Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το καλοκαίρι

  • Κατηγορία Beauty
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο μοναδικός αντρικός οδηγός grooming για την καλοκαιρινή φροντίδα που χρειάζεσαι.

Με τις θερμοκρασίες να έχουν ήδη χτυπήσει κόκκινο, μιας και διανύουμε αισίως τη δεύτερη πιο ζεστή εβδομάδα του Ιουνίου, ήρθε ο καιρός να σου πούμε ένα/δύο πραγματάκια σχετικά με το πώς να φροντίζεις σωστά το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα σου για να τα διατηρήσεις αλώβητα μες στις «καυτές» ημέρες που έρχονται.

Ο αναλυτικός οδηγός που ακολουθεί θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αισθάνεσαι δροσερός στον καύσωνα, αλλά και προστατευμένος από τον ήλιο που απειλεί να «μαραζώσει» την επιδερμίδα και το δέρμα σου.

Πρόσωπο και καλοκαιρινή φροντίδα

Ενυδατική

Εν αντιθέσει με το χειμώνα που η επιδερμίδα του προσώπου σου έχει ανάγκη από μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ώστε να αποφευχθεί η ξηρότητα, το καλοκαίρι χρειάζεται ναι μεν ενυδάτωση, αλλά σε πιο ελαφριά μορφή. Και εξηγούμαστε: Προτίμησε μία ενυδατική με ελαφριά υφή, ώστε να μην αφήνει ίχνη λιπαρότητας και να επιτρέπει στο δέρμα σου να αναπνέει, χωρίς να ιδρώνει. Φρόντισε επίσης, η κρέμα αυτή να έχει δείκτη προστασίας που μπλοκάρει τις ακτινοβολίες UVA και UVB.

Αντηλιακό

Αν πάλι θέλεις να ακολουθήσεις τον κλασικό, πατροπαράδοτο δρόμο, εφοδιάσου με ένα αντηλιακό προσώπου, που θα ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου και το οποίο δεν θα φοράς μόνο στην παραλία, αλλά και όταν για παράδειγμα πηγαίνεις στη δουλειά ή βόλτα για καφέ.

Καθαριστικό

Το ότι το καλοκαίρι λόγω της ζέστης ιδρώνεις περισσότερο αν μη τι άλλο το γνωρίζεις. Εκείνο πους ίσως αγνοείς ή απλά αμελείς να πάρεις στα σοβαρά είναι ότι ο ιδρώτας που «χύνεις» ποτάμια φράζει τους πόρους της επιδερμίδας σου γύρω από τη μύτη, το κούτελο και το πηγούνι. Για να ξεφορτωθείς λοιπόν τα νεκρά κύτταρα, επένδυσε σε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, το οποίο θα χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ, πριν απλώσεις την ενυδατική ή την αντηλιακή κρέμα.

Μαλλιά και καλοκαιρινή φροντίδα

Σαμπουάν

Η αλήθεια είναι πως το καλοκαίρι το λούσιμο των μαλλιών γίνεται συχνότερο για να μην πω καθημερινό, λόγω της ζέστης, του ιδρώτα και των μπάνιων στη θάλασσα. Ωστόσο, η συνήθεια αυτή μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικό πρόβλημα στην υγεία των μαλλιών σου, αφού έχει αποδειχτεί ότι το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τη φυσική λιπαρότητά τους, οδηγώντας ακόμη και στην εμφάνιση ξηροδερμίας. Προκειμένου λοιπόν να μην αφήσεις τις τρίχες των μαλλιών σου να αφυδατωθούν και να «λεπτύνουν» φρόντισε πρώτον, να αποφεύγεις το λούσιμο όταν δεν επιβάλλεται και δεύτερον, να βάλεις στη ζωή σου ένα σαμπουάν που αναγράφει ότι είναι ιδανικό για συχνό λούσιμο. Τουτέστιν, εμπεριέχει μεγαλύτερες ποσότητες ενυδατικών συστατικών για θρέψη σε βάθος.

Μάσκα

Απαραίτητο τo σαμπουάν για τη σωστή περιποίηση των μαλλιών σου, αλλά δεν είναι το μοναδικό προϊόν που πρέπει να υπάρχει στο μπάνιο σου. Εξοπλίσου με μια μάσκα για ενυδάτωση και λάμψη, ιδίως αν έχεις μακριά λεπτά ή η τρίχα σου είναι λεπτή.

Σπρέι φιξαρίσματος με θαλασσινό αλάτι

Εν αντιθέσει με την πομάδα, το ζελέ, τον αφρό και οποιοδήποτε άλλο προϊόν φιξαρίσματος, το σπρέι με θαλασσινό αλάτι προσφέρει δυνατό κράτημα, αλλά με φυσικό αποτέλεσμα, κίνηση και όγκο στα μαλλιά. Γι' αυτό και αποτελεί την ιδανική πρόταση των hairstylists για το καλοκαίρι.

Σώμα και καλοκαιρινή φροντίδα

Αφρόλουτρο

Στην αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών. Επίλεξε λοιπόν ένα αφρόλουτρο που να ταιριάζει στα γούστα σου, να είναι ενυδατικό (να μην νιώθεις δηλαδή μετά το δέρμα σου να τραβάει) και να σου προσφέρει αίσθηση δροσιάς και καθαριότητας.

Αποσμητικό

Είναι ο σύμμαχος σου στον πόλεμο κατά της ζέστης και του ιδρώτα. Γι' αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στην επιλογή σου για να είσαι σίγουρος ότι είναι η σωστή. Ποιο είναι το σωστό αποσημτικό; Εκείνο που δεν διαθέτει parabens, αλουμίνιο και οινόπνευμα και είναι κατά βάση άοσμο, περιέχοντας φυσικά συστατικά, όπως ορυκτός κρύσταλλος, αλόη και αιθέρια έλαια. Θα το βρεις τόσο σε μορφή roll on, όσο και σε stick ή σπρέι κυρίως στα φαρμακεία

Άρωμα

Εκτός από το αποσμητικό, υπάρχει ένας ακόμη τρόπος για να αισθάνεσαι και να φαίνεσαι δροσερός και φρέσκος σαν να βγήκες μόλις από το ντους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να εξοπλιστείς με το σωστό άρωμα. Όχι εκείνο το βαρύ και ασήκωτο που φορούσες το χειμώνα, εκείνο που μυρίζει καλοκαίρι, θάλασσα και καλοκαιρινές διακοπές.

Αντηλιακό

Στην παραλία έχεις πάντα μαζί σου αντηλιακό -σε μορφή γαλακτώματος είναι προτιμότερο- με υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα με το πόσο ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα σου. Πάντως, ένας καλός δείκτης προστασίας είναι ο 30. Προτίμησέ τον, εκτός κι αν είσαι λευκός σαν το γάλα. Στην περίπτωση αυτή, ο δείκτης 50+ επιβάλλεται.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές
loading...