξουαλικής πράξης των συμμετεχόντων είτε αποτέλεσμα αυνανισμού. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, περίπου 3.839 από τους συμμετέχοντες στη μελέτη διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο European Urology (Ευρωπαϊκή Ουρολογία) και έδειξαν, ότι η εκσπερμάτωση τουλάχιστον 21 φορές το μήνα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε άνδρες ηλικίας 20 έως 29 ετών και 40 έως 49 ετών, συγκριτικά με την εκσπερμάτιση που πραγματοποιείται μόνο 4-7 φορές το μήνα.

Οι επιστήμονες δεν κατέληξαν στο γιατί αυτός ο αριθμός εκσπερμάτισης βοηθά τόσο πολύ στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, αλλά σύμφωνα με παλαιότερα ευρήματα, αυτό πιθανά συμβαίνει λόγω της αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1