Πώς μειώνοντας το junk food θα αυξήσεις το σεξ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι μια ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ βοηθά στη μείωση του junk food.

Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο: μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, οδηγεί σε μείωση της λαχτάρας για περισσότερο φαγητό, απομακρύνοντας -κυρίως- το ενδεχόμενο ψυχαναγκαστικής πολυφαγίας.

Η έρευνα, που διεξήχθη κατά την τελευταία δεκαετία από το Πανεπιστήμιο της Υόρκης του Καναδά σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Εξάρτησης και Ψυχικής Υγείας, παρακολούθησε μια μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων από 27 έως 50 ετών, με ένα σημαντικό αριθμό από τους οποίους να προσδιορίζονται ως πολυφαγάδες (και σαφώς, παχύσαρκοι). Οι ερευνητές συγκέντρωσαν μέσω ερωτηματολογίων στοιχεία για τις διατροφικές συνήθειες των αντρών και, κατά πρώτο λόγο, πληροφορίες για την τάση τους να καταναλώνουν ζαχαρώδεις και λιπαρές τροφές, συσχετίζοντας τις αναφορές τους με ένα πλήθος γενετικών δεδομένων κάθε ατόμου.

Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν ότι η ωκυτοκίνη (που ονομάζεται και «ορμόνη της αγάπης») έχει άμεση γενετική σχέση με την υπερκατανάλωση τροφής, η οποία άπτεται μιας πλειάδας ψυχολογικών διαταραχών, ανάμεσά τους η κατάθλιψη και η αυτοτιμωρητική συμπεριφορά. Το εξίσου συναρπαστικό συμπέρασμα από την μελέτη της δράσης της ωκυτοκίνης στον εγκέφαλο, είναι ότι οι οργασμοί που προκαλούν οι συχνές εκσπερματίσεις συνδέονται και με τη δημιουργία ισχυρότερης άμυνας απέναντι σε χειρότερες από το φαγητό εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά και το πολύ αλκοόλ.

Ναι, αν νομίζεις ότι πρέπει να αρχίσεις σιγά-σιγά να απελευθερωθείς από την πολυφαγία που σε παχαίνει επικίνδυνα, κάνε όσο περισσότερο σεξ μπορείς. Μίλησε γι’ αυτό το θέμα και με το γιατρό σου -να δεις που θα συμφωνήσει.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1