Η επιστημονική απόδειξη ότι πρέπει να κοιμάσαι παραπάνω τα Σαββατοκύριακα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια νέα έρευνα ανάβει το πράσινο φως για τεράστιες ξάπλες.Μια νέα έρευνα ανάβει το πράσινο φως για τεράστιες ξάπλες.

Έρευνες υπάρχουν πολλές, απλά υπάρχουν και κάποιες που μας κάνουν να νιώθουμε πραγματικά καλύτερα με τον εαυτό μας. Γιατί δεν είναι και άσχημο να σε παροτρύνουν οι επιστήμονες να παρατείνεις τη διαμονή σου στο κρεβάτι σου κάθε Σαββατοκύριακο, σωστά;

Ερευνητές από τη Σουηδία και την Αμερική ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια πρόσφατη έρευνα που ανάβει το πράσινο φως για ακόμα μεγαλύτερες ξάπλες. Η επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες του Journal of Sleep Research, ορίζει τις ιδανικές ώρες ύπνου ως εξής για τους ενήλικες: 6-7 ώρες καθημερινά ενώ τα Σαββατοκύριακα καλό είναι να ξεχάσεις να ξυπνήσεις.

Ο λόγος; Η μακροζωία. Ναι, καλά άκουσες αφού μετά από προσεκτική έρευνα σε 44 χιλιάδες ανθρώπους που διήρκεσε 13 ολόκληρα χρόνια, το Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας μπορεί να πει και επίσημα πώς το 52% των ανθρώπων κάτω των 65 ετών που κοιμούνται 5 ή λιγότερες ώρες το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου παρουσιάζουν μεγαλύτερη ποσοστά θνησιμότητας από ότι το αντίστοιχο 48% που του δίνει και καταλαβαίνει.

Για αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ότι χάνεις κάτι από τη ζωή σου επειδή κοιμάσαι παραπάνω τα Σαββατοκύριακα, σκέψου το ξανά. Γιατί μάλλον, τελικά, κερδίσεις κάτι περισσότερο σημαντικό: πιο πολλά χρόνια ζωής.

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο όταν έχει καύσωνα
  • Πώς θα κάνεις δροσερό ύπνο μέσα στον καύσωνα
  • «Sexomnia»: Δες τι συμβαίνει όταν κάνεις έρωτα στον ύπνο σου
  • Η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου και τα οφέλη του στην υγεία!
  • Πώς να κοιμάσαι κι οι μύες σου να φουσκώνουν
  • Ο χάρτης που δείχνει πόσοι άνθρωποι δεν κοιμούνται αυτή την ώρα!
loading...