mobadv

Ποιο είναι το μυστικό των πιο καλοντυμένων αντρών όλων των εποχών

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα brand που σβήνει φέτος 200 κεράκια και αποτελεί θρύλο στην αντρική ένδυση.

Από τη μία οι Abraham Lincoln, John F. Kennedy, Theodore Roosevelt και Barack Obama. Από την άλλη, οι Gianni Agnelli, Andy Warhol, Clark Gable, Cary Grant και Fred Astaire. Τι κοινό μπορεί να μοιράζονται μεταξύ τους μερικοί από τους πιο εμβληματικούς προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ με κάποιους από τους πιο θρυλικούς κυρίους του Hollywood, αλλά και του χώρου των επιχειρήσεων; Το καλό γούστο, την αίσθηση του καλού στυλ, της κομψής και αρρενωπής εμφάνισης. Με απλά λόγια, την εμπιστοσύνη τους σε ένα από τα πιο θρυλικά brand ένδυσης, στην παλαιότερη μάρκα και επιχείρηση λιανικής στις ΗΠΑ, στη Brooks Brothers.

Από την ίδρυσή της το 1818 μέχρι σήμερα, η Brooks Brothers παράγει ρούχα απαράμιλλης ποιότητας, που αποτελούν επιτομή της κομψότητας και του διαχρονικού στυλ, μένοντας πιστή στις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε και για τις οποίες εκτιμάται από τους πελάτες της: τη διάρκεια, τη συνέπεια και την καινοτομία. Απόδειξη της τελευταίας είναι το γεγονός ότι με κάθε νέα συλλογή, η εταιρεία αποδεικνύει πόσο μοντέρνα μπορούν να παραμένουν τα ρούχα της, ορισμένα από τα οποία εφευρέθηκαν πριν από περισσότερα από 100 χρόνια.

Με αφορμή τα 200ά γενέθλια της, ξεχωρίσαμε παρακάτω τις καινοτομίες για τις οποίες πάντα θα αγαπάμε την Brooks Brothers.

 

 

Το πουκάμισο με τα κουμπάκια στο γιακά

Η ιστορία του: Το 1896, ο John Brooks, εγγονός του Ιδρυτή Henry Sands Brooks, είχε επισκεφθεί την Αγγλία, όπου παρακολούθησε έναν αγώνα Polo. Παρατήρησε ότι οι παίκτες φορούσαν ένα πουκάμισο ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το σπορ. Το πουκάμισο είχε μαλακό κολάρο και οι αθλητές έραβαν τις άκρες του γιακά με κουμπιά, για να μην τους εμποδίζουν όταν ίππευαν. Αυτό έδωσε την ιδέα στον John Brooks να φέρει το συγκεκριμένο στυλ στην Αμερική και σύντομα ξεκίνησε η παραγωγή των Polo® Button- Down πουκαμίσων στα εργοστάσια της Brooks Brothers, που σύντομα γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Η σύγχρονη εκδοχή του: Πρόκειται για ένα πρακτικό πουκάμισο, το οποίο έχει δύο εκδοχές: formal και casual, ώστε να φοριέται με ή χωρίς γραβάτα. Σήμερα, το πουκάμισο με τα κουμπάκια στο γιακά (polo button-down shirt) αποτελεί συνώνυμο της αμερικανικής παράδοσης και κουλτούρας, αλλά και επιλογή εκατομμυρίων καταναλωτών ανά τον κόσμο.

To αυθεντικό navy blazer

Η ιστορία του: Το κλασικό navy blazer, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1837 και πήρε το όνομά του από ένα πλοίο: το H.M.S. Blazer. Στη διάρκεια της προετοιμασίας για την επίσκεψη της βασίλισσας Βικτώριας, ο διοικητής του πλοίου έντυσε το πλήρωμά του με μπλε -με λευκή ρίγα- σακάκια. Όταν η βασίλισσα επιθεώρησε το πλήρωμα, έκρινε ότι ήταν τόσο κομψά ντυμένο, ώστε διέταξε η νέα στολή να υιοθετηθεί από το σύνολο του ναυτικού. Ακολουθώντας την προέλευσή του, το navy blazer αποτέλεσε μετέπειτα το χαρακτηριστικό ένδυμα στα Yacht Club, καθώς και σε κάθε άλλο ιστιοπλοϊκό θεσμό.

Η σύγχρονη εκδοχή του: Σήμερα, το αυθεντικό navy blazer με τα χρυσά κουμπιά, που η Brooks Brothers δημιουργεί με συνέπεια για περισσότερα από 150 χρόνια, παραμένει αξεπέραστη διαχρονική αξία. Συνδυάζεται άψογα με μπεζ, λευκό ή χακί το καλοκαίρι και σκούρο γκρι παντελόνι το χειμώνα.

Η ριγέ ολομέταξη γραβάτα

Η ιστορία της: Από το 1902, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η repp γραβάτα, ξεχώρισε, πρώτον για το ύφασμα –γνήσιο, ανθεκτικό, ειδικά ενισχυμένο μετάξι– και δεύτερον για το στρατιωτικό στυλ που παρέπεμπε σε γραβάτες στρατιωτικών ή άλλων κλειστών Λεσχών. Η Brooks Brothers, ωστόσο, πρωτοτύπησε, αλλάζοντας τη φορά της ρίγας από αριστερά προς τα δεξιά, και έτσι την αποχαρακτήρισε από το στρατιωτικό της ύφος. Τη δεκαετία του '50, η repp γραβάτα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ της Brooks και του κολεγιακού Ivy League Look. Η λέξη repp έχει την προέλευσή της στον 18ο αιώνα, στο ριγωτό μετάξι που χρησιμοποιείτο για την κατασκευή της, το οποίο στα γαλλικά ονομάζεται ύφασμα rep. Το επιπλέον “p” προστέθηκε κατά λάθος και έκτοτε η γραβάτα αποκαλείται έτσι.

Η σύγχρονη εκδοχή της: Εκατόν δεκαέξι χρόνια μετά, η ριγέ ολομέταξη γραβάτα είναι σήμα κατατεθέν της Brooks Brothers. Εδώ μπορείς να δεις πώς θα την δέσεις σωστά.

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1