mobadv

Τα καλύτερα κουρέματα σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου !!!

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Το κούρεμα που θέλεις-«Παίζουν» πολλά. Ένα όμως είναι εκείνο που ταιριάζει ιδανικά στο σχήμα του προσώπου σου.

Από τις σελίδες των περιοδικών μέχρι τα γήπεδα της Βραζιλίας, μια παρέλαση αντρικών χτενισμάτων -από τα πιο συμβατικά μέχρι τα πιο ακραία- γέμισε το κεφάλι σου. Κι ενώ προγραμματίζεις μια επίσκεψη στην καρέκλα του κομμωτή / κουρέα / μπαρμπέρη σου πριν φύγεις για διακοπές, μοιάζεις να μην έχεις καταλήξει στο τι ακριβώς θα του ζητήσεις να κάνει με τις τρίχες σου. Πριν τρελαθείς λοιπόν για το εάν πρέπει να κάνεις τη φράντζα του Νεϊμάρ ή τους ψιλοκουρεμένους κροτάφους του Μπέκαμ, ρίξε μια ματιά στοιν καθρέφτη και άσε το το πρόσωπό σου να σε καθοδηγήσει. Το σχήμα και το μέγεθός του θα σε οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο χτένισμα που σου πηγαίνει και οφείλεις να υιοθετήσεις.

Οι βασικές κατηγορίες προσωπών είναι πέντε. Εντόπισε εκείνη στην οποία ανήκει το πρόσωπό σου και πάρε τηλέφωνο για ραντεβού στο κομμωτήριο.

 

Στενόμακρο Πρόσωπο

Μακρόστενο, χωρίς έντονα μάγουλα, με στρογγυλεμένο πηγούνι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Tom Ford

Τα στενόμακρα πρόσωπα είναι αρκετά λεπτά. Ξεχωρίζουν για το μάκρος και όχι για το πλάτος τους. Το χτένισμα που ενδείκνυται εδώ είναι τα κάπως «πατικωμένα» προς το κέντρο του κεφαλιού μαλλιά ώστε να δίνεις την ψευδαίσθηση ενός μικρότερου και πιο στρογγυλεμένου προσώπου. Απόφυγε εκείνες τις γελοίες φαβορίτες, το goatee ή γενικότερα οτιδήποτε «γεμίζει» υπερβολικά το πηγούνι σου γιατί όλα αυτά τονίζουν ακόμη περισσότερο το μάκρος του προσώπου. Το μεγαλύτερο στοίχημα σου είναι τα περιποιημένα γένια.

 

Οβαλ Πρόσωπο

Ελαφρώς φαρδύτερο στο μέτωπο, με πιο στρογγυλεμένο πηγούνι. Σαν ένα αβγό... στο πιο ελκυστικό του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα:Jude Law

Τα πρόσωπα σχήματος οβάλ μπορούν να υιοθετήσουν -σχεδόν- όποιο στιλ χτενίσματος επιθυμούν. Η ικανότητά τους να προσαρμόζουν διαφορετικά στιλ σαν γνήσιοι χαμαιλέοντες, οφείλεται στη συμμετρικότητα και τις σωστές αναλογίες των χαρακτηριστικών τους. Σε περίπτωση που το πρόσωπό σου ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, τότε σίγουρα θα θέλεις να απολαύσεις το γενετικό σου δώρο δημιουργώντας ένα δικό σου προσωπικό στιλ. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις «αφέλειες» γιατί θα κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει υπερβολικά στρογγυλό. Ένα μοδάτο φουντωτό χτένισμα- κοντοκουρεμένο στα πλάγια είναι μία από τις ασφαλείς επιλογές. Υποθέτοντας ότι το πρόσωπό σου δεν κοσμείται από κάποια ιδιαίτερη ατέλεια (δεν έχεις για παράδειγμα τη μύτη του Καραγκιόζη) μπορείς άνετα να νιώσεις «πρότυπο προσώπου».

 

Στρογγυλό Πρόσωπο

Μάκρος και πλάτος σχεδόν ίδια. Μέτωπο, μάγουλα και σαγόνι βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Τα ζυγωματικά μπορεί να είναι και αυτά στρογγυλά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Elijah Wood

​Τα στρογγυλά πρόσωπα χρειάζονται λίγο τετραγωνισμό. Μπορείς να τον πετύχεις με ένα περιποιημένο goatee, με μία περίεργη χωρίστρα (ποτέ στο κέντρο) ή δίνοντας όγκο στα μαλλιά. Επαναλαμβάνουμε ότι όσο περισσότερα μαλλιά πέφτουν μπροστά στο πρόσωπό σου, τόσο πιο αισθητή θα γίνεται η κυκλικότητα του. Γι αυτό, απόφυγε τέτοιου είδους χτενίσματα. Οι λίγο πιο μακριές φαβορίτες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι περιποιημένες και όχι σαν του Σταμάτη Κόκοτα, μπορούν να χαρίσουν σε ένα στρογγυλό πρόσωπο ορισμένες γωνίες. Οι γενειάδες είναι γενικότερα κακή ιδέα, καθώς θα κάνουν το πρόσωπό σου ογκώδες και φαρδύτερο. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να έχεις γένια, τότε φρόντισε ώστε να είναι πιο λεπτά στις άκρες και πυκνότερα στο πηγούνι.

 

Τριγωνικό Πρόσωπο

Πλατύτερα ζυγωματικά, λεπτότερο πηγούνι. Πολλές γωνίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ryan Gosling

Τα τριγωνικά πρόσωπα, όπως μπορείς να υποθέσεις, έχουν χαρακτηριστικά μυτερά πηγούνια και πλατιά ζυγωματικά. Για να εξισορροπήσεις το σχήμα ενός τέτοιου προσώπου πρόσθεσε πλάτος στο πηγούνι (με μiα γενειάδα) και αφαίρεσε από τα ζυγωματικά (με μία έντονη χωρίστρα - ποτέ όπως είπαμε στο κέντρο). Τα καλά νέα με τα τριγωνικά πρόσωπα είναι ότι έχουν πολλές γωνίες. Τα επιμελώς ατημέλητα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις εφαρμόζοντας τα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά σου, ταιριάζουν με τις γωνίες, καθώς τείνουν να ρίχνουν την προσοχή σε αυτές και όχι στο σχήμα του προσώπου.

 

Τετράγωνο Πρόσωπο

Γωνιώδη με ευθείες πλευρές και έντονη γνάθο. Το πλάτος είναι σταθερό από το μέτωπο μέχρι το πηγούνι.​

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: David Beckham

Πρόκειται για το σχήμα προσώπου που υποδηλώνει «αρσενικό». Οι περισσότεροι υπερήρωες, αλλά και πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες σε ρομαντικές νουβέλες έχουν τετράγωνα πρόσωπα. Όπως συμβαίνει με τα οβάλ, έτσι και αυτά, μπορούν να υποστηρίξουν -σχεδόν- κάθε στιλ. Οι τετράγωνοι σιαγόνες μπορούν εύκολα να (υπερ)τονιστούν. Καλύτερα να αποφύγεις την τριγωνική γενειάδα καθώς θα τους υπερφορτώσεις. Τα περιποιημένα γένια που θα συνδέουν με μία διακριτική γραμμή τα μάγουλα με τα χείλη σου, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

 

Ahmed Zambarakji

http://gr.askmen.com/

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Η ρουτίνα περιποίησης που κάθε άντρας πρέπει να ακολουθεί το πρωί
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το καλοκαίρι
  • Τα καλύτερα κουρέματα του David Beckham και πώς να τα αποκτήσεις
  • Ο τρόπος να διώξεις τουλάχιστον 3 χρόνια από το πρόσωπό σου
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Γι' αυτό το πρόσωπό σου γίνεται κατακόκκινο μετά την άσκηση
loading...

GIF ISO FINAL 1