Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται το Tromaras Strength Challenge!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μία μεγάλη διοργάνωση ετοιμάζει το Tromaras Sports Club σε συνεργασία με το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου.

Πρόκειται για το Tromaras Strength Challenge που θα διεξαχθεί 10-11 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο 1ου – 2ου Γυμνασίου Παιανίας υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Παιανίας.

Το όνομα του θρυλικού Γιώργου Τρομάρα έχει συνδεθεί με τα απίστευτα μυικά κατορθώματα και την πάλη. Ο τελευταίος λαϊκός ήρωας είναι κεντρικό πρόσωπο στην αφίσα, αφού ήταν ο πρώτος που διοργάνωση αγώνες δύναμης στην Ελλάδα. Η αθλητική ιστορία και η παράδοση τόσων χρόνων δημιούργησαν την ανάγκη γι' αυτή τη διοργάνωση που αναμένεται να γίνει θεσμός.

Τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο του ελληνικού powerlifting αναμένεται να λάβουν μέρος και να πετύχουν σπουδαίες επιδόσεις στα αγωνίσματα των πιέσεων πάγκου (bench press) και των άρσεων θανάτου (deadlifts). Η διοργάνωση τελεί υπό τις διεθνείς ομοσπονδίες Revolution Powerlifting Syndicate (RPS) και Xtreme Powerlifting Coalition (XPC). Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα για πρόκριση στο XPC Powerlifting Arnold Sports Festival – USA 2018.

tromaras strength challenge 2018 afisa

Ταυτόχρονα θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα αγώνες Mas Wrestling, υπό τη διεθνή ομοσπονδία Interational Mas Wrestling Federation. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό άθλημα δύναμης που γεννήθηκε στη Yakutia (Δημοκρατία των Σαχά ή Γιακουτία, ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας). Αυτό το εθνικό άθλημα της Γιακουτία δοκιμάζει τη δύναμη και την ευκινησία και οι κανόνες είναι αρκετά απλοί: Δύο συμμετέχοντες κάθονται απέναντι μεταξύ τους και προσπαθούν να τραβήξουν το MAS Wrestling Stick – ξύλο σαν σκυτάλη από τα χέρια του αντιπάλου τους ή να σύρουν τον αντίπαλό του πάνω από το ξύλινο εμπόδιο. Τα πόδια στηρίζονται σε αυτό το διαχωριστικό, αλλά εκτός από τα πόδια και τα χέρια τους μέχρι τον αγκώνα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το δάπεδο.

Οι συμμετέχοντες επιτρέπεται να κινούν τα πόδια τους κατά μήκος του δαπέδου, καθώς τα σώματά τους ανταποκρίνονται ανάλογα με τις κινήσεις των αντιπάλων τους. Ο αγώνας αρχίζει μόλις ο διαιτητής δώσει το σήμα. Οι συμμετέχοντες με δύο ήττες βγαίνουν εκτός αγώνα και συνεχίζει στην επόμενη φάση ο νικητής.

Το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα:

tromaras strength challenge 2018 programma

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.