Αυτή είναι η σωστή στάση σώματος στο τρέξιμο για καλύτερες επιδόσεις

  • Κατηγορία Running
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Να πώς θα στέκεσαι για να τρέχεις περισσότερο χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανεβάσεις ταχύτητα και να μεγαλώσεις την απόσταση όταν τρέχεις –χωρίς να αυξήσεις το χρόνο ή την ένταση– είναι η διόρθωση τυχόν λαθών στη στάση του σώματός σου.

«Εάν έχεις συνέχεια στο μυαλό σου να κάνεις μερικές πολύ μικρές αλλαγές κάθε φορά που βγαίνεις στο δρόμο, θα δεις τεράστια πρόοδο στο ρυθμό και στην αντοχή σου με λίγες μόνο φορές» επιβεβαιώνει ο Chris Bennett, επικεφαλής Global Coach του Nike+ Run Club. Ακολούθησε τις επισημάνσεις του και τα πόδια σου θα βγάλουν φτερά!

Κοίταζε ευθεία μπροστά

Όταν κρατάς το βλέμμα σου σταθερά μπροστά (ρίχνε μόνο γρήγορες ματιές κάτω στο έδαφος), θα μπορείς να διατηρείς σωστή στάση σώματος, ενώ ο εγκέφαλός σου θα προσλαμβάνει τυχόν πληροφορίες που μπορεί να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο αντίδρασής σου ώστε να μην κόψεις ταχύτητα.

Χαλάρωσε το πρόσωπό σου

Μια χαλαρή έκφραση μπορεί να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα σου, ενώ οι γκριμάτσες
ή τα αγκομαχητά σε κάνουν να σφίγγεις ασυναίσθητα τους μυς σου. «Αν μείνεις χαλαρή, μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα» λέει ο Chris Bennett.

Έχε το πιγούνι μπροστά

«Τράβηξε» το πιγούνι σου ελαφρώς πιο μπροστά από το στέρνο σου ώστε να στηθεί σωστά ο κορμός σου: να μη γέρνεις πολύ μπροστά, κάτι που μειώνει την άρση του γονάτου, ή πολύ πίσω, γιατί σου κόβει τη φόρα.

Κάνε σωστή δρασκελιά

Το πέλμα σου θα πρέπει να προσγειώνεται ακριβώς κάτω από το ισχίο σου. Αυτό συμβάλλει στην ευθυγράμμιση όλου του σώματος, ώστε οι αρθρώσεις να επιβαρύνονται όσο το δυνατό λιγότερο. Προσπάθησε να προσγειώνεσαι στο μπροστινό μέρος του πέλματος για να πετύχεις το μέγιστο σπριντ.

Πηγή: www.shape.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Τρέχοντας στη ζέστη: Να πίνεις κρύο νερό ή να το ρίχνεις πάνω σου;
  • Συμβουλές για να κάνετε το καλοκαιρινό τρέξιμο διασκεδαστικό και ασφαλές
  • Οι ισομετρικές ασκήσεις φέρνουν θηριώδη δύναμη και γραμμωμένο σώμα
loading...