mobadv

Κούραση σε νεαρή ηλικία; Όχι πια!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνων που εναποθέτουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους στη δουλειά τους και φτάνει ένα σημείο που έχουν ξεμείνει από ενέργεια, βιώνουν κούραση που θυμίζει μεγαλύτερες ηλικίες και αν είχαν την επιλογή θα έπαιρναν σύνταξη εδώ και τώρα!

Το κακό είναι ότι αυτό το αίσθημα του burn-out ή, αλλιώς, της εργασιακής εξουθένωσης δεν αργεί να εμφανιστεί και δεν σπανίζει στις μικρές ηλικίες των 30-35 ετών. Προνοήστε λοιπόν και φροντίστε τον εαυτό σας, έτσι ώστε να μη σας αφήσει ξεκρέμαστους στην πιο παραγωγική σας ηλικία.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και η ενέργεια σας θα βρίσκεται πάντα σε ισορροπημένα και όχι ελλειμματικά επίπεδα.

 

1. Κάντε διαλογισμό
Ο διαλογισμός σας δίνει το περιθώριο να εστιάσετε και επικεντρωθείτε στη στιγμή, να εκμεταλλευτείτε και απολαύσετε τις δυνατότητες σας σε μεγαλύτερο βαθμό, απ’ ότι κάνετε όταν τρέχατε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να δώσετε το χρόνο στον εαυτό σας να πάρει μια ανάσα.
Αφιερώστε 5-10 λεπτά της ημέρας σας για να κάνετε τον πιο απλό διαλογισμό, που είναι η συγκέντρωση στην αναπνοή σας, η παρατήρηση του ρυθμού αυτής και η εστίαση στο παρόν και μόνο.

2. Αποδράστε
Οι διακοπές δεν είναι μια πολυτέλεια, αλλά απολύτως απαραίτητες για το πνεύμα και το σώμα σας. Θα πρέπει να προσπαθείτε να ξεφεύγετε από την καθημερινότητά σας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, χωρίς ωστόσο αυτό να μεταφράζεται σε πολυέξοδες διακοπές. Υπάρχουν πια εναλλακτικές για όλα τα βαλάντια, ενώ αν το δείτε σαν επένδυση, καθώς μια απόδραση βοηθάει στην παραγωγικότητα και αποδοτικότητά σας, δεν θα ξαναπαραλείψετε διακοπές και ούτε και θα τις τσιγκουνευτείτε.

3. Ψηφιακή αποτοξίνωση
Η τεχνολογία είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αδιαμφισβήτητα επιτεύγματα του ανθρώπου, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει καμία σχέση με το κατά πόσο είναι έτοιμος ο άνθρωπος να διαχείριστεί αυτή την έκρηξη τεχνολογίας και ψηφιοποίησης των πάντων, που έχει συμβεί και έχει περιλάβει μέχρι και τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι άξιο μελέτης πως ακόμα και όταν δίνεται η ευκαιρία διαπροσωπικής αλληλεπίδρασης, ο μέσος όρος προτιμάει μια οθόνη για να επικοινωνήσει, παρά να εκφραστεί με το ίδιο του το πρόσωπο.
Από την άλλη οι αμέτρητες επιλογές δημιουργούν την αγωνία της εκμετάλλευσής τους, καθώς πασχίζει καθημερινά ο άνθρωπος να ζήσει τη ζωή του και την ίδια στιγμή να παραμείνει ενήμερος, δικτυωμένος και πάντα online. Τεστάρετε τις αντοχές σας, προκαλέστε τον εαυτό σας και πάρτε απόσταση από τον ψηφιακό κόσμο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και φροντίζετε έστω να κλείνετε όλες τις συσκευές πριν πέσετε για ύπνο για να μπορέσει ο εγκέφαλός σας να ηρεμήσει και να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο.

4. Γυμναστείτε
Η άσκηση έχει ευεργετικές επιδράσεις σε μυαλό και σώμα, καθώς αποσυμφορεί από το άγχος, προκαλεί ευεξία και καλή διάθεση. Είτε αυτό είναι το γυμναστήριο, είτε το ποδήλατο, είτε το τρέξιμο, βρείτε τον τρόπο που σας ταιριάζει και γυμνάζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα, αν όχι καθημερινά.

5. Τρέφεστε σωστά
Μπορεί να το έχουμε ξαναπεί, αλλά αξίζει να το ξαναπούμε και θα το ξαναπούμε: είμαστε ό,τι τρώμε, γι’ αυτό προσέχετε διπλά και τριπλά τι τρώτε. Η τροφή είναι το καύσιμο του οργανισμού και όπως μια νοθευμένη βενζίνη προκαλεί ζημιά στο αυτοκίνητο, το ίδιο κακό προκαλούν σε εσάς επεξεργασμένες τροφές, γεμάτες με κακά λιπαρά και ζάχαρη.

6. Κοινωνικοποιηθείτε
Κοινωνικοποιηθείτε στον πραγματικό χώρο και χρόνο και όχι στον εικονικό του διαδικτύου. Σηκώστε το τηλέφωνο και κλείστε ένα ραντεβού με τους φίλους σας, κανονίστε ένα ρομαντικό ραντεβού με τη σύζυγό σας και σταματήστε να θεωρείτε τους φίλους σας στο faceboook, αληθινούς σας φίλους! Εκτός αν σκοπεύετε να πάτε για κανονικό καφέ με όλους ξεχωριστά...

7. Παίξτε ομαδικά
Συνδυάστε την κοινωνικοποίηση με τη γυμναστική και την άθληση και κανονίστε με τους φίλους σας έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή βόλεϊ. Τα ομαδικά παιχνίδια προσφέρουν τέτοια ανανέωση και ευδιαθεσία, που μετά από έναν αγώνα μπάσκετ θα έχετε τη διάθεση να πάτε για ένα ποτό ή την ενέργεια να βγάλετε δουλειά, ακόμα και αν νιώθετε σωματικά κουρασμένοι. Θα έχει επωφεληθεί το πνεύμα σε τέτοιο βαθμό, που θα παρασύρει και το σώμα.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πόσο σημαντικό είναι το τρέξιμο για την υγεία σου
  • Ο bodybuilder που ισχυρίζεται ότι με ένα γεύμα την μέρα εξασφαλίζεις υγεία και ζωτικότητα
  • Πως η άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • 4 απλοί κανόνες υγείας και μακροζωίας
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Δε φαντάζεστε πόσες ασθένειες ή παθήσεις θεραπεύει το θαλασσινό νερό!
loading...

GIF ISO FINAL 1