mobadv

Οι καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν την υγεία μας

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλές φορές δεν το αντιλαμβανόμαστε, αλλά μπορούν να προξενήσουν μεγάλο κακό!

Το να κόψει κάποιος μια κακή συνήθεια είναι δύσκολο πράγμα και απαιτεί τόνους προσπάθειας.

Σκεφτείτε πόσο ακόμα δυσκολότερο είναι να πρέπει να κόψει συνήθειες που για ολόκληρα χρόνια θεωρεί μέχρι και ωφέλημες, ενώ στην πραγματικότητα αυτές μπορούν να του προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε παρακάτω ποιες από τις καθημερινές συνήθειες που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουν, κάνουν περισσότερο κακό από ότι καλό.

1. Η αναβολή του... φτερνίσματος: Κρατώντας τη μύτη σας κλειστεί για να το αποφύγετε, η ενδοκρανιακή πίεση σας αυξάνεται ραγδαία. Ως αποτέλεσμα διαταράσσονται η ροή του αίματος και τα αιμοφόρα αγγεία, όπως και ο νευρικός ιστός συμπιέζεται. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, προβλήματα με τα αγγεία, μέχρι και σε θέματα με την ακοή.

2. Η χρήση αρώματος: Συχνά, επειδή ακριβώς τα αρώματα πρέπει να έχουν διάρκεια, περιέχουν χημικές ουσίες που αντικαθιστούν τα φυσικά έλαια. Η εισπνοή τους μπορεί να προκαλέσει ζαλάδες, ναυτία και αίσθημα κόπωσης. Επιπλέον ενοχλούν τα ματιά, το λαιμό και το δέρμα. Καλύτερα λοιπόν να αντικαστήσετε τα αρώματα με αιθέρια έλαια ή να όταν βάζετε να αερίζετε καλά το χώρο, αμέσως μετά.

3. Η χρήση κινητού τηλεφώνου όταν πέφτετε για ύπνο: Γενικά το φως μειώνει την παραγωγή της μελατονίνης, που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ύπνου. Τα χαμηλά επίπεδα αυτής της ουσίας προκαλούν κατάθλιψη, καρκίνο, παχυσαρκία, καρδιακά προβλήματα και ένα εύθραστο ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως όταν πάτε για ύπνο αφήστε το κινητό και κλείστε τα μάτια.

4. Η αποθήκευση φαγητού σε πλαστικά σκεύη: Πολλές από αυτές τις θήκες έχουν χημικές ουσίες και αν έχετε φαγητό εκεί για πολλές ημέρες, θα μεταφερθούν σε αυτό. Η κατανάλωση τους μπορεί να δημιουργήσει θέματα στο ενδοκρινικό σύστημα. Καλύτερα να αποθηκεύετε φαγητό σε γυάλινα, ατσαλένια ή κεραμικά σκεύη. Ακομα, να κοιτάτε πάντα τις ετικέτες που τα πλαστικά τάπερ έχουν γιατί δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης τους.

5. Το βούρτσισμα των δοντιών μετά το φαγητό: Οι οδοντίατροι συνιστούν ότι αν θέλετε να πλένετε τα δόντια σας μετά το φαγητό θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν μπορείτε να το κάνετε και σε μια ώρα, ακόμα καλύτερα. Τα φαγητά και τα ποτά αφήνουν οξέα πάνω στα δόντια, τα οποία αν τα τρίψετε με την οδοντόβουρτσα, τα σπρώχνετε βαθύτερα σε αυτά και την οδοντίνη. Αυτό αφενός μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ευαισθησίας και να βλάψει το σμάλτο τους.

6. Ο φυσικός χυμός: Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού είναι καλός μόνο σε μικρές ποσότητες. Μάλιστα, αν έχετε αρρωστήσει ο φυσικός χυμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά θέματα στην υγεία σας. Επίσης, οι φυσικοί χυμοί γενικά αποτελούν ισχυρά αλλεργιογόνα, οπότε αν πρόκειται να τους δώσετε σε παιδιά, προσέξτε να είναι σε μικρές ποσότητες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ο bodybuilder που ισχυρίζεται ότι με ένα γεύμα την μέρα εξασφαλίζεις υγεία και ζωτικότητα
  • Πως η άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • 4 απλοί κανόνες υγείας και μακροζωίας
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Δε φαντάζεστε πόσες ασθένειες ή παθήσεις θεραπεύει το θαλασσινό νερό!
  • Μέλι, το γλυκό… φάρμακο για την υγεία σου!
loading...

GIF ISO FINAL 1