Το τακτικό σεξ βοηθά (και) τις νοητικές λειτουργίες!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η συχνή σεξουαλική επαφή μετά τα 50 κάνει καλό, όχι μόνο στην ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου, αλλά βελτιώνει και τις νοητικές του λειτουργίες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρυ πραγματοποίησαν έρευνα με στόχο για να εξετάσουν πως επηρεάζει το σεξ τον τρόπο με τον οποίο γερνάμε και δημοσίευσαν τα τελικά συμπεράσματά τους στην επιθεώρηση «The Journals of Gerontology, Series B: Psychological and Social Sciences».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 73 εθελοντών ηλικίας 50 έως 83 ετών και απέδειξε πως όσοι έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν τα εξής χαρακτηριστικά: ευφράδεια, βελτιωμένη χωροταξική ικανότητα - δηλ. αντίληψη για τη θέση των αντικειμένων μέσα στο χώρο και καλύτερη εκτίμηση του χώρου ανάμεσα σε διάφορα αντικείμενα. Μετά από μια σειρά αναλύσεων και πειραμάτων, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι, το σεξ με καλή συχνότητα, βοηθά την τρίτη ηλικία να διατηρεί καλές επιδόσεις σε δοκιμασίες που αξιολογούν νοητικές δεξιότητες. Ωστόσο, δεν ανακάλυψαν κάποια σχέση ανάμεσα στις σεξουαλικές επαφές και στις λειτουργίες της μνήμης ή της προσοχής

«Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι οι μεσήλικες και οι ηλικιωμένοι δεν κάνουν σεξ, αλλά η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο κάνουν αλλά ωφελούν ταυτοχρόνως με πολλούς τρόπους την ευεξία τους», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Χαίυλυ Ράιτ, από το Κόβεντρυ.«Κάθε φορά που δημοσιεύεται μία νέα μελέτη για το θέμα, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσουμε πού ακριβώς οφείλεται αυτή η συσχέτιση, ποιοι είναι οι υποκείμενοι μηχανισμοί και αν τελικά υπάρχει σχέση αιτίας-αποτελέσματος ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και σε βασικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η νοητική».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι απαγορευμένες τροφές πριν το σεξ!
  • 7 βήματα για παθιασμένο σεξ μέσα στις γιορτές
  • Πώς επηρεάζουν το σεξ οι γιορτές των Χριστουγέννων;
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
loading...