Πώς μια χούφτα ξηροί καρποί μπορούν να δυναμώσουν το σπέρμα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι με 60 γραμμάρια ξηρών καρπών καθημερινά, αυξάνεται ο αριθμός των σπερματοζωαρίων.

Aμύγδαλα, καρύδια και φουντούκια έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι είναι σύμμαχος της καρδιάς, αλλά νεότερες μελέτες πολλαπλασιάζουν τα οφέλη. Κυριολεκτικά μιλώντας, πολλαπλασιάζουν τον αριθμό υγιών σπερματοζωαρίων.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη κλινική δοκιμή από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili της Ισπανίας, άντρες που κατανάλωναν κάθε μέρα 60 γραμμάρια ξηρούς καρπούς επί 14 συνεχόμενες εβδομάδες, απογείωσαν τα επίπεδα γονιμότητάς τους. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τις αναφορές, οι άντρες που συμπεριέλαβαν ωμούς, ανάλατους ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους αύξησαν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων κατά 16%, κατά μέσο όρο.

Τι κατέγραψε το πείραμα
119 υγιείς άντρες ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα ακολούθησε μια τυπική υγιεινή διατροφή αλλά χωρίς ξηρούς καρπούς, ενώ η δεύτερη ομάδα πρόσθεσε στο ίδιο μενού ένα μικρό μπολ με αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια, σαν ενδιάμεσο σνακ. Το πείραμα διήρκεσε 14 εβδομάδες και κατόπιν όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν δείγματα σπέρματος και αίματος (κάτι που είχε συμβεί και στην αρχή της έρευνας), έτσι ώστε οι ερευνητές να προσδιορίσουν εάν οι ξηροί καρποί είχαν οποιαδήποτε επίδραση στην υγεία των σπερματοζωαρίων.

Πώς μια χούφτα ξηροί καρποί μπορούν να δυναμώσουν το σπέρμα

Ο αριθμός των υγιών σπερματοζωαρίων της δεύτερης ομάδας έδειξε μια αύξηση 4%, με την κινητικότητά τους (επίσης σπουδαίος παράγοντας γονιμότητας) να ξεπερνά το 6%. Ακόμη και το σχήμα σπέρματος (άλλος ένας κρίσιμος συντελεστής υπογονιμότητας) βελτιώθηκε κατά 1% -ένα υγιές σπερματοζωάριο έχει συνήθως ωοειδή κεφαλή και μακριά ουρά.

Τι κρατάς από όλα αυτά
Αν προσπαθείς πάνω από 6 μήνες να γίνεις πατέρας και δεν το καταφέρνεις με φυσικό τρόπο (και αφού έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά τα επίπεδα γονιμότητας της συντρόφου σου), τότε τα σπερματοζωάριά σου έχουν τα εξής τρία προβλήματα -ξέχωρα ή και όλα μαζί: μικρός αριθμός, χαμηλή κινητικότητα, λάθος σχήμα. Όμως, μια χούφτα ξηροί καρποί καθημερινά μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ποιες τροφές και συμπληρώματα βελτιώνουν τo σπέρμα
  • Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τις κάλτσες στο σεξ
  • Ανδρικό χάπι: Έρχεται το αντισυλληπτικό που περιορίζει το σπέρμα
  • Sex smoothie: Το φρουτοποτό που θα εκτοξεύσει την λίμπιντό σας στα ύψη!
  • 5 αφροδισιακά τρόφιμα για ένα αξέχαστο βράδυ!
  • Cuckolding sex: Η νέα τολμηρή μόδα που κάνει θραύση στο εξωτερικό
loading...

GIF ISO FINAL 1