Γιατί το αλκοόλ δεν είναι τελικά τόσο ευεργετικό για την καρδιά μας όσο νομίζαμε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι μικρές ποσότητες αλκοόλ είναι φάρμακο για την καρδιά και σημαντικός παράγοντας για τη μακροζωία. Νέα έρευνα έρχεται να ακυρώσει τα όσα πιστεύαμε.
Προηγούμενες μελέτες είχαν συμπεράνει ότι μέτρια επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να βοηθήσουν στην αποφυγή εμφράγματος και συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ τελικά αυτή η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και χαμηλά έως μέτρια επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αρρυθμίας.

Διάβασε σχετικά: Η αλήθεια πίσω από τους δημοφιλέστερους μύθους για το αλκοόλ

Η κατάχρηση του αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή αρρυθμία, έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια όσο άλλοι γνωστοί παράγοντες κινδύνου, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, το κάπνισμα και η παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι η μείωση στην κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μειώσει και τα καρδιολογικά περιστατικά.

Διάβασε σχετικά: Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν κόψεις το αλκοόλ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκρέγκορι Μάρκους, διευθυντή κλινικών ερευνών του Τμήματος Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of the American College of Cardiology), ανέλυσαν στοιχεία μιας ιατρικής βάσης δεδομένων 14,7 εκατομμυρίων ασθενών ηλικίας άνω των 21 ετών, από τους οποίους περίπου 268.000 (1,8%) είχαν διαγνωστεί ότι έκαναν καταχρήσεις στην κατανάλωση αλκοόλ.

Shape.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι συμβαίνει στην καρδιά αν τρώτε ένα αυγό κάθε μέρα
  • Οι τροφές «βόμβες» για την καρδιά
  • Γιορτές Χριστουγέννων: Η πιο επικίνδυνη περίοδος για την καρδιά μας
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Αυτές είναι οι καλύτερες ασκήσεις για την υγεία της καρδιά μας
  • Τρώτε καθημερινά αυγά, βοηθούν την καρδιά σας!
loading...