Τι πρέπει να τρώμε μετά το σεξ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια από τις πιο δυσάρεστες… παρενέργειες του σεξ είναι οι λοιμώξεις του ουροποιητικού ή των γεννητικών οργάνων.

Η επιστήμη δίνει τη λύση για να τις προλάβουμε: Και είναι τόσο απλή όσο να τρώμε ένα γιαούρτι μετά το σεξ!

Κρατήστε μακριά τις λοιμώξεις
Η ερωτική επαφή εκτός από μια εμπειρία των αισθήσεων συνιστά πολλές φορές… ανταλλαγή μικροβίων και βακτηρίων, από τον οργανισμό του ενός στον οργανισμό του άλλου. Γι’ αυτό και οι λοιμώξεις που σχετίζονται με το σεξ είναι αρκετές και συνήθως αφορούν το ουροποιητικό σύστημα.

Και παρότι στο σινεμά, το ζευγάρι μετά το σεξ απολαμβάνει την εγγύτητα και τη στιγμή, στην πραγματική ζωή οι περισσότεροι υιοθετούμε συνειδητά ή μη μία καλή συνήθεια που συμβάλει στην πρόληψη των λοιμώξεων, δηλαδή ουρούμε μετά την ερωτική επαφή. Όπως εξηγούν ειδικοί, με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται από τα εξωτερικά γεννητικά όργανα μικροοργανισμοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενοχλητικές και επώδυνες λοιμώξεις.

Το τοπικό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων με ουδέτερο σαπούνι, χωρίς άρωμα είναι επίσης μια καλή πρακτική, ενώ οι ειδικοί συστήνουν μετά το ντους να μένουμε για όσο περισσότερη ώρα μπορούμε γυμνοί ώστε να στεγνώσει καλά η περιοχή, καθώς η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μικροβίων.

Ωστόσο ο κατάλογος των προληπτικών μέτρων κατά των λοιμώξεων του ουροποιητικού συμπεριλαμβάνει και ένα ακόμη tip που δεν είναι τόσο γνωστό:

Να αποκτήσουμε τη συνήθεια να τρώμε ένα γιαούρτι μετά το σεξ! Γιατί; Το γιαούρτι είναι προϊόν ζύμωσης και ως τέτοιο περιέχει προβιοτικά, τα "καλά” βακτήρια που προστατεύουν τον οργανισμό από λοιμώξεις και ενισχύουν τη δύναμη του ανοσοποιητικού. Αν δεν αγαπάτε το γιαούρτι, την ίδια προστασία σας εξασφαλίζουν το κεφίρ και το αριάνι, ροφήματα με βάση το γιαούρτι που είναι επίσης πλούσια σε προβιοτικά.

Πηγή: www.capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Διατροφή και καρκίνος - Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώμε
  • Τι θέλουν οι γυναίκες στο σεξ αλλά ντρέπονται να το παραδεχθούν
  • Sex Academy: Έρχεται το πρώτο «σχολείο για το σεξ» στην Αθήνα
  • Το ποδήλατο ΔΕΝ κάνει κακό στο σεξ για τους άνδρες
  • Αθλούμαι και προσέχω τη διατροφή μου αλλά δε χάνω κιλά. Τι φταίει;
  • Γιατί το σεξ μετά τη γυμναστική είναι πάντα το καλύτερο
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τεστοστερόνη: Φάε αυτό το φρούτο και εκτόξευσέ την!