Αυτά οδηγούν τη σχέση στην απιστία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να ξεκληρίσεις μία σχέση μαζί με ό,τι αυτή κουβαλάει μαζί της. Είναι όμως η απιστία ο μόνος τρόπος; Όχι, δυστυχώς.

Υπάρχουν κάποιες εξίσου ή πιο δραστικές συμπεριφορές με τις οποίες μπορείς να σαμποτάρεις και εντέλει να καταστρέψεις ολοσχερώς το δέσιμο με την αγαπημένη σου. Είναι συνήθως όλα αυτά που οδηγούν στην απιστία, η οποία κάποια στιγμή θα προκύψει όχι ως αιτία ή λόγος χωρισμού, αλλά ως φυσική συνέχεια- σαν ξέσπασμα- κακών καταστάσεων που μόνοι μας προκαλέσαμε. Και άρα μπορούμε να αποτρέψουμε, αν θέλουμε πραγματικά (απαραίτητη προϋπόθεση).

Τα ψέματα και η κρυψίνοια
Αυτό που της κρύβεις (ή σου κρύβει, ή κρύβετε) πράγματα, που δεν της τα λες ή της τα λες αλλιώς είτε για ν' αποφύγεις μία κακή (αλλά πιθανότατα δικαιολογημένη) αντίδραση, είτε για να την προστατεύσεις (έλα τώρα) και κυρίως γιατί ό, τι κι αν κάνεις, για το οποίο δεν είσαι και πολύ περήφανος, δεν θες να τη χάσεις. Όλο αυτό λέγεται ανειλικρίνεια, έλλειψη εμπιστοσύνης και εννοείται σεβασμού. Δε συμφέρει κανέναν σας.

Η παντελής έλλειψη τρυφερότητας
Η οποία (τρυφερότητα) αποτελεί βασική ανάγκη που ικανοποιείται μέσα σε μία σταθερή ερωτική σχέση. Αν δεν φροντίζετε ο ένας τον άλλο, δεν πιάνεστε, δεν είσαι «απαλοί» στις σκέψεις και τις πράξεις σας, γιατί να είστε μαζί αλήθεια; Ειδικά για την πιο ευαίσθητη ψυχή της «παρέας», που συνήθως είναι εκείνη, το να δίνει και να παίρνει τρυφερότητα είναι «οξυγόνο».

Η έλλειψη επικοινωνίας
Να νιώθεις ότι τα λες πολύ καλύτερα με όλους τους άλλους παρά με τον άνθρωπό σου. Δεν είναι φοβερό; Αυτό συμβαίνει όταν έχεις θεωρήσει την άλλη τόσο δεδομένη σε βαθμό που να βαριέσαι να μιλήσεις. Το επικοινωνιακό χάσμα συνεπάγεται έλλειψη συνεννόησης, διάθεσης, αδιαφορία και όλα αυτά τα φρικτά. Ε, αν έχετε φτάσει μέχρι εκεί, η απιστία θα σας σοκάρει;

Η λανθάνουσα δυσαρέσκεια
Συμβαίνει και αυτό. Να έχεις σχέση με ένα άτομο που κατά βάθος δε συμπαθείς και δεν εκτιμάς πραγματικά. Ή που με το πέρασμα του χρόνου το έχεις απομυθοποιήσει σε απογοητευτικό επίπεδο, αλλά δε χωρίζεις για τους γνωστούς απαράδεκτους λόγους (συνήθεια, αδυναμία, κτλ). «Από τη στιγμή που εκδηλώνεται δυσαρέσκεια, η ζημιά έχει γίνει», λένε οι ψυχολόγοι. Ξεκινάει σιωπηλά και αν δεν ασχοληθεί κανείς μαζί της, εξαπλώνεται και γίνεται περιφρόνηση.

Η ασυμφωνία επί παντός επιστητού
Από το τι dressing θα ρίξετε στη σαλάτα μέχρι για το ποιος φταίει για το προσφυγικό. Μια συνολική, εξοντωτική, εγωιστική διαφωνία και πείσμα για τα πάντα, με το στανιό. Καμία διάθεση ταύτισης ή συμβιβασμού που φανερώνει επίσης, μεγάλη δυσαρέσκεια και πολλά, πολλά προβλήματα. Γιατί αυτό το «τσακωνόμαστε συνέχεια για βλακείες», πέρα από το ότι σας εξαντλεί- ακόμα κι αν το βρίσκεται γοητευτικό να τρώγεστε- δεν είναι πάντα αθώο.

Η πλήρης παράδοση
Κάποιος έχει πει ότι η άνευ όρων συναίνεση στα «θέλω» του άλλου σε μία σχέση και συνεπώς η καταπάτηση των δικών μας επιθυμιών είναι χειρότερη από την απιστία γιατί μαρτυρά έλλειψη αυτοπεποίθησης εκείνου που τα δίνει όλα και συμφέρει. Μιλάμε για μια αρρωστημένη, ανισόρροπη κατάσταση που μεταλλάσσει το ζευγάρι σε ντουέτο θύματος και θύτη.

Η χειριστική συμπεριφορά
Στον αντίποδα του «χαλιού να το πατήσεις», εκείνος ο ελεγκτικός χαρακτήρας που θέλει να μανιπουλάρει τέρμα το έτερον ήμισυ και να έχει το «πάνω χέρι» σε όλα. Οι ενέργειες ενός χειριστικού ατόμου έχουν στόχο το αποκλειστικά προσωπικό του όφελος και το επιτυγχάνουν μέσα από την χειραγώγηση του άλλου ρουφώντας εξαντλητικά την αγάπη και την ανοχή του.

Η παθολογική ζήλια
Εκείνη η αρρωστημένη που απλώνεται τοξικά μέσα στο μυαλό του ενός και ταράζει τον άλλο ασταμάτητα. Η κλινική καχυποψία που καταπιέζει και δηλητηριάζει τα πάντα. Όταν η πιθανότητα να παραστρατήσει ο άλλος είναι στην ημερήσια διάταξη και του δηλώνεις ξεκάθαρα ότι τον έχεις απολύτως ικανό για κάτι τέτοιο, το να το κάνει τελικά, δεν θα εκπλήξει κανέναν, σωστά;

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δώρα Επετείου: Αναγκαίο κακό ή ένδειξη αγάπης;

GIF ISO FINAL 1