Π.Σ.Φ. ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

Ο Άτλας Καλλιθέας είναι ένα δημιούργημα του Παράσχου Μπόρα, ένδοξου αθλητή της  Πάλης. Αρχικά ο σύλλογος  λειτούργησε με μόνο με την Ελευθέρα και την Ελληνορωμαϊκή πάλη και στην συνέχεια το 1974 προστέθηκε και η άρση βαρών!
Ο πρώτος προπονητής του Άτλαντα ήταν ο κ. Σιζόπουλος και αργότερα ο κ. Γραμματικόπουλος. 
Ο σύλλογος εδώ και χρόνια πλέον λειτουργεί έχοντας ως προπονητές του τον κ. Γιώργο Βαρδή και τον κ. Στηβ Μαγουλά.
Ο κ. Βαρδής ξεκίνησε ως αθλητής του συλλόγου το 1981 και αργότερα ανέλαβε ως προπονητής από το 1990 έως τώρα.
Ο κ. Μαγουλάς ξεκίνησε ως αθλητής του συλλόγου το 1990 και από το 1998 ξεκίνησε ως δεύτερος προπονητής του Άτλαντα.
Από το 2006 ο Άτλαντας έχει στο ιστορικό του αρκετές διακρίσεις και ως σύλλογος στο σύνολο του αλλά και στο ατομικό επίπεδο. Δεν λείπει ποτέ η παρουσία του από το βάθρο των απονομών στους αγώνες.
Το 2009 κατέχτησε την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων,1η θέση πανελλήνιο εφηβων,1η θέση πανελλήνιο νέων και 1η θέση στο πανελλήνιο ανδρών.
Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι οι αθλητές του έχουν δώσει το παρόν και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε διάφορα πρωταθλήματα όπως Μεσογειακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Πανεπιστημιακά..
Δυστυχώς ο αθλητισμός είναι ένας τομέας παραμελημένος στην χώρα μας , αλλά ο Άτλαντας μάχεται καθημερινά, έχοντας πλέον περίπου 15 αθλητές να πλαισιώνουν τον σύλλογο, κάποιοι από τους οποίους απεικονίζονται παρακάτω.
 
 
Ένα μήνυμα του προπονητή κ. Βαρδή είναι:
“ Η άρση βαρών θεωρώ ότι είναι το ιδανικότερο άθλημα για την καλύτερη σωματική υποδομή του παιδιού. Τα παιδιά και οι γονείς τους δεν πρέπει να την φοβούνται, υπάρχουν σύλλογοι με έμπειρους προπονητές που μπορούν να απευθυνθούν.”
 
Η άρση βαρών αποτελείται από δύο ξεχωριστές κινήσεις, το αρασέ και το επολέ ζετέ. 
Το αρασέ αλλά και το επολέ ζετέ είναι ολοκληρωμένες  ασκήσεις που τις διακατέχει ο ρυθμός- η αρμονία και η τεχνική, είναι σαν χορευτικές κινήσεις!
Οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται για την επίπτωση στο ύψος του παιδιού τους , διότι μέσα από έρευνες έχει φανεί ότι όχι μόνο δεν εμποδίζει την ανάπτυξή των παιδιών, αλλά επιπλέον την ενισχύει και βοηθάει στο να γίνει σωστά η ανάπτυξη των παιδιών και χωρίς να δημιουργηθούν μυοσκελετικά προβλήματα!
Από προσωπική μου εμπειρία με το άθλημα σας βεβαιώνω ότι είναι ένα πολύπλευρο άθλημα με έντονη επίδραση στον ψυχοσωματικό τομέα του αθλητή! 
Άμα γίνεται με σωστές συνθήκες δημιουργεί ένα αρμονικό και καλλίγραμμο γυμνασμένο σώμα και στις γυναίκες και στους άνδρες, αλλά επιπλέον σου διαμορφώνει έναν δυνατό χαρακτήρα που τον διακατέχει ο σεβασμός- αυτοσεβασμός, η επιμονή – υπομονή και η γενική ολοκλήρωση για την δημιουργία ενός άξιου ενήλικα!
Ο Άτλαντας σας περιμένει έχοντας έμπειρους προπονητές δημιουργώντας τους αυριανούς Άτλαντες!
 
Διεύθυνση: Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, Καλλιθέα, 17676 
Τηλέφωνο: 2104118283
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς θα εκτελείς σωστά τις άρσεις θανάτου
  • Καθυστερημένο μετάλλιο στον Ακριτίδη
  • Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ ο Μάμαλος! (vid)
  • Έκανε άρση βαρών μέχρι και 2 μέρες πριν γεννήσει! [pics+video]
  • Η κατάταξη των Ελλήνων μετά το Open 14.3
loading...