Ποιο υγιεινό snack αφαιρεί πόντους από τη μέση;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Στο πείραμα συμμετείχαν 60 μεσήλικοι άνθρωποι με κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιακών προβλημάτων, οι οποίοι χωρίστηκαν σε 2 groups.

Η πρώτη ομάδα πρόσθεσε φιστίκια Αιγίνης στην καθημερινή τους διατροφή σε ποσοστό 20%, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν έτρωγε καθόλου. Μετά από 6 μήνες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα του 1ου group είχαν χάσει περισσότερους πόντους από τη μέση, είχαν καλύτερα ποσοστά σακχάρου στο αίμα τους, ενώ η χοληστερίνη τους είχε μειωθεί σημαντικά.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η συγκεκριμένη κατηγόρια ξηρών καρπών είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τη χοληστερόλη, αυξάνουν την έκκριση ορμονών που ρυθμίζουν τη γλυκόζη στο αίμα, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό για την καύση περισσότερου λίπους.

Άλλωστε τα φυστίκια Αιγίνης κάνουν διπλό καλό στον οργανισμό γιατί:

1. Βελτιώνουν την πέψη
Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος, αν αντιμετωπίζουμε φουσκώματα, δυσκοιλιότητα ή άλλα πεπτικά προβλήματα. Εντάσσοντας τα (κατά προτίμηση ανάλατα) φιστίκια στην καθημερινή μας διατροφή τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίζονται άμεσα.

2. Μειώνουν τη χοληστερόλη
Τα φιστίκια Αιγίνης όταν συνδυαστούν με χαμηλής θερμιδικής αξίας δίαιτα μπορεί να μας βοηθήσουν να μειώσουμε μόνιμα τη χοληστερόλη, καθώς περιέχουν L-αργινίνη που βελτιώνει την ελαστικότητα των αρτηριών, μειώνοντας τον κίνδυνο θρομβώσεων .

3. Βοηθούν στην απώλεια βάρους
Τα σνακ είναι ένα σημαντικό μέρος της κάθε δίαιτας. Τα φιστίκια Αιγίνης αποτελούν ένα υγιεινό ανεπεξέργαστο σνακ, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μας κάνουν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, τα φιστίκια Αιγίνης έχουν χαμηλό αριθμό θερμίδων, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου και τα οφέλη του στην υγεία!
  • Πως θα προστατευτείτε από τις φθινοπωρινές ιώσεις που πλησιάζουν!
  • Μάθε πόσο νερό χρειάζεσαι πραγματικά στη προπόνηση
loading...