mobadv

ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Toυ Στ. Παπαδόπουλου

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

 

Οι σύγχρονες μέθοδοι της προετοιμασίας των αθλητών είναι βασισμένες στην χρησιμοποίηση μεγάλων σε όγκο και έκταση προπονήσεων οι οποίες συχνά προκαλούν υπερένταση και τραυματισμούς. Τα επαναλαμβανόμενα μικροτραύματα προκαλούν εκφυλισμό στις ίνες των τενόντων με αποτέλεσμα να εμφανίζεται οίδημα σε σημεία καλώς αιματούμενα:
H υπερένταση στον νευρομυικό μηχανισμό εκδηλώνεται στους αθλητές με την μορφή σπασμών στους μύες των κάτω άκρων, τραβήγματος και τρεμουλιάσματος.
Σκοπός του μασάζ είναι η αναλγητική, αντισπασμωδική επίδραση στην διαδικασία της θρέψης, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η τονωτική επίδραση στον οργανισμό και η ταχύτερη αποκατάσταση της ικανότητας του αθλητή.


Τα μικροτραύματα προκαλούνται εξαιτίας επαναλαμβανόμενου τραυματισμού στο ίδιο σημείο του σώματος. Αρχικά δεν εμφανίζουν φανερά κλινικά σημεία. Όμως με την επαναπροσβολή του εκδηλώνονται αρκετά συμπτώματα όπως : πόνος στην πλάτη, μικρό πρήξιμο, και μερικές φορές λειτουργικές διαταραχές. Με την συνέχιση των προπονήσεων ο πόνος δυναμώνει ώστε ο αθλητής να διαπιστώσει ότι είναι απαραίτητη η διακοπή τους.
Σκοπός του μασάζ είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η μερική εξάλειψη του οιδήματος και του πόνου, η συμβολή στην ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας της τραυματισμένης περιοχής.
Οξύς μυϊκός σπασμός εμφανίζεται την στιγμή της εκτέλεσης μιας γρήγορης και απότομης κίνησης. Η ξαφνική σύσπαση ορισμένων μυϊκών δεσμίδων συνοδεύεται από οξύ πόνο. Η σύσπαση σιγά σιγά εξασθενεί και ο πόνος υποχωρεί, όμως δυναμώνει και πάλι σε μια νέα προσπάθεια για εκτέλεση μιας παρόμοιας κίνησης. Η χαλάρωση του μυός δυσκολεύει ή γίνεται αδύνατη. Αν ο σπασμός δεν υποχωρήσει, δεν ενδείκνυται επανάληψη της προπόνησης.


Σκοπός του μασάζ είναι να έχει αναλγητική επίδραση και να συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση της ικανότητας του αθλητή.
Η μυαλγία χαρακτηρίζεται από πρήξιμο των μυών, συνεχείς και έντονους πόνους που δημιουργούν την αίσθηση του <σουβλίσματος>. Στους αθλητές η μυαλγία εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή του τραχήλου, των ώμων, των οσφυϊκών και των κοιλιακών μυών. Κατά την ψηλάφηση των μυών, εκτός από την εμφάνιση του πόνου γίνονται ευδιάκριτα μικρά εξογκώματα που είναι συμπαγείς μυϊκές δεσμίδες ανάμεσα σε χαλαρές δεσμίδες.
Η μυοαγκίλωση είναι η εμφάνιση μικρών συμπυκνωμάτων στους μύες και η απώλεια της ελαστικότητας και της ευκινησίας τους. Επιπλέον οι μύες χάνουν την ικανότητα να χαλαρώνουν πλήρως
Σκοπός του μασάζ είναι αντιοιδηματική, αναλγητική δράση, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου στην πάσχουσα περιοχή.
Η νευρομυοσίτιδα είναι πάθηση συνδυασμού των μυών και των περιφερικών νεύρων. Στους αθλητές η νευρομυοσίτιδα εκδηλώνεται όταν συνδυάζονται η χρόνια υπερένταση με την έκθεση στο κρύο.
Σκοπός του μασάζ είναι η αποιδηματική δράση, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου καθώς και η ενεργοποίηση των αναπλαστικών διαδικασιών στο πληγωμένο νεύρο.
Οι μώλωπες των μαλακών ιστών συναντώνται σε περιπτώσεις πτώσεων ή χτυπημάτων και χαρακτηρίζονται από απότομο πόνο και μυϊκή ατονία.
Σκοπός του μασάζ είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου στην πάσχουσα περιοχή, η γρηγορότερη παύση της αιμορραγίας και η αποκατάσταση της λειτουργίας του οργανισμού.
Οι ρήξεις των μυών προκαλούνται σε περιπτώσεις απότομης και έντονης αντίστασης κατά την σύσπαση τους. Ο αθλητής αισθάνεται ξαφνικό και δυνατό πόνο. Συχνότερα πλήττονται ο δικέφαλος, ο τετρακέφαλος και οι γαστροκνήμιοι μύες.


Σκοπός του μασάζ είναι η βελτίωση της διαδικασίας της θρέψης του μυϊκού ιστού, η αναλγητική δράση και η συμβολή στην ταχύτερη αποκατάσταση των λειτουργιών.
H παρατενοντίτιδα είναι ασθένεια των ιστών που βρίσκονται πέριξ των τενόντων και χαρακτηρίζεται από οίδημα. Είναι αποτέλεσμα μικροτραυμάτων των τενόντων και των ιστών που τους περιβάλλουν. Οι οξείες παρατενοντίτιδες εμφανίζονται σε περιπτώσεις παρατεταμένης προπόνησης. Στην αρχή προκαλείται κάποιο αίσθημα δυσαρέσκειας στην εκτέλεση της κίνησης, ενώ αργότερα εμφανίζεται πόνος. Η πάθηση εμφανίζεται κατά την προπόνηση σε άσχημες καιρικές συνθήκες(αυξημένη υγρασία, βροχή, χιονόνερο, δυνατός άνεμος) και συχνότερα εμφανίζεται την άνοιξη όταν ο αθλητής δεν είναι αρκετά προπονημένος. Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται επίσης σε σκληρό γήπεδο. Κατά την ψηλάφηση εντοπίζεται μαλακό οίδημα των ιστών κατά μήκος του τένοντα που πάσχει. Επίσης στον ιστό που περιβάλλει τον τένοντα εντοπίζονται πολυάριθμα οζίδια. Οι χρόνιες παρατενοντίτιδες εντοπίζονται στην περιοχή του αχίλλειου τένοντα. Ο αθλητής αισθάνεται πόνο σε ένα ή περισσότερα σημεία του τένοντα όταν εκτελεί κινήσεις αλλά και ακόμα όταν ηρεμεί. Κατά την ψηλάφηση εντοπίζονται επώδυνοι σκληροί σχηματισμοί που πονούν.


Σκοπός του μασάζ είναι η αποιδηματική και αναλγητική επίδραση.
Τενοντοθυλακίτιδα είναι η πάθηση των θυλάκων των τενόντων και εμφανίζεται σε περιπτώσεις υπερβολικής υπερκόπωσης ή τραυματισμού του εσωτερικού υμένα των θυλάκων. Οι τένοντες αιμορραγούν και παρουσιάζουν οίδημα. 
Σκοπός του μασάζ είναι η αναλγητικά και αποιδηματική δράση, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου.

 

Τενοντίτιδα είναι η πάθηση του ίδιου του τένοντα, που είναι επακόλουθο της παρατεταμένης υπερέντασης. Πιο συχνή είναι η τενοντίτιδα του αχίλλειου τένοντα.
Σκοπός του μασάζ είναι αναλγητική επίδραση και βελτίωση της κυκλοφορίας.
Χονδρίτιδα της επιγονατίδας εμφανίζεται ως επακόλουθο υποτροπιαζόντων τραυματισμών και της υπερβολικής επιβάρυνσης κατά την προπόνηση. Τα συμπτώματα είναι ξαφνικός πόνος στο γόνατο ο οποίος επιδεινώνεται στην όρθια στάση. Κατά την διάρκεια της κίνησης γίνεται αισθητός ο τριγμός της άρθρωσης.
Σκοπός του μασάζ είναι η αναλγητική επίδραση και η παρεμπόδιση της εξέλιξης της πάθησης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ο bodybuilder που ισχυρίζεται ότι με ένα γεύμα την μέρα εξασφαλίζεις υγεία και ζωτικότητα
  • Πως η άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • 4 απλοί κανόνες υγείας και μακροζωίας
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Δε φαντάζεστε πόσες ασθένειες ή παθήσεις θεραπεύει το θαλασσινό νερό!
  • Μέλι, το γλυκό… φάρμακο για την υγεία σου!
loading...

GIF ISO FINAL 1