mobadv

ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ME YΓΕΙΑ

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μέσα από τις σελίδες του έχεις αφήσει πλέον πίσω σου κάθε ταμπού και γνωρίζεις ότι πρέπει να κάνεις ένα τσεκ-απ το χρόνο και εξέταση προστάτη (ειδικά μετά τα 40). Αλήθεια, νομίζεις ότι οι προηγούμενες γενιές έκαναν το ίδιο; 

Ας μιλήσουμε με αριθμούς: οι άντρες έχουν παγκοσμίως 35% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν μέχρι τα 100 σε σχέση με δύο δεκαετίες πριν και, παρόλο που κάποτε το 50% των αντρικών θανάτων οφειλόταν στις καρδιακές παθήσεις, ο αντίστοιχος αριθμός έχει πλέον μειωθεί στο ¼ του αντρικού πληθυσμού. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης και αντοχής του οργανισμού του μέσου άντρα σε ασθένειες, που μπορούσαν κάποτε να αποβούν μοιραίες. 

Μπορεί ως λαός να μην έχουμε ξεφύγει από τα λάθη που μας στοιχίζουν εδώ και δεκαετίες ολόκληρα χρόνια ζωής (άλλωστε, τα ποσοστά καπνιστών παραμένουν σταθερά υψηλά), αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο να γνωρίζουμε ότι, θωρακίζοντας με μικρές καθημερινές συνήθειες τον οργανισμό μας, αυξάνουμε το προσδόκιμο ζωής μας. Μια ματιά στις λίστες των μελών γυμναστηρίων και τους ετήσιους τζίρους των εταιρειών με όργανα γυμναστικής και συμπληρώματα διατροφής θα σε πείσει. Ολα αυτά είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι νοιάζεσαι για κάτι που αξίζει όσο λίγα: την υγεία σου. 

ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ

Αιτία θανάτου... 2004 Vs 2014
Καρδιαγγειακές Νόσοι
2004 - 46%
2014 - 26% 

Πόσοι Ελληνες Διαγιγνώσκονται με Διαβήτη Ετησίως
40.000

2,5 λιτρα...
Η αύξηση στα ποτήρια μπύρας που πίνουν οι άντρες εβδομαδιαία σε σχέση με το 2004.

Ετήσιες επισκέψεις στον παθολόγο
2004 1
2014 2

35% Περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις τα 100 σε σχέση με 10 χρόνια πριν.

1 στους 10
άντρες παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

ποσοι αντρες καπνιζουν:
2006 35%
2014 49%

12  8 
Φυσιολογική ένδειξη της αρτηριακής πίεσης.

Οι λόγοι για τους οποίους προμηθεύονται οι Ελληνες συμπληρώματα διατροφής:
15%
 Ενδυνάμωση οστών και αρθρώσεων
26% Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
31% Τόνωση ενέργειας

 

 

Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Ολα για την Υγεία μου στο Μega
Παραδοσιακά, οι Ελληνες δεν πηγαίνουν με μεγάλη ευκολία στο γιατρό - ή τουλάχιστον δεν πήγαιναν παλαιότερα. Ερευνες έχουν δείξει ότι -σε συντριπτικό ποσοστό- οι άντρες καταφεύγουν στο γιατρό μετά από πιέσεις που δέχονται από τις συντρόφους τους. Το παρήγορο είναι ότι οι νεότεροι σε ηλικία, στο πλαίσιο πιο υγιεινής ζωής, έχουν εντάξει στη καθημερινή τους ρουτίνα την άσκηση, η οποία συνήθως συνοδεύεται κι από προσεγμένη διατροφή. Παρόλα αυτά, επικρατεί ακόμη η αντίληψη ότι τα ζητήματα υγείας πρέπει να απασχολούν τον άντρα μετά τα 45 του και τις περισσότερες φορές σχετίζονται μόνο με τον προστάτη. Αυτό είναι η μεγάλη παγίδα: πολλοί Ελληνες φεύγουν ξαφνικά από τη ζωή έχοντας ως πρώτο σύμπτωμα ένα οξύ εγκεφαλικό ή ένα καρδιακό επεισόδιο. Πρόκειται για νέους άντρες, οι οποίοι επί χρόνια δεν σεβάστηκαν το σώμα τους, γιατί ένα οξύ επεισόδιο ή μια μορφή καρκίνου δεν συμβαίνουν ξαφνικά. Πριν από την εκδήλωσή τους έχουν προηγηθεί διαδικασίες ετών, όπως η αθηροσκλήρωση και η καρκινογένεση. Εκτός από τον καρκίνο του προστάτη, είναι πολλές οι ασθένειες που μπορούν να προσβάλουν έναν άντρα και, ευτυχώς, οι περισσότερες μας προειδοποιούν. Με προληπτικό έλεγχο, επίσκεψη στον ειδικό όταν το σώμα μας προειδοποιεί και υγιεινή ζωή, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν σήμερα. 

 

http://www.menshealth.gr/

 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

GIF ISO FINAL 1