Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63
  • JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir
  • JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/ifitnessbook/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.8.0&sitepath=/
mobadv

Γνωρίζοντας τη μέθοδο της μάλαξης (ΜΑΣΑΖ)

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

του Σταύρου Παπαδόπουλου

 

Η μάλαξη είναι μια σειρά ειδικών διαδοχικών κινήσεων - χειρισμών που στηρίζονται σε επιστημονική βάση και είναι σύμφωνοι με την ανατομία , τη φυσιολογία και την παθολογία . Τη μάλαξη την εφαρμόζουμε σε οποιοδήποτε που ασκείται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά που είναι και απαραίτητο στην περίπτωση αυτή μιας και οι επιδόσεις ενός αθλητή πρέπει πάντα να είναι σε υψηλό επίπεδο . Ο σκοπός που γίνεται η μάλαξη έχει θεραπευτικό ή προληπτικό χαρακτήρα . του Σταύρου Παπαδόπουλου

 

 

 

  Τα κύρια θεραπευτικά αποτελέσματα της μάλαξης είναι η χαλάρωση , η ανακούφιση από τον πόνο και η ελάττωση και εξαφάνιση του οιδήματος .

   Ο θεραπευτής που εφαρμόζει τις τεχνικές της μάλαξης πρέπει να είναι καλά και σωστά εκπαιδευμένος και καταρτισμένος. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης ότι η μάλαξη  είναι μια μηχανική τεχνική κατά την όποια υπάρχει συγκεκριμένη δράση στην περιοχή που γίνεται. Ο ερεθισμός που δημιουργείτε μεταφέρεται στις διαφορές νευρικές απολήξεις επιφανειακές ή βαθύτερες . Άρα η μάλαξη δρα σαν περιφερειακό ερέθισμα που δρα με τη μορφή διαρκώς εναλλασσόμενης πίεσης και διάτασης των υποκειμένων ιστών . Έτσι αλλάζει η διάμετρος των αιμοφόρων και λεμφικών αγγείων στην περιοχή που γίνεται η μάλαξη. Έτσι έχουμε αλλαγή στην τριχοειδική , φλεβική , αρτηριακή και λεμφική κυκλοφορία .

   Η μάλαξη όπως και άλλες θεραπείες δεν είναι αποτελεσματική σε όλες τις ασθένειες ή σε όλους τους τραυματισμούς .Επίσης μπορεί να είναι ευεργετική ή επιζήμια, να ενδείκνυνται ή να αντενδείκνυται σε μια θεραπεία οποιασδήποτε κατάσταση.

    Τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει η μάλαξη διακρίνονται σε :

1.      Φυσιολογικά ,όσα έχουν να κάνουν με παθολογικές συνθήκες του οργανισμού και την επαναφορά τους σε φυσιολογικό επίπεδο.

2.      Μηχανικά , που έχουν να κάνουν με την παθητική διάταση - κινητοποίηση των ιστών από τον θεραπευτή .

3.      Αντανακλαστικά

4.      Ψυχολογικά , εκείνα που έχουν σχέση με το χαλαρωτικό και κατευναστικό αποτέλεσμα που δημιουργείται από την μάλαξη.

 

     Φυσικά δεν μπορεί κάποιος να πει ποιο αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό από τα υπόλοιπα διότι είναι αλληλένδετα και φυσικά θεωρώ πως η μάλαξη θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προπόνηση και αποθεραπεία κάθε αθλουμένου.

 

 

 

Γράφει ο Σταύρος Παπαδόπουλος 

 

Ειδικός κινησιοθεραπείας - Φυσικοθεραπευτής
6945881480  www.facebook.com/stauros.papadopoulos.fusikotherapeia

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα σημαντικά οφέλη του μασάζ στο σώμα!
  • ΜΑΣΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Toυ Στ. Παπαδόπουλου
  • ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ του Σταύρου Παπαδόπουλου
  • Ασκήσεις πέους... Νόμιζες πως δεν υπήρχαν ασκήσεις για τον μυ του καλύτερου φίλου σου; του Στ. Παπαδόπουλου
  • Το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια! του Στ. Παπαδόπουλου
loading...

GIF ISO FINAL 1