Το μυστικό για τηγανητές πατάτες χωρίς πολλές θερμίδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες;

Έχουμε και λέμε. Μπριζολάκια στα κάρβουνα, αφράτα μπιφτέκια και τηγανητά αυγά- τι θα ήταν χωρίς τηγανητές πατάτες στο πλευρό τους; Αφόρητα βαρετά...

Ναι, χωρίς καμία ντροπή δηλώνω ότι η τηγανητή πατάτα, αυτή η απλή αλλά συνάμα συγκλονιστικά νόστιμη εκδοχή του λαχανικού, αναβαθμίζει όλα τα προαναφερθέντα φαγητά.

Επειδή όμως ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο (παντού χωράει μια αναφορά στους Πυξ- Λαξ), έχουν πολλές θερμίδες, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα όταν στην εξίσωση μπει η κέτσαπ, η μαγιονέζα, το μπέικον, το λιωμένο τσένταρ και τριμμένο τυρί (όχι, ταυτόχρονα- εναλλάξ).

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις όσο μπορείς τις θερμίδες σε αυτό το φαγητό; Να αλλάξεις τον τρόπο που τις μαγειρεύεις και να προσθέσεις ένα μικρό βήμα πριν τις ρίξεις στο τηγάνι! Αφού λοιπόν κόψεις τις πατάτες σου, ρίξτες σε βραστό νερό για 3- 4 λεπτά, στράγγιξέ τες καλά και στη συνέχεια τηγάνισέ τες σε καυτό λάδι για 5-6 λεπτά, χωρίς να τις ανακατεύεις συνέχεια και σπάσουν. Αυτή η διαδικασία θα μειώσει σημαντικά το λάδι που τραβάει η πατάτα, plus θα γίνει πολύ πιο μαλακή μέσα και πιο τραγανή έξω.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Οι θερμίδες και τα λιπαρά για μελομακάρονα και κουραμπιέδες
  • Ποιές θερμίδες να προσέχεις στις γιόρτες
  • Πόσο περπάτημα χρειάζεται για να «κάψεις» ένα παγωτό ξυλάκι;
  • 10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους υδατάνθρακες
  • Πόσες θερμίδες έχει ένα σουβλάκι;
loading...