Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως δρούσε το κύκλωμα με τα αναβολικά και οι διάλογοι-φωτιά!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τα τρομερά ευρήματα και η ασυνείδητη δράση της σπείρας που έκανε τρελό τζίρο πουλώντας επικίνδυνες ουσίες...

Από τους διαλόγους μεταξύ των μελών του κυκλώματος αναβολικών που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι εν γνώσει τους πωλούσαν σκευάσματα τα οποία ήταν άκρως επικίνδυνα για την υγεία των χρηστών.

Μία ομάδα έντεκα ανθρώπων, νεαρής ηλικίας, κατάφερε να φτιάξει μια μικρή φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή και διακίνηση αναβολικών ουσιών. Τα έσοδα που αποκόμισαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους ανέρχονται στα 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχηγικών μελών. Σε διαφορετική συνομιλία, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το ένα εκ των δύο αρχηγικών μελών αναφέρεται στο κύκλωμα ως «εταιρεία» και κάνει λόγο για «τζίρο που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ», ωσάν άλλος πρόεδρος φαρμακευτικής εταιρείας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ένα εκ των δύο αρχηγικών μελών του κυκλώματος, ενώ το δεύτερο, το οποίο είναι καταχωρημένο στη λίστα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ως μάνατζερ παικτών, διαφεύγει.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αθλητικής Βίας, ενώ, όπως προκύπτει, έκανε χρήση και προμηθευόταν ο ίδιος σκευάσματα από το κύκλωμα. Ακόμη, κατά πληροφορίες, ο αξιωματικός φέρεται να είχε δώσει στους δράστες πληροφορίες για παρακολούθησή τους από τις αρχές.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε δύο παρασκευαστήρια σε Βάρη και Βουλιαγμένη, καθώς και μια αποθήκη στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους. Διέθεταν τα παράνομα σκευάσματα σε αθλητές body building και γυμναστήρια, ενώ στοιχεία της υπόθεσης εμπλέκουν και ένα αθλητικό σωματείο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν περίπου 500 αποδεικτικά για αποστολές δεμάτων στο εξωτερικό (κυρίως σε χώρες της Ευρώπης) και άλλα τόσα για πωλήσεις στην Ελλάδα. Το κύκλωμα, το οποίο δρούσε για περίπου μια πενταετία, προμηθευόταν πρώτες ύλες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Κίνα και παρασκεύαζε τα αναβολικά με οδηγίες από το διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μέσω διακινητών, τα προωθούσε σε γυμναστήρια.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι από υποκλαπείσα συνομιλία, προκύπτει ότι κάποιων εκ των χρηστών είχαν παρουσιάσει προβλήματα υγείας και παρενέργειες από τη χρήση των αναβολικών.

anavolika400

Πελατολόγιο

Ανδρες της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη έντεκα ατόμων, οκτώ ανδρών και τριών γυναικών, μεταξύ των οποίων και το ένα εκ των δύο αρχηγικών μελών. Τη σύλληψη διέφυγε το έτερο αρχηγικό μέλος, το οποίο εμφανίζεται να είναι εγγεγραμμένο στις λίστες διαμεσολαβητών της ΕΠΟ (μάνατζερ αθλητών) και διατηρεί εταιρεία με αντικείμενο τις «υπηρεσίες σχετικές με δραστηριότητες αθλητισμού και ψυχαγωγίας». Παράλληλα, στο «πελατολόγιο» εντοπίστηκαν εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης και αθλητές μπόντι μπίλντινγκ.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσιάστηκαν από το σύστημα που είχε στήσει το κύκλωμα και εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Εισήγαν τις πρώτες ύλες, δηλαδή δραστικές ουσίες, όπως τεστοστερόνη, από Καναδά και Κίνα. Πραγματοποιούσαν τις πληρωμές μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων. Στα παρασκευαστήρια γίνονταν προσμείξεις και παρασκευάζονταν χάπια και αμπούλες με αναβολικές ουσίες. Και στους δύο χώρους βρέθηκε μηχανολογικός εξοπλισμός για παρασκευή δισκίων χαπιών, γέμισμα φιαλιδίων - αμπουλών και τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.

Οι διάλογοι-φωτιά

Η οργάνωση είχε εφεύρει το δικό της λεξιλόγιο και σε συνομιλία ντίλερ με πελάτη, αθλητή bodybuilding, ζητούνταν αναβολικά με το κωδικό «σπεσιαλιτάκι», με τον αθλητή να λέει χαρακτηριστικά «έχω αγώνες και θέλω λίγο να ανέβω».

Στις ίδιες συνομιλίες παραδεχόντουσαν οι κατηγορούμενοι ότι τα σκευάσματα είχαν προκαλέσει στους χρήστες καρδιολογικές αρρυθμίες.

Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος που κατέγραψε υπερ κοριός της ΕΛ.ΑΣ.:

- Με πήρε κι ο «Χοντρούλης». Έχουμε θέμα εδώ στην Ελλάδα… με πολλά οιδήματα και τέτοια. Πρέπει ν’ αλλάξεις το «πακέτο».
- Ναι… ε;
- Ναι. Είναι κι άλλα, που προκαλούν αρρυθμίες στην καρδιά.
- Don’t worry…

Ο Θανάσης Καλημέρης

Κατά τις πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας και τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της εταιρείας κούριερ, με βάση τα δηλωθέντα στοιχεία επικοινωνίας των αποστολέων και των παραληπτών των δεμάτων, διαπιστώθηκε ότι δύο ακόμη μέλη είχαν ανοίξει λογαριασμούς χρησιμοποιώντας τα ψευδή στοιχεία Θανάσης Καλημέρης, το όνομα του ήρωα της τηλεοπτικής σειράς «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», που υποδύθηκε ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Οι αστυνομικοί ανέτρεξαν στις αποστολές που είχε κάνει ο... Θανάσης Καλημέρης και έκπληκτοι είδαν ότι είχε πραγματοποιήσει εκατοντάδες αποστολές στο εξωτερικό (Γερμανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ιταλία, Ουγγαρία, Αγγλία) συνήθως υπό το προκάλυμμα της αποστολής προϊόντων αρωματοθεραπείας.

anavolika100

Τα ευρήματα

Στα δύο παρασκευαστήρια της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία, παρασκευή και τυποποίηση αναβολικών ουσιών και πρώτων υλών αυτών
- χιλιάδες σκευάσματα αναβολικών ουσιών, τυποποιημένων σε μορφή χαπιών – φιαλιδίων,
- πλήθος, κενού περιεχομένου, χάρτινες συσκευασίες δισκίων – αμπουλών - φιαλιδίων,
- ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με ειδικό εκτυπωτή, από τον οποίο παράγονταν αυτοκόλλητες ταινίες, στις οποίες αναγράφονταν εμπορικές επωνυμίες χαπιών, οι οποίες επικολλούνταν στις συσκευασίες,

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης:

- Στο σπίτι του αρχηγικού μέλους, που συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84.310 Λίρες Αγγλίας, 20.000 Ευρώ, 1.785 δολάρια Καναδά, 4 δολάρια Η.Π.Α., ναρκωτικά δισκία, φιαλίδια ναρκωτικών ουσιών και υλικά συσκευασίας αυτών, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πολυτελές αυτοκίνητο.
- Στο σπίτι του μεσάζοντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.920 Ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και μικροποσότητα κάνναβης.
- Σε σπίτι μεταπωλητή (dealer) βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την παρασκευή αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.830 Ευρώ.
- Στα σπίτια των έμμισθων μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την τυποποίηση αυτών και το χρηματικό ποσό των 5.000 Ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο έχει δράση σαν αυτή του Viagra!
  • Τα εκπληκτικά οφέλη από τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
  • H Paola Antonini έχει ένα τεχνητό μέλος αλλά δεν το βάζει κάτω!
  • Supercarb Fast: Μια πρωτοποριακή και γρήγορη πηγή μοναδικών υδατανθράκων
  • F2 Whey Force: Η καθαρή και οικονομική πρωτεΐνη για την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας σου!
  • Κάψε λίπος στο Speeding Bike by X-TREME Stores
loading...
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.