Σόποτ 2014: Ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στα αγωνίσματα τους

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σόποτ, ανακοινώσε σήμερα η IAAF. Ανάμεσα στους 587 άνδρες και γυναίκες από 141 χώρες βρίσκονται οι Ελληνες πρωταθλητές. Η ελληνική αποστολή, μετά τον τραυματισμό της Τόνιας Στεργίου, αποτελείται από πέντε αθλητές. Η μικρή αριθμητικά αποστολή δεν στερείται ποιότητας, κάτι που φαίνεται περίτρανα από τις θέσεις των αθλητών μας στα entrylists, που ανακοίνωσε η IAAF.
 
Ο Λούης Τσάτουμας με 8,23 μ. στο μήκος έχει την 2η επίδοση από τους 17 αθλητές, οι οποίοι δηλώθηκαν να πάρουν μέρος. Ο νικητής το περασμένο καλοκαίρι στη Μόσχα Αλεξάντερ Μένκοφ «προσγειώθηκε» φέτος στα 8,30 μ., επίδοση που τον καθιστά κορυφαίο στο αγώνισμα.
 
Την τρίτη επίδοση έχει η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ γυναικών, σε ένα από τα συναρπαστικότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Η αθλήτρια μας έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,72 μ., ύψος που «νίκησαν» άλλες δύο αθλήτριες. Η οικοδέσποινα Ανα Ρογκόφσκα με 4,76 μ. έχει την κορυφαία επίδοση. Ο απευθείας τελικός στο επί κοντώ των γυναικών, θα γίνει με τη συμμετοχή 12 αθλητριών.
 
Δώδεκα αθλητές θα πάρουν μέρος στον αντίστοιχο τελικό των ανδρών, με τον Κώστα Φιλιππίδη να έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,77 μ., που είναι η τέταρτη επίδοση στον κόσμο. Ο Γερμανός Μάλτε Μορ με 5,90 μ. έχει την κορυφαία επίδοση μεταξύ αυτών, που θα πάρουν μέρος. Από τον αγώνα θα λείπει ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ρενό Λαβιλενί (6,16 μ.), που είναι τραυματίας.
 
Συνολικά 33 αθλητές έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος στα 60 μ. εμπ, ανάμεσα τους και ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο πρωταθλητής μας έχει τρέξει φέτος 7.60, επίδοση που τον φέρνει στην ένατη θέση του σχετικού πίνακα.
 
Η Μαρία Γάτου με 7.29 φετινό και ατομικό ρεκόρ έχει την 20η επίδοση ανάμεσα στις 44 αθλήτριες που έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος.  Η Μουριέλ Αουρέ έχει με 7.03 την καλύτερη επίδοση.
 
 
Πηγη: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ
 
 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι ομορφότερες γυναίκες Ελλήνων αθλητών (pics)
  • Aυτός είναι ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο της WABBA 2014
  • Η κατάταξη των Ελλήνων μετά το Open 14.3
  • Η θαυματουργική δίαιτα των αρχαίων Ελλήνων
loading...