mobadv

Πώς θα «απογειώσεις» το στυλ σου μέσα στο 2016

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είθισται το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς να συνοδεύεται από υποσχέσεις προς τον εαυτό μας: να κόψουμε το κάπνισμα, να αδυνατίσουμε, να μάθουμε μια ξένη γλώσσα, να αλλάξουμε δουλειά...
Καλά όλα αυτά, αλλά δύσκολα. Αντί λοιπόν να απογοητεύεσαι από τόσο νωρίς, προτείνουμε να ξεκινήσεις από τα εύκολα, όπως για παράδειγμα, το να βελτιώσεις το στυλ σου και την εικόνα σου.

Αλήθεια, είναι πολύ πιο εύκολο απ' όσο φαντάζεσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμόσεις τις δέκα απλές συμβουλές που ακολουθούν.

Επένδυσε σε διαχρονικά κομμάτια...

Ναι, μπορεί οι μόδες να έρχονται και να παρέρχονται, ωστόσο κάποια κομμάτια ήταν, είναι και θα είναι «επίκαιρα» για πάντα. Με αυτά τα δεδομένα, επένδυσε άμεσα σε ένα καλό άσπρο πουκάμισο, σε ένα εξίσου καλό indigo jean αλλά και σε ένα καλοραμένο blazer από navy wool.

... αλλά και σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια

Ως γνωστόν, τα παπούτσια αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του στυλ σου σε βαθμό που μπορούν να «απογειώσουν» ή να «χαντακώσουν» την εικόνα σου. Ως εκ τούτου -κι αν δεν το κάνεις ήδη- άρχισε επιτέλους να δείχνεις τη δέουσα προσοχή στον τρόπο που καλύπτεις την κατάληξη των κάτω άκρων σου.

Ξεκίνα να περιποιείσαι τα ρούχα σου

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα γλιτώσεις χρήματα (αφού θα περιορίσεις τις αγορές σου) αλλά επιπλέον θα μειώσεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα (κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στους περιβαλλοντικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε). Εκτός αυτού, φορώντας ελαφρώς «ταλαιπωρημένα» ρούχα, το στυλ σου θα αποκτήσει μια πιο μποέμ και «χύμα» αύρα η οποία, όπως και να το κάνουμε, προσδίδει γοητεία. Για ιδέες, τσέκαρε το ροκ στυλ του Johnny Depp.

Βρες τον ράφτη σου

Θέλεις να φτιάξεις την εικόνα σου άμεσα; Αναζήτησε έναν καλό ράφτη και κατόπιν ζήτα του να φέρει κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας -όσο επίσημο ή casual κι αν είναι αυτό- ακριβώς στα μέτρα σου. Φιλική συμβουλή: Μη βιαστείς να καταλήξεις σε κάποιον. Ή ακόμη καλύτερα, προτού καταλήξεις, βεβαιώσου ότι ο άνθρωπος που σε «ψήνει» πληροί κάποιες βασικές προϋποθέσεις...

Αγόρασε τη σωστή ζώνη

Τι ακριβώς σημαίνει «σωστή ζώνη»; Μια ζώνη που έχει το κατάλληλο μήκος αλλά και που ακολουθεί τις τάσεις της εποχής και όχι σαν να φαίνεται ότι ανήκει, φερ' ειπείν, στην Άγρια Δύση.

Μάθε να ετοιμάζεις τα ρούχα που θα φορέσεις το επόμενο πρωί, αποβραδίς...

Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αποφασίσεις με την ησυχία σου πώς να συνδυάσεις ιδανικά τα κομμάτια που βρίσκονται μέσα στην ντουλάπα σου. Εκτός βέβαια κι αν ακολουθείς το παράδειγμα του Mark Zuckerberg, οπότε αλλάζει το πράγμα.

Πες «ναι» στα αξεσουάρ, αλλά με μέτρο...

Ποτέ -μα ποτέ!- μην φοράς παραπάνω από δύο αξεσουάρ. Το «less is more» δεν έπαψε ποτέ να είναι στη μόδα. Θέλεις, για παράδειγμα, να φορέσεις κάποιο ρολόι; Μαζί σου. Απλά φρόντισε να αποφύγεις να μοστράρεις στον ίδιο καρπό κομποσκοίνια και βραχιολάκια...

Αγόρασε εσώρουχα καλής ποιότητας

Όχι μόνο θα σε ευγνωμονεί ο «καλύτερος φίλος σου» αλλά θα δεις ότι θα αρχίσεις να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Για να το θέσουμε διαφορετικά, ξεκίνα επιτέλους να αντιμετωπίζεις τα εσώρουχά σου εξίσου «σοβαρά» με οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου. Ιδανικά, ακολούθησε τη συμβουλή του «μεγάλου» Tom Ford: φρόντισε να αγοράζεις καινούργια εσώρουχα και κάλτσες κάθε έξι μήνες.

Πήγαινε για κούρεμα κάθε έξι εβδομάδες

Για να είναι τα μαλλιά σου πάντα «στη τρίχα» φρόντισε να επισκέπτεσαι τακτικά τον κουρέα σου. Τι πάει να πει δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο κουρέα;

Μην το παρακάνεις με το άρωμα

Σκοπός είναι να φοράς εσύ το άρωμα και όχι εκείνο εσένα. Ή αλλιώς, να μυρίζεις διακριτικά όμορφα, όχι σαν τον Επιτάφιο τη Μεγάλη Παρασκευή.

Πηγή: askmen.com

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1