Οι old school grooming κανόνες που πρέπει να σπάσεις!

  • Κατηγορία Style
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι συνήθειες στην περιποίηση που κανένας σύγχρονος άντρας δεν πρέπει να ακολουθεί στις μέρες μας.

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους οι συνήθειές μας, από τον τρόπο που διασκεδάζουμε και περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας , μέχρι τον τρόπο που ντυνόμαστε και περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Σ' αυτό το τελευταίο θα σταθούμε για να καταρρίψουμε μύθους και να πούμε αλήθειες γύρω από το grooming.

Μην λούζεσαι καθημερινά
Ο κανόνας που πρέπει να σπάσεις: Έχει αποδειχτεί ότι το συχνό λούσιμο με σαμπουάν στερεί από τα μαλλιά τη φυσική λιπαρότητά τους, αλλοιώνει το pH του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εμφάνιση ξηροδερμίας και πιτυρίδας.

Ο κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις: Η παραπάνω πρόταση είναι πέρα για πέρα αληθινή. Υπάρχει όμως λύση στην περίπτωση που θέλεις να αισθάνεσαι την ίδια φρεσκάδα που νιώθει το σώμα σου με το καθημερινό σου ντους και στο κεφάλι σου και είναι η εξής: Ρίξε μόνο νερό, όχι σαμπουάν και μάλιστα χλιαρό προς δροσερό, ώστε να αναζωογονήσεις τους θύλακες της τρίχας, μιας και η θερμότητα του ζεστού θα αυξήσει την τάση λιπαρότητας στα μαλλιά σου.

Επένδυσε σε ένα άρωμα
Ο κανόνας που πρέπει να σπάσεις: Το άρωμά σου είναι υπογραφή σου. Οφείλεις λοιπόν να ανακαλύψεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα και τη φυσική μυρωδιά σου και να γίνει το δεύτερο δέρμα σου.

Ο κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις: Φυσικά και θα έχεις μια αρωματική δημιουργία που να είναι η υπογραφή σου, το σήμα – κατατεθέν σου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι στο μπάνιο σου πρέπει να υπάρχει χώρος για ένα μπουκαλάκι. Καλό θα ήταν να έχεις δυο – τρία αρώματα, διαφορετικού ύφους μεταξύ τους, ώστε να είσαι σε θέση να εναλλάσσεις τη μυρωδιά σου ανάλογα με το πού έχεις να δώσεις το «παρών». Τέλος, εννοείται πως πρέπει να εναλλάσσεις το άρωμά σου με την εναλλαγή των εποχών.

Μην χρησιμοποιείς αντιιδρωτικά προϊόντα
Ο κανόνας που πρέπει να σπάσεις: Στην αγορά, υπάρχουν δύο προϊόντα που καταπολεμούν τον ιδρώτα της μασχάλης: τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά. Τα πρώτα, απλά καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές του ιδρώτα σου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και είναι τελείως άκακα, καθώς εξατμίζονται σταδιακά. Τα δεύτερα, είναι φτιαγμένα για να μην σε αφήνουν να ιδρώνεις 24 ώρες το 24ωρο και εμπεριέχουν αλουμίνιο, αλκοόλ και λοιπές ουσίες που έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις, ακόμη και καρκίνο.

Ο κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις: Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα και τα μέχρι στιγμής επιστημονικά ευρήματα, ούτε καρκίνο, ούτε νόσο αλτσχάιμερ, όπως πιστεύουν πολλοί, προκαλούν τα αντιιδρωτικά, καθώς δεν υπάρχουν δεδομένα που να συσχετίζουν την εμφάνιση κακοηθειών με προϊόντα που περιέχουν ως ενεργό συστατικό άλατα αργιλίου.

Πλύνε και ενυδάτωσε το πρόσωπο με νερό
Ο κανόνας που πρέπει να σπάσεις: Κάποτε, πίστευαν ότι η επιδερμίδα καθαρίζεται ρίχνοντας απλά άφθονο νερό στο πρόσωπο. Όπως επίσης και ότι ενυδατώνεται μόνη της, χωρίς τη χρήση κάποιου ειδικού προϊόντος, πίνοντας απλά άφθονο νερό.

Ο κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις: Οι τρεις λέξεις - κλειδιά για να δώσεις ένα χεράκι στην επιδερμίδα σου ώστε να διατηρηθεί καθαρή και ενυδατωμένη είναι οι εξής: Καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση. Άλλωστε, οι «μπουκωμένοι» πόροι δεν αποτελούν δείγμα αρρενωπότητας, αλλά μάλλον μια ανεπιθύμητη παρενέργεια της καθημερινότητας (καυσαέρια, ιδρώτας, κλπ). Για να τους ξεφορτωθείς η λύση είναι είναι ένας καλός καθαρισμός με ειδικό σαπούνι και έπειτα η σωστή ενυδάτωση με μία καλή κρέμα προσώπου που να ταιριάζει στην επιδερμίδα σου (κανονική, μικτή, λιπαρή ή ξηρή). Μην ξεχνάς τέλος να απολεπίζεις με ένα scrub το δέρμα σου μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα που γεμίζουν τη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπό σου μαύρα στίγματα.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 βασικοί κανόνες για μια αποτελεσματική σεζόν όγκου
  • Ποια ρούχα θέλουν να βλέπουν πάνω σου το φθινόπωρο οι γυναίκες
  • Οι 9 εντολές του καλοκαιρινού στυλ
  • 4 απλοί κανόνες υγείας και μακροζωίας
  • Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες της γυμναστικής
  • Τα καλύτερα κουρέματα του David Beckham και πώς να τα αποκτήσεις
loading...