Τι πρόβλημα μπορεί να σου προκαλέσει το ποδήλατο και πώς να το αντιμετωπίσεις

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

«H ποδηλασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μέση και στη σπονδυλική στήλη, ιδίως σε εκείνους που έχουν αδύναμο κορμό ή σφιχτούς γλουτούς, δικέφαλους και τετρακέφαλους».

Τι κι αν είσαι δεινός ποδηλάτης; Τι κι αν καβαλάς το mountain bike σου κάθε Σαββατοκύριακο για να «οργώσεις» τα βουνά ή το ταπεινό ποδηλατάκι σου για να πηγαίνεις κάθε πρωί στο γραφείο; Το γυμναστήριο, φίλε μου δεν το γλιτώνεις, όπως και να 'χει. Θα κλειστείς στους τέσσερις τοίχους του, θες δεν θες, αν αγαπάς τη μέση σου. Διαφορετικά, προετοιμάσου ψυχολογικά να βογκήξεις από τους πόνους, κάτι που είμαστε σίγουροι ότι προτιμάς να αποφύγεις.

Σύμφωνα με τον trainer του Askmen, Dr. Patrick Owen, «η ποδηλασία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μέση και στη σπονδυλική στήλη, ιδίως σε εκείνους που έχουν αδύναμο κορμό ή σφιχτούς γλουτούς, δικέφαλους και τετρακέφαλους». Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, «ένα πολύ κοινό λάθος στο οποίο υποπίπτει η πλειοψηφία των ερασιτεχνών ποδηλατών είναι ότι όταν κάνει πετάλι, δεν φροντίζει να κρατά σε σταθερή θέση τη λεκάνη. Δηλαδή, όταν αρχίζει να φέρνει το πόδι προς τα εμπρός για να δώσει ώθηση στο ποδήλατο, αφήνει τη μέση να γείρει προς τα πίσω, προσπαθώντας έπειτα να την επαναφέρει στην αρχική της θέση, βάζοντας δύναμη στο ισχίο, το οποίο “μαγκώνει” από την πίεση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό της μέσης».


Η συμβουλή του Dr. Owen σε όσους θέλουν να κάνουν ποδήλατο και να συνεχίσουν να τα έχουν καλά με τη μέση τους είναι η γυμναστική. Για την ακρίβεια, δύο ασκήσεις που ενδυναμώνουν το σώμα και ενισχύουν την ισορροπία και ως εκ τούτου τη σταθερότητά του πάνω στο ποδήλατο. «Το να είναι δυνατοί, αλλά ταυτοχρόνως χαλαροί οι γλουτοί και οι δικέφαλοί σου θα σου επιτρέψει να σκύβεις προς τα εμπρός χωρίς να επιβαρύνεις τη μέση σου», τονίζει.

Ακολούθησε λοιπόν τις παρακάτω δύο ασκήσεις που προτείνει και απελευθέρωσε τη μέση σου από τους πόνους:
1. Αφού ξαπλώσεις ανάσκελα, σήκωσε τα πόδια σου ψηλά, σχηματίζοντας ορθή γωνία. Εν συνεχεία, κατέβασε τα σιγά – σιγά προς τα δεξιά μέχρι να ανασηκωθεί ελάχιστα από το έδαφος το κάτω μέρος της πλάτης σου. Κράτησε τα πόδια σου σε αυτή τη θέση και ξεκίνα να φέρνεις προς τα πάνω το στήθος σου. Πρόσεξε να μην μαζεύεις το λαιμό σου και να κολλάει το πιγούνι στο στήθος σου. Διατήρησε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα.

2. Αφού ξαπλώσεις μπρούμυτα, προσποιήσου ότι είσαι ο Superman, τεντώνοντας τα χέρια σου προς τα εμπρός και προς τα επάνω και τα πόδια σου προς τα πίσω και επίσης με κλίση προς τα επάνω. Διατήρησε και πάλι τη θέση σου για 30 δευτερόλεπτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να κάνεις μετά τη γυμναστική για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου
  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το χειμώνα
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Οι ισομετρικές ασκήσεις φέρνουν θηριώδη δύναμη και γραμμωμένο σώμα
  • Πώς θα φτιάξεις σώμα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!
loading...