Αποτοξίνωση με λεμόνι: 7 τρόποι που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε (video)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα μυρωδάτα λεμόνια έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες, ενώ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην απώλεια σωματικού βάρους.

Επίσης βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες. Ο χυμός του λεμονιού αυξάνει το ποσοστό της ούρησης με αποτέλεσμα οι τοξίνες να αποβάλλονται με ταχύτερο ρυθμό, κάτι το οποίο βοηθά στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια βοηθά στη βέλτιστη λειτουργία του ενζύμου που διεγείρει τη λειτουργία του ήπατος και βοηθά στην αποτοξίνωση.

Εντάξτε λοιπόν με κάθε τρόπο τα λεμόνια στη διατροφή σας, χωρίς να καταφεύγετε σε υπερβολές.

Νερό με λεμόνι
Το χλιαρό νερό με το χυμό λεμονιού κάθε πρωί είναι ίσως από τις πλέον δημοφιλείς και δοκιμασμένες χρήσεις του.Ωστόσο δεν θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό με λεμόνι μέσα στη μέρα, καθώς λόγω της οξύτητας του λεμονιού, μπορεί να βλάψετε το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι αυξάνει επίσης την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου, οπότε αν έχετε υψηλό σίδηρο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τσάι με λεμόνι
Επίσης, καθιερώστε να πίνετε το τσάι σας με αρκετό λεμόνι περιορίζοντας αισθητά τη ζάχαρη ( για καλύτερα αποτελέσματα, πιείτε το σκέτο). Επίσης, φτιάξτε σπιτικά dressing για σαλάτες χρησιμοποιώντας φρέσκο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μέλι. Ετσι, εκτός από μια υγιεινή και νόστιμη σαλάτα, με την συγκεκριμένη επιλογή θα συμβάλλετε και στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας.

Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι προς όφελος του οργανισμού σας στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Source: 7 simple ways to detox your body with lemons by TheHealthyFood

 

Πηγή: www.mothersblog.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ