mobadv

Αυξήστε τη θετική ενέργεια στη ζωή σας

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ως άνθρωποι, δεν είμαστε μόνο σωματικά και συναισθηματικά όντα…είμαστε πνευματικά όντα. Θα πρέπει να προσέξουμε και τις τρεις συνιστώσες του εαυτού μας, που ασκούν τη συμπόνια και την ισορροπία για να απολαύσουμε πραγματικά το δώρο της ζωής στο μέγιστο.

Πιο κάτω είναι μια λίστα με δέκα απλούς τρόπους για να αυξήσετε την θετικότητα στη ζωής σας, να αποκαταστήσετε την ισορροπία και να βρείτε τη χαρά και τη γαλήνη ανάμεσα στους υψηλούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο καθένας μας έχει τη δύναμη!


1. Αναπνεύστε

Φαίνεται ανόητο, αλλά πολλοί από εμάς δεν δίνουμε σημασία στην αναπνοή. Η αναπνοή μας είναι η ζωή μας. Όταν είμαστε όμως αγχωμένοι ή πιεσμένοι δεν είναι ασυνήθιστο να εμποδίζεται η αναπνοή μας, η οποία αφαιρεί από τα κύτταρα μας το πολύτιμο οξυγόνο. Αφιερώστε μια στιγμή τώρα να πάρετε μια βαθιά εισπνοή οξυγόνου που δίνει ζωή, και εκπνεύστε όλες τις τοξίνες. Κάθε ανάσα καθαρίζει το σώμα μας και τρέφει τα κύτταρα μας.


2. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα

Όλη την ημέρα, κάθε μέρα! Αναπνευστέ φρέσκο αέρα… τη μυρωδιά των δέντρων, τους ήχους των πουλιών και των φύλλων, τον ήλιο. Οι βιο-ρυθμοί μας εξαρτώνται από αυτά τα στοιχεία. Ο καθένας μπορεί να αφιερώσει λίγα λεπτά μακριά από τα καθήκοντα, για έναν περίπατο ή ακόμα ανοίγοντας απλά ένα παράθυρο. Αυτή η απλή πράξη μας συνδέει με το περιβάλλον, μας θυμίζει ότι είμαστε όλοι μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, αποκαθιστά την ενέργεια μας και μας βοηθά να καθιερώσουμε και να διατηρήσουμε ένα υγιές ύπνο.


3. Βάλτε τον εαυτό σας πρώτα

Σας ακούγεται εγωιστικό; Καθόλου! Βάζοντας πρώτα τον εαυτό σας δεν σημαίνει ότι είστε αδιάφοροι. Αυτό σημαίνει ότι φροντίζετε τον εαυτό σας και την καλή σας υγεία. Χωρίς την προσωπική υγεία δεν μπορούμε να βάλουμε την καλύτερη μας θετική ενέργεια σε ό,τι κάνουμε. Είναι εντάξει να πείτε «όχι», για να μείνετε σπίτι κάποια στιγμή, να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, αντί για ένα τηλεφώνημα, και να φροντίσετε τις ανάγκες σας πρώτα. Όταν είμαστε ξεκούραστοι (στο μυαλό και στο σώμα), μπορούμε να βγούμε έξω στον κόσμο για να βοηθήσουμε τους γύρω μας και να συμβάλουμε με θετικό τρόπο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο πιεστικών ημερών μπορούμε όλοι να βρούμε λίγα λεπτά για να διαλογιστούμε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να παραμείνετε σιωπηλοί και ακίνητοι, αφαιρέστε όλες τις έννοιες της εργασίας και της ημέρας από το μυαλό σας, έστω και λίγα λεπτά. Το αξίζετε!


4. Πίνετε περισσότερο νερό

Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό. Καθαρίζει το σώμα μας, μεταφέρει θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα μας, μας δίνει ενέργεια και ζωή! Ξεκινήστε να πίνετε από την ώρα που ξυπνάτε και κατά όλη τη διάρκεια της ημέρας για αύξηση της ενέργειας και βελτιστοποίηση της υγείας. Η πηγή της νεότητας βρίσκεται στην ίδια την πηγή.


5. Τρώτε περισσότερο πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της ζωής…ζωής από τον ήλιο. Το πράσινο είναι το χρώμα της χλωροφύλλης, το πράσινο συστατικό των φυτών που είναι η υλική εκδήλωση της άυλης ενέργειας του ήλιου. Είναι μια αγνή ζωή η οποία έχει σχεδιαστεί για να τρώγεται σε αφθονία. Πράσινα λαχανικά, χόρτα, κτλ στην ακατέργαστη μορφή τους είναι αλκαλικές ουσίες οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της σωστής ισορροπίας του PH του σώματος μας. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα χημικά, τα φάρμακα, οι τοξίνες, το αλκοόλ, τα κρέατα, μερικά δημητριακά και ορισμένες τεχνητές ουσίες περιέχουν όξινα συστατικά. Εμπλουτίστε λοιπόν τον οργανισμό σας με αγνά πράσινα αγαθά… δεν θα το μετανιώσετε!


6. Χορέψτε, κινηθείτε και παίξτε

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι απαραίτητη για την ευημερία μας, αλλά συχνά βάζουμε τόση πίεση στην πράξη της. Συχνά λέτε… Χρειάζομαι ακόμα περισσότερη «δουλειά»… Χαλαρώστε! Κάντε μια βόλτα, παίξτε με το κατοικίδιο σας, τα παιδιά σας, με ένα φίλο ή με τον/την σύζυγό σας. Ρίξτε το τοίχος των κανόνων και κάντε οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι και ελεύθεροι. Αν σας αρέσει το γυμναστήριο, τα μηχανήματα και οι μπάρες κάντε το! Πηγαίνετε μια βόλτα, κάντε μια τρέλα, ένα αστείο. Δοκιμάστε yoga, tai chi, σκαρφαλώστε σε ένα δέντρο… συνθέστε τους δικούς σας τρόπους για να προχωρήσετε. Δεν έχει σημασία τι κάνετε, εφ’ όσον αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλά.


7. Χαμογελάστε

Έχει αποδειχθεί ότι όταν χαμογελάμε και γελάμε αλλάζουμε πραγματικά τη χημεία του σώματος μας. Χαμογελάστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χαμογελάστε χωρίς κάποιο λόγο, με τον εαυτό σας, σε οποιαδήποτε στιγμή. Όχι μόνο θα σας κάνει εσάς να νιώσετε καλά, αλλά θα μεταφέρετε τη θετική ενέργεια και στους γύρω σας.


8. Ξεφορτωθείτε «πράγματα»

Υπάρχει ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ της υπερβολικής υλικής ακαταστασίας και των συναισθηματικών «πραγμάτων». Ξεκινήστε με ένα συρτάρι, ένα τσαντάκι... ή, αν έχετε χρόνο ένα ολόκληρο ντουλάπι, παλιά κουτιά ή ολόκληρο το δωμάτιο σας. Πετάξτε οτιδήποτε δεν σας εξυπηρετεί. Είναι απλά πράγματα. Οι αναμνήσεις βρίσκονται στην καρδιά σας και είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να δώσετε. Δωρίστε κάποια από τα αχρείαστα πράγματα σας σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα ή για κάποιο σκοπό που έχει σημασία για εσάς. Απολαύστε τα συναισθήματα της ελευθερίας, όταν ελευθερώσετε λίγο από τον προσωπικό σας χώρο… θα διαπεράσει τη ζωή σας σε πολλά επίπεδα.


9. Αποσυνδεθείτε!

Τόση τεχνολογία… τόση ενέργεια! Ζούμε σε μια εποχή «μέγιστης υπερφόρτωσης». Είμαστε βομβαρδισμένοι από τις συχνότητες, τα κινητά τηλέφωνα, τις τηλεοράσεις, τα iPods, τις συσκευές Bluetooth…μπορούμε να ακούσουμε ακόμα και το βουητό των ηλεκτρικών ρευμάτων μερικές φορές. Είμαστε ενέργεια. Θυμάστε τον όρο «παρεμβολή»; Είχατε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία κάποιου άλλου μέσα στο ακουστικό σας, ή την οθόνη του υπολογιστή σας να τρεμουλιάζει από το χτύπημα του κινητού σας τηλεφώνου; Παρεμβολές! Κάντε ένα διάλειμμα από την υπερφόρτωση πληροφοριών. Είμαστε άλλωστε κοινωνικά όντα. Είναι γραφτό μας να αλληλεπιδρούμε και η ανθρώπινη επαφή είναι αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης μας.


10. Φανταστείτε

Όσο ανόητο και απλό κι αν ακούγεται, η φαντασία μας δόθηκε για κάποιο λόγο. Είναι το φως μας, η παιχνιδιάρικη μας πλευρά… το μέρος όπου δημιουργούμε τα όνειρα, τα οράματα… τα πράγματα για τα οποία ελπίζουμε και επιθυμούμε να αποκτήσουμε. «Η φαντασία είναι η μητέρα όλων των εφευρέσεων». Δημιουργήστε ένα ονειρικό κόσμο με τη φαντασία σας και επισκεφθείτε τον όταν χρειάζεστε επαναφόρτιση. Χρώματα, μολύβια, χειροτεχνίες, βιβλία, πίνακες, πέτρες, κόμικς, παιχνίδια, χόμπι… όλα αυτά είναι τα εργαλεία της φαντασίας, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για την ευτυχία μας. Γίνεται ανόητοι, γίνεται για λίγο και πάλι παιδί, δεν σας στοιχίζει κάτι. Οι μόνοι κανόνες και όρια που έχετε είναι αυτά που οι ίδιοι έχετε θέσει για τον εαυτό σας.


«Μην παίρνετε τη ζωή στα σοβαρά. Ποτέ δεν θα βγούμε από αυτή ζωντανοί» - Elbert Hubbard


Πηγή: Muscleandstrength.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ενέργεια στο σώμα μέσα από την διατροφή
  • Τι ΔΕΝ πρέπει να τρώτε πριν και μετά τη γυμναστική
  • Αυτές είναι οι 7 τροφές που αυξάνουν την σωματική αντοχή
  • Πώς θα έχεις περισσότερη ενέργεια το πρωί για να ξεκινάς τη μέρα σου σωστά!
  • Οι τροφές που σας δίνουν ενέργεια!
  • 3 συμπληρώματα που θα σας βοηθήσουν στο bodybuilding
loading...

GIF ISO FINAL 1