Τελικά τι πρέπει να τρως το βράδυ για να μην παχύνεις;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πριν μερικά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι όποιος ήθελε να χάσει βάρος έπρεπε, μεταξύ άλλων, να κόψει και το βραδινό.

Βέβαια, οι διατροφολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει πια ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και το σημαντικό είναι να τρέφεται κάποιος σωστά. Στην περίπτωση του τελευταίου γεύματος της ημέρας, όμως, το οποίο δύσκολα προλαβαίνει κάποιος να κάψει, ποιοι είναι οι “χρυσοί” συνδυασμοί;

Το βραδινό γεύμα, λοιπόν, όπως και κάθε ισορροπημένο γεύμα της ημέρας, θα πρέπει να περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες αλλά και λίπη.

Συγκεκριμένα:

* Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να καλύπτουν το 45-50% του βραδινού γεύματος, αλλά μην νομίζεις ότι μιλάμε για μακαρονάδα, αλλά για λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής άλεσης.

* Οι πρωτεΐνες από την άλλη πρέπει να καλύπτουν το 20-25% του βραδινού και θα τις πάρεις από το κρέας, τα αβγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών.

* Όσον αφορά στις φυτικές ίνες, στο βραδινό σου πρέπει να καταναλώνεις περίπου 8 γραμμάρια. Φυτικές ίνες υπάρχουν στα λαχανικά, τα φρούτα και τα προϊόντα με δημητριακά ολικής άλεσης.

* Τέλος, τα λίπη μπορεί να σε τρομάζουν, αλλά είναι απαραίτητο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής. Ιδανικά, πρόσθεσε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο στη σαλάτα σου.

Η ώρα μετράει

Μπορεί να μην έχουμε τη συνήθεια να τρώμε βραδινό στις 6 ή στις 7 το απόγευμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν πάει 9 και δεν έχεις φάει το βραδινό σου πρέπει να πας για ύπνο με άδειο στομάχι. Το καλύτερο είναι να φροντίζεις να τρως το τελευταίο γεύμα της μέρας 3 ώρες πριν κοιμηθείς. Έτσι, εκτός του ότι δεν θα επιβαρύνεις τη σιλουέτα σου, θα δώσεις χρόνο στον οργανισμό να χωνέψει το φαγητό και δεν θα έχεις διαταραχές στον ύπνο.

Πηγή: olivemagazine.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Σαρακοστή και νηστεία: Τι τρώτε και τι όχι!
  • Καθαρά Δευτέρα: τι να φάμε, τι να προσέξουμε
  • Οι 6 υπερτροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου φέτος την άνοιξη
  • Αμύγδαλα vs Καρύδια: Θερμίδες και διατροφική αξία!
  • Τα 5 αγχολυτικά «φάρμακα» της φύσης
  • Μικρές συμβουλές για να μην πάρετε περιττά κιλά στις γιορτές!
loading...