Τα λάθη που κάνεις μετά το γυμναστήριο και δεν χάνεις βάρος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Έχεις μπει σε πρόγραμμα για το καλοκαίρι αλλά εδώ και καιρό δεν βλέπεις κάποιο αποτέλεσμα; Αναμφισβήτητα θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να παρατηρήσεις σημαντικές αλλαγές στο σώμα σου, μέχρι τότε όμως δες μήπως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη που "φρενάρουν" την προσπάθειά σου:

 

Αναπλήρωση των θερμίδων με λάθος τρόπο.

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τη γυμναστική σαν δικαιολογία για να τρως junk food αμέσως μετά γιατί σίγουρα δεν θα δεις τα αποτελέσματα που θέλεις.

 

Δεν κάνεις στρέτσινγκ

Μπορεί να νομίζεις πως το στρέτσινγκ μετά την προπόνηση είναι χάσιμο χρόνου αλλά αν δεν το κάνεις αμέσως μετά την προπόνηση κινδυνεύεις από τραυματισμούς που θα επιβραδύνουν το χάσιμο βάρους που θέλεις να πετύχεις.

 

Ενεργειακά ποτά

Τα ενεργειακά ποτά είναι γεμάτα ζάχαρη και γλυκαντικές ουσές που δεν βοηθούν στο χάσιμο βάρους. Στην ουσία πέρνεις περιττές θερμίδες τις οποίες δεν χρειάζεσαι ενώ θα μπορούσες να αναπληρώσεις τα υγρά που έχεις χάσει πίνοντας νερό.

 

Αερόβια προπόνηση πριν από τα βάρη
Η προπόνηση με βάρη απαιτεί ένταση και η ένταση ξεκούραστο σώμα. Η εικόνα κατάκοπων ανθρώπων , οι όποιοι περιφέρονται γύρω από τα βάρη με βρεγμένες φανέλες δεν αποτελεί ένδειξη σοβαρής δουλειάς. 


Δυσανάλογος φόρτος προπόνησης
Είναι αρκετά σύνηθες το φαινόμενο του δυσανάλογα κατανεμημένου προγράμματος, το οποίο συνήθως αφορά μόνο στον κορμό για τους άνδρες ή αντίστροφα στα πόδια για τις γυναίκες. Η εικόνα του άνδρα με τις μεγάλες πλάτες και τα λεπτά ποδαράκια ( καλάμια) είναι απαράδεκτη. 


Καθημερινή υπερπροσπάθεια Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση του πρωταθλητισμού, ο απλός ασκούμενος δεν είναι δυνατό να γυμνάζεται καθημερινά με μέγιστη ένταση. Αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί τραυματισμός, αφού ο ρυθμός αποκατάστασης δεν μπορεί να ακολουθήσει την αυξημένη επιβάρυνση. 

 

Όχι υπερβολικά μεγάλα διαλλείματα

Τα διαλλείματα στη προπόνηση έχουν συγκεκριμένο χρόνο ο οποίος διαμορφώνει την ένταση της προπόνησης, υπερβολικά μεγάλες διακοπές έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια του ρυθμού, ο οποίος είναι απαραίτητος στη προπόνηση με αντιστάσεις. Δεν διακόπτουμε περισσότερο από ένα με ενάμιση λεπτό ανά set σε καμία περίπτωση. 

 

Έλλειψη αποθεραπείας
Το διάστημα της αποθεραπείας είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να παραλείπεται. Ο οργανισμός επανέρχεται ευκολότερα στα φυσιολογικά επίπεδα όταν το σώμα ακολουθεί ήπιο ρυθμό εξάσκησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε όταν κάνουμε σεξ το καλοκαίρι
  • Τα καλοκαιρινά «λάθη» που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά
  • Τι είναι το muscle buffering και γιατί διαλύει την αντοχή των μυών σου
  • Τι μπορεί να σου διδάξει ένας «φουσκωτός»
  • Κάνε το χρόνο σου στο γυμναστήριο πιο παραγωγικό
  • Θέλεις σούπερ-σώμα; 10 τρόποι για να φτάσεις στον στόχο σου
loading...