Μπορείς να χάσεις βάρος κάνοντας σεξ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί το σεξ να μη θεωρείται επίσημα γυμναστική, σε βοηθά όμως να κάψεις μερικές θερμίδες άρα και να φτάσεις έναν βήμα πιο κοντά στον στόχο σου, που δεν είναι άλλος από την απώλεια των περιττών κιλών.

Σύμφωνα με μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ, κατά τη διάρκεια του σεξ οι άντρες καίνε κατά μέσο όρο 101 θερμίδες ενώ οι γυναίκες 69. Στη μελέτη παρατηρήθηκαν βέβαια μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, αφού ορισμένοι άντρες έκαψαν μόλις 13 θερμίδες ενώ άλλοι 306, ενώ για τις γυναίκες οι αντίστοιχοι κατώτατοι και ανώτατοι αριθμοί ήταν 11,6 και 164.

Η ένταση της σεξουαλικής πράξης, αναφέρει η μελέτη στην επιθεώρηση PLOS ONE, ήταν μέτρια και συγκεκριμένα ελαφρώς υψηλότερη από αυτή που επιτυγχάνεται με το απλό περπάτημα αλλά χαμηλότερη από αυτή του τζόκινγκ. Οι ειδικοί παραδοσιακά συνιστούν 150 σωματικής άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα κι έτσι μπορείς να συνυπολογίσεις το σεξ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου!

Μπορεί οι 100, 200 ή 300 θερμίδες να μην είναι αρκετές για να παρατηρήσεις αξιοσημείωτη μείωση στο βάρος σου, μάθε όμως επίσης ότι το σεξ μειώνει την όρεξη και τις λιγούρες κι έτσι μπορεί να σε βοηθήσει να καταναλώσεις λιγότερες θερμίδες από τα γεύματά σου μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Nature Reviews Endocrinology, οι επιδράσεις αυτές οφείλονται στην ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», η οποία απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και ιδίως τη στιγμή του οργασμού. Βέβαια, η δράση της ωκυτοκίνης δεν διαρκεί για πολλή ώρα μετά το σεξ.

Με βάση τα παραπάνω, θα μπορούσε να πει κανείς ότι το σεξ πράγματι συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ο βαθμός στον οποίο βοηθά όμως εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως η συχνότητα, η διάρκεια και η ένταση της ερωτικής επαφής. Αν και είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να βασιστείς αποκλειστικά στο σεξ για την καθημερινή σου γυμναστική ή για το αδυνάτισμα, τα οφέλη του για την υγεία είναι τόσα πολλά (δες εδώ) που η καύση θερμίδων είναι απλώς ένα μικρό μπόνους!

Πηγή: Medical News Today

3333banner

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
  • 7 βήματα για παθιασμένο σεξ μέσα στις γιορτές
  • Πώς επηρεάζουν το σεξ οι γιορτές των Χριστουγέννων;
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Τα 2 σημεία-κλειδιά για να μην πάρετε κιλά από το βραδινό
  • Πόσες φορές πρέπει να εκσπερματώνει ένας άντρας το μήνα;
loading...