mobadv

Pilates... ανίκατε μάχαν!

  • Κατηγορία Fitness
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλεις να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής και δεν ξέρεις τι να διαλέξεις από όλες αυτές τις επιλογές που σου προσφέρουν τα γυμναστήρια και τα studio γυμναστικής. Να κάνεις γιόγκα, όργανα, κολύμβηση, trx, zumba ή μήπως να επέλεγες το pilates; Πραγματικά οι επιλογές είναι αμέτρητες και τελικά καταλήγεις στον καναπέ σου, επειδή δεν μπόρεσες να αποφασίσεις ποιό είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Εμείς ρωτήσαμε την Μαρία Γρυπάρη, γνωστή pilates & personal trainer, τι είναι αυτό που κάνει το pilates να ξεχωρίζει. Κι εκείνη δεν μας έδωσε μόνο έναν λόγο για να διαλέξουμε το pilates, αλλά επτά.

1) Η μέθοδος pilates  χαρακτηρίζεται ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για μυοσκελετικά προβλήματα προσφέροντας την αποκατάσταση σπονδυλικής στήλης και βοηθάει στην ενδυνάμωση του κορμού. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα, πολλές πόζες και ασκήσεις έχουν ως αφετηρία και “κινητήριο δύναμη” την κοιλιά και τον κορμό.

2) Δυναμώνει κυρίως τις οσφυϊκές μοίρες , τους μύες της κοιλίας, και εστιάζει σε μυϊκές ομάδες που δεν αφυπνίζονται με άλλο είδος γυμναστικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν παρακολουθήσεις μερικά μαθήματα pilates, θα “πιαστείς” σε μυς του σώματος που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν!

3) Αυξάνει την αντοχή και την ευλυγισία χωρίς όγκο στους μύες Αυτό σημαίνει ότι αντίθετα με άλλα είδη γυμναστικής, ο όγκος του σώματος δεν αυξάνεται. Δεν «φουσκώνεις» με το pilates, ενώ φτάνεις σε επίπεδα ευλυγισίας που ποτέ δεν είχες φανταστεί!

4) Είναι κατάλληλο για εγκύους καθώς βοηθά τους πυελικούς μύες και βοηθάει στον ανώδυνο τοκετό. Μια έγκυος μπορεί να κάνει pilates μέχρι και τους τελευταίους μήνες πριν την γέννα, γεγονός που βοηθάει πολύ στους πόνους στη μέση, στην πλάτη και στα πόδια, ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5) Με το pilates γυμνάζονται στοχευμένα σημεία του σώματος χωρίς extra όγκο αλλά με την πρέπουσα γράμμωση που πρέπει να έχει ένα γυναικείο σώμα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μοντέλα- που δεν πρέπει να αυξήσουν τον όγκο τους λόγω δουλειάς- επιλέγουν το pilates.

6) Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να νομίζουμε ότι το pilates είναι γυναικεία υπόθεση. To pilates είναι ένα είδος άσκησης που βοηθά και τους άντρες αφού υπάρχουν ασκήσεις  που απαιτούν μεγάλη μυϊκή δύναμη, ενώ το πρόγραμμα εστιάζεται ούτως ή άλλως στην κοιλιακή χώρα και το επάνω μέρος του σώματος, σημεία που “ενδιαφέρουν” πολύ τους άντρες .

7) Με τα μηχανήματα pilates  εστιάζουμε σε ένα μέρος του σώματός μας, ενώ παράλληλα το άλλο υποστηρίζεται από το μηχάνημα και ενώ συμμετέχει ολόκληρο το σώμα στην κίνηση,  ένα μέρος του απομονώνεται επιτρέποντας του έτσι να ανοίξει και να ευθυγραμμιστεί φέρνοντας με αυτό τον τρόπο πιο γρήγορα αποτελέσματα. Είναι σίγουρο ότι με μια κατάλληλη διατροφή και με εξάσκηση 3 φορές την εβδομάδα, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, βλέπουμε μεγάλη διαφορά στο σώμα μας.

Ακολουθήστε την Mαρία Γρυπάρη στο instagram

Eπιμέλεια: www.nou-pou.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 ασκήσεις pilates για να προλάβεις τους τραυματισμούς στο τρέξιμο
  • 6 λόγοι που κάνουν την Yoga ιδανική και για τους άντρες
  • Ποια γυναίκα γνωστού πολιτικού είναι φανατική λάτρης του Pilates; (photos)
  • Ο ευεργετικός ρόλος του pilates κατά την εγκυμοσύνη
  • Σκολίωση και Pilates by Thodoris Bofakos
  • PILATES ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ ( ΣΕΛ )
loading...

GIF ISO FINAL 1