Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σπίτι τροφοδοτείται με ενέργεια από ασκήσεις γυμναστικής (VIDEO)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Θα νόμιζε κανείς πως οι πρωταγωνιστές του video συμμετέχουν σε γυμναστικές επιδείξεις, ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για Ισπανούς αρχιτέκτονες της εταιρείας «Εlii» που παρουσιάζουν το όνειρό τους για βιώσιμη καθημερινότητα.

Το όραμά τους πήρε σάρκα και οστά μέσα από την τελευταία τους δημιουργία, το προκάτ σπίτι της Τζέιν Φόντα, που κατασκευάστηκε στις Βρυξέλλες.

Η επιλογή του ονόματος δεν είναι τυχαία, καθώς η δημοφιλής ηθοποιός ήταν γνωστή για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.

Αυτό που κάνει το σπίτι της Τζέιν Φόντα να ξεχωρίζει είναι ότι τροφοδοτείται αποκλειστικά με «πράσινη» ενέργεια, την οποία παράγουν οι ιδιοκτήτες κάνοντας γυμναστική και συγκεκριμένα χορεύοντας, κάνοντας ποδήλατο, σχοινάκι κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια παράγει καθαρή ενέργεια διατηρώντας τη φόρμα της.

Η εταιρεία «Elii», με έδρα τη Μαδρίτη, δημιουργήθηκε πριν από έξι χρόνια με  στόχο να ενθαρρύνει τους αρχιτέκτονες να λάβουν υπόψη τους τον περιβαλλοντικό παράγοντα στη δουλειά τους.

Ο Carlos Rodriguez, ένας εκ των ιδρυτών, υποστηρίζει ότι η εταιρεία επιδιώκει επίσης να καταστήσει τη βιωσιμότητα συνώνυμο της ευχαρίστησης.

Από την πλευρά της η αρχιτέκτονας Eva Gil Lopesino επιμένει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα εξαντληθούν από την κούραση για τροφοδοτήσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές.

«Στην πραγματικότητα όταν η οικογένεια λείπει το σπίτι κάνει όλη του δουλειά μόνο του καθώς διαθέτει και άλλα συστήματα, όπως φωτοβολταϊκά και γεννήτριες, για την παραγωγή ενέργειας. Δεν χρειάζεται να κάνεις γυμναστική όλη μέρα», τόνισε.

Το σπίτι της Τζέιν Φόντα δεν είναι ακόμα εμπορικά διαθέσιμο, ωστόσο οι Ισπανοί αρχιτέκτονες ελπίζουν ότι πολύ σύντομα οι κατασκευαστικές εταιρείες θα ενδιαφερθούν για τις ιδέες τους.

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Πώς θα γυμναστείτε με μια απλή μπάλα ακόμα και δίπλα στη θάλασσα (video)
  • Οι μύες που γυμνάζονται στο κολύμπι (video)
  • Πώς να συνδυάσεις γυμναστική με νηστεία
  • Το χρώμα που αυξάνει την όρεξη σου για γυμναστική
loading...
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.