Ο δρόμος της ξενιτιάς: 6 αθλητές είδαν το μέλλον τους να βρίσκεται μακριά από την Eλλάδα

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Eχει τη γλύκα της η Ελλάδα. Όπως και να 'χει. Εδώ έρχονται αθλητές από το εξωτερικό και πετύχουν δεν πετύχουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια -οι περισσότεροι- για την παραμονή και τη διαμονή τους στην πατρίδα μας.
 
Πολύ περισσότερο, λοιπόν, για τους Έλληνες αθλητές δεν είναι και εύκολη η απόφαση να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να σηκωθούν να φύγουν. Όταν όμως έρχεται μια πρόταση από το εξωτερικό, που συνδυάζει και καλά λεφτά και καλύπτει τις φιλοδοξίες τους, τότε αλλάζουν τα πράγματα.
 
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν έξι από τους γνωστούς Έλληνες πρωταθλητές σε βόλεϊ, πόλο, ποδηλασία και χάντμπολ, και πλέον βγάζουν το ψωμί τους εκτός συνόρων.
 
Ίσως την πιο ηχηρή μεταγραφή, όσο και αν ακούγεται παράδοξο, την έκανε Έλληνας ποδηλάτης. Ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο πρώτος Έλληνας που κέρδισε μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εξαργύρωσε τη σταθερότητα που έχει σε τοπ επίπεδο με τη μεταγραφή στην Euskaltel Euskadi. Ποια είναι αυτή η ομάδα; Από τις 18 τοπ στον κόσμο, με συμμετοχή στους σημαντικότερους Γύρους στο ετήσιο καλαντάρι, όπως είναι αυτοί της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η ισπανική ομάδα αποφάσισε φέτος ν' ανοίξει το ρόστερ της και σε μη Βάσκους ποδηλάτες και ο Ταμουρίδης ήταν ένας από τους εκλεκτούς. Η ατζέντα για τον Ταμουρίδη θα περιλαμβάνει πολλά χιλιόμετρα αγώνων, προετοιμασίες από τις πλέον δύσκολες για έναν ποδηλάτη και γενικώς τοπ επίπεδο. Αλλά ο Ταμουρίδης είναι γεννημένος για πρωταθλητισμό.
 
ΨΟΥΝΗ
 
Από τις κορυφαίες αμυντικούς στο παγκόσμιο πόλο. Βασικός λόγος που πέρυσι η Εθνική κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σανγκάη, παίκτρια που όλοι θα ήθελαν να είχαν στην ομάδα τους. Η Ηλέκτρα Ψούνη άφησε τον Ολυμπιακό με τον οποίο πανηγύρισε τίτλους για να συνεχίσει την καριέρα της στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη Λίλ. Μάλιστα τέθηκε αντιμέτωπη με τον Ηρακλή στο LEN Trophy, αν και φιλοδοξία της νέας της ομάδας είναι η κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος.
 
ΜΑΛΛΙΟΣ
 
Για τους χαντμπολίστες η Γερμανία είναι σαν να πηγαίνει ένας ποδοσφαιριστής στην Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα και η δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος είναι δέλεαρ. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Χάρης Μάλλιος), ο οποίος πλέον αγωνίζεται με τη Σπρίνγκε αφήνοντας πίσω του τον Διομήδη με τον οποίο πέρυσι κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το Κύπελλο Ευρώπης. Φιλοδοξία του, να αγωνιστεί και στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.
 
ΠΕΛΕΚΟΥΔΑΣ – ΨΑΡΡΑΣ
 
Για τον Σάκη Ψάρρα το να αγωνίζεται στο εξωτερικό δεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Η ιστορική Ραβένα, βέβαια, είναι μια άλλη ιστορία. Το καλό είναι ότι έχει και παρέα στην ιταλική ομάδα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ, τον Παναγιώτη Πελεκούδα. Ο νεαρός κεντρικός άφησε τον Ηρακλή για χάρη της Ραβένα και την εμπειρία της καλύτερης λίγκας του κόσμου, για να αποτελέσει σε λίγα χρόνια σούπερ όνομα και στο εξωτερικό.
 
Και στη Γαλλία είν' ωραία
 
Ανήσυχος χαρακτήρας, μεγάλο ταλέντο. Από τους πολύ καλούς κεντρικούς που εμφανίστηκαν στο ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια για να συνεχίσει την παράδοση που έχει η χώρα μας στη θέση.
 
Πρώτα ξεχώρισε με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια έκανε το «μπαμ» πηγαίνοντας στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό. Τα πολλά προβλήματα, όμως, που υπήρχαν στο ελληνικό βόλεϊ οδήγησαν τον Γιώργο Πετρέα (φωτό) στην απόφαση να βγάζει το ψωμί του εδώ και 6 μήνες στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ναρμπόν. O.K., η γαλλική λίγκα δεν είναι σαν την ιταλική, αλλά έχει μερικές από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και η συμμετοχή του σε αυτή μόνο καλό του κάνει.
 
5 τα κύπελλα Ελλάδας που έχει κατακτήσει ο Σάκης Ψάρρας. Το τελευταίο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό το 2010.
 
4 είναι το αγαπημένο νούμερο στο σκουφάκι για την Ηλέκτρα Ψούνη. Ούτε στην Εθνική δεν το έχει αποχωριστεί.

www.sday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Γιατί αξίζει να προπονηθείς πάνω σε ένα ποδήλατο
  • Τι κερδίζουν όσοι κάνουν καθημερινά ποδήλατο;
  • 5 ιδανικοί τρόποι να κρατηθείς σε φόρμα το καλοκαίρι!
  • Πώς θα αντιμετωπίσεις τους πόνους πάνω στο ποδήλατο
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Ποδήλατο: Γυμναστική πάνω σε 2 τροχούς
loading...