Γιατί η αναπνοή σου μυρίζει τόσο άσχημα όταν ξυπνάς;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η εξήγηση δεν είναι μόνον επειδή έχουν περάσει 8 ώρες απ’ την τελευταία φορά που έπλυνες τα δόντια σου!

Το γλυκό φιλί για καλημέρα στο κρεβάτι είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στις ταινίες! Φαίνεται υπέροχο, αλλά στην πραγματική ζωή υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις το πρωί: Την άσχημη αναπνοή!

Αυτή η άσχημη αναπνοή σαν να έχουμε να πλύνουμε τα δόντια μας μέρες, είναι εκείνη που μας κρατάει μακριά απ’ τους ανθρώπους κάθε πρωί, πριν επισκεφτούμε το μπάνιο για ένα γρήγορο βούρτσισμα δοντιών!

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος οφείλεται στην έλλειψη παραγωγής σάλιου ενώ κοιμόμαστε. Το σάλιο κανονικά καθαρίζει τα βακτήρια που προκαλούν οσμές. Όταν δεν παράγουμε αρκετό σάλιο, οι οσμές στο στόμα μας πολλαπλασιάζονται.

Έτσι, όταν είναι πιο στεγνό το στόμα μας είναι περισσότερες οι πιθανότητες να έχουμε άσχημη αναπνοή το πρωί.

Παράλληλα, η αναπνοή από το στόμα, το ροχαλητό και η χρήση ορισμένων φαρμάκων μπορεί επίσης να συμβάλει στην ξηρότητα, η οποία κάνει την αναπνοή το πρωί ακόμη χειρότερη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακή αναπνοή το πρωί δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μια ασυνήθιστα κακή αναπνοή μπορεί να είναι ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Μπορεί να είναι σημάδι κάποιας περιοδοντικής νόσου, ενώ άλλες φορές, δείχνει την ύπαρξη μιας λοίμωξης, όπως ένα απόστημα ή ένα γαστρεντερικό πρόβλημα.

Εάν η αναπνοή σου αρχίσει ξαφνικά να γίνεται αφόρητη κάθε πρωί, επισκέψου οπωσδήποτε τον γιατρό σου!

Φυσικά, σε καμία περίπτωση μην αμελείς να βουρτσίζεις τα δόντια σου πριν κοιμηθείς, αλλά και όταν ξυπνάς και να χρησιμοποιείς ένα στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ, το οποίο θα σου προτείνει ο οδοντίατρός σου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί το να είσαι πρωινός τύπος κάνει τη ζωή σου καλύτερη
  • Πως να γυμνάζεστε σωστά το πρωί με στόχο το χάσιμο λίπους
  • Ο ευεργετικός λόγος που πρέπει να ξυπνάς νωρίς το πρωί αν είσαι γυναίκα
  • Γυμνάστε τους κοιλιακούς σας μόνο με την αναπνοή (video)
  • Γιατί να ξεκινήσεις επιτέλους την πρωινή γυμναστική;
  • Τι μπορεί να μας προσφέρει ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί
loading...