mobadv

Νέα οφέλη της Πρωτεΐνης Ορού Γάλακτος για μακροζωία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Γράφει ο Μάριος Δημόπουλος Διατροφολόγος Μέλος του Αmerican Council of Applied Clinical Nutrition

 

Αναζητώντας ουσίες που μπορούν να μιμηθούν τα οφέλη του περιορισμού των θερμίδων,οι επιστήμονες μελέτησαν πρόσφατα τις επιδράσεις στη διάρκεια ζωής, ενός ισορροπημένου μείγματος αμινοξέων με υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας που βρίσκονται στην πρωτεΐνη ορού. Μελέτες σε διάφορους οργανισμούς,συμπεριλαμβανομένων μεσήλικων ποντικιών, δείχνουν ότι η χορήγηση BCAA’s και άλλων συστατικών του ορού γάλακτος μπορεί να αυξήσει την μέση διάρκεια ζωής έως και 9,6 χρόνια στον άνθρωπο!

 

Αυτή η «σούπερ τροφή» παρέχει όλα τα 18 αμινοξέα, αλλά και συστατικά όπως οι ανοσοσφαιρίνες και η λακτοφερίνη και μια συγκέντρωση κυστεΐνης πάνω από 4 φορές υψηλότερη από ότι άλλες πρωτεΐνες - και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά απορροφήσιμη μορφή.Και ο ορός γάλακτος είναι μία από τις καλύτερες τροφές για τη μεγιστοποίηση της γλουταθειόνης, το ενδογενές αντιοξειδωτικό που εξαλείφει το οξειδωτικό στρες και βοηθά στην αναστολή των ασθενειών γήρανσης.

 

Εκτός από την επέκταση της διάρκειας ζωής,ο ορός γάλακτος έχει βρεθεί ότι μειώνει την απώλεια μυϊκής μάζας στους ηλικιωμένους, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη,αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου και προστατεύει από την άνοια. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα οφέλη,ο ορός γάλακτος έχει πλέον αποδειχθεί από σημαντικές επιστημονικές έρευνες ως μία ισχυρή σούπερ τροφή στην αναζήτηση για την υγιή μακροζωία.

 

Είναι εκπληκτικό να μαθαίνουμε ότι περίπου το 45% των ηλικιωμένων ατόμων στον γενικό πληθυσμό δεν τρέφονται επαρκώς.

 

Συγκεκριμένα η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών ποιότητας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της μυϊκής μάζας,μειωμένη αντοχήμειωμένη οστική μάζα,χαμηλή ανοσία,γνωστική δυσλειτουργία και καθυστερημένη αποκατάσταση τραύματος μετά από χειρουργική επέμβαση. Η χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης είναι ένας ισχυρός ανεξάρτητος προγνωστικός δείκτης θνησιμότητας σε ηλικιωμένους.

 

Ένας δεύτερος παράγοντας είναι ότι, αν και η μέθοδος περιορισμού θερμίδων έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις για την υγεία και τη μακροζωία,η μακροχρόνια προσήλωση απαιτεί εξαιρετική δύναμη θέλησης – και οι δυνητικοί κίνδυνοί της για τους ηλικιωμένους δεν έχουν ακόμακαθοριστεί.

 

Η εύρεση λύσεων που να προσφέρουν τα ίδια πλεονεκτήματα αντιγήρανσης με τη μέθοδο του περιορισμού των θερμίδων,χωρίς όμως την ανάγκη μείωσης στην πρόσληψη τροφής,έχει γίνει πλέον μια «καυτή ζώνη» έρευνας στη Γεροντολογία.

 

Ο ορός γάλακτος είναι μια πιθανή λύση. Πρώτον, ο ορός γάλακτος αντιπροσωπεύει ένα υψηλής ποιότητας συμπλήρωμα πρωτεϊνών για τους ηλικιωμένους – με μια πλούσια πηγή σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας ώστε να διεγείρει τη σύνθεση πρωτεϊνών και να αναστέλλει τη διάσπαση των πρωτεϊνών.

 

Δεύτερον, ο ορός γάλακτος παρέχει οφέλη αντίστοιχα του περιορισμού των θερμίδων – παίζοντας κεντρικό ρόλο στην έκκριση και δράση ορμονών,την ενδοκυτταρική σηματοδότηση και τη ρύθμιση της γονιδιακής μεταγραφής και μετάφρασης.

 

Bρείτε Μεγάλη ποικιλία σε ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ από ορό γάλακτος (WHEY) στην ιστοσελίδα των Xterme Stores. 

 

 

 

 

 

 

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ο bodybuilder που ισχυρίζεται ότι με ένα γεύμα την μέρα εξασφαλίζεις υγεία και ζωτικότητα
  • Πως η άσκηση με βάρη μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης
  • Τι είναι η υδρολυμένη πρωτεΐνη και ποια τα οφέλη της
  • 4 απλοί κανόνες υγείας και μακροζωίας
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Δε φαντάζεστε πόσες ασθένειες ή παθήσεις θεραπεύει το θαλασσινό νερό!
loading...

GIF ISO FINAL 1