Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 5 λάθη που ίσως κάνεις και χάνεις μύες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μήπως κάνεις ένα από αυτά τα 5 λάθη και το πληρώνεις σε μυική δύναμη;

Εκεί που γυμνάζεσαι, τηρείς το πρόγραμμά σου και δεν κλέβεις από τις ασκήσεις σου. Βλέπεις πως δεν μπορείς να σηκώσεις τα κιλά που σήκωνες. Για ρίξε μια ματιά και τσέκαρε εάν κάνεις ένα από τα παρακάτω 5 λάθη και το πληρώνεις σε μυική δύναμη...

1. Δεν τρως όσο πρέπει

Οι έξτρα θερμίδες μπορεί να μεταφραστούν σε έξτρα λίπος, αλλά αν κάνεις βάρη με συνέπεια, το πιο πιθανό είναι ένα μεγάλο μέρος του βάρους που παίρνεις να γίνει μύες. Δύσκολα θα διογκωθούν οι μύες σου χωρίς το πολύτιμο θερμιδικό πλεόνασμα. Αν θέλεις να αυξήσεις τον όγκο των μυών σου, 2.000 θερμίδες δεν είναι αρκετές. Γιατί το σώμα σου μπει σε φάση λιμοκτονίας-επιβίωσης και παίρνει την ενέργεια που του λείπει από του μύες σου. Αν δεν έχεις περιττό λίπος, με μια υποθερμιδική διατροφή θα χάσεις μυς. Σίγουρα.

2. Οι διατάσεις

Κατά καιρούς τις κατηγορούμε ως βαρετές και με μη αποδεδειγμένα οφέλη. Κάτι που έχει αποδειχθεί όμως είναι ότι με τις διατάσεις αυξάνεται το εύρος κίνησης των μυών, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για μυικές ίνες. Ταυτόχρονα, κάποιες έρευνες δείχνουν ότι οι διατάσεις μετά την άσκηση, κάνουν πιο γρήγορη την αποκατάσταση.

3. Ύπνος=αυξητική ορμόνη

Τόσο απλά. Με 6 ή λιγότερες ύπνου ημερησίως παρεμποδίζεις την ορθή παραγωγή χημικών ζωτικής σημασίας για την δημιουργία μυών. Τέλος, αν γυμνάζεσαι 7 ημέρες την εβδομάδα είναι απολύτως σίγουρο ότι θα αρχίσεις να χάνεις σε μύες, γιατί δεν επιτρέπεις την σωστή μυική αποκατάσταση και τις απαραίτητες «επιδιορθώσεις» στους μύες σου. Αν μη τι άλλο δεν είμαστε κάτι παραπάνω από ένα εργοστάσιο και εσύ δεν αφήνεις τους μηχανικούς να παρέμβουν.

4. Γυμνάζεις ότι φαίνεται

Γυμνάζοντας μόνο κοιλιακούς, χέρια και ότι φαίνεται στον καθρέπτη, ναι μεν τρέφεις τον εγωισμό σου, αλλά δεν θα δεις ολική ανάπτυξη του σώματος. Το 70% των μυών σου βρίσκεται στα πόδια και στην πλάτη, οπότε παραμελώντας αυτά δεν το λες και ακριβώς μυική ενδυνάμωση. Το λες κάνω χέρια για το κοντομάνικο που άρχισα να φοράω. Άσε που η μυική ανομοιογένεια είναι κάτι που πληρώνεται με τραυματισμούς και ανισορροπία.

5. Οι μέρες ασκήσεων

Ο διαχωρισμός των προπονήσεων σε στήθος, πλάτη, χέρια κτλ, τείνει να θεωρηθεί παρωχημένος και «παλιακός». Μπορεί να έχει την λογική του συστήματος και να έχεις βραχυπρόθεσμα ωφέλη, αλλά θα βρεις ταβάνι σύντομα και κινδυνεύεις να βρεις και τοίχο από κάποιον τραυματισμό. Με τον διαχωρισμό των ασκήσεων σε γενικές ομάδες μυών, δεν βοηθάς τους μεγάλους μύες σου να μάθουν να δουλεύουν αρμονικά, κάτι που θα σου επιτρέψει να σηκώσεις μεγαλύτερα βάρη. Και είναι τα μεγάλα βάρη που δίνουν την μεγάλη μυική αύξηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πως να παραμείνεις fit τα Χριστούγεννα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Diamond push ups: Η άσκηση-διαμάντι για γράμμωση στα χέρια
loading...
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.