Full body Superset: Κάνε σώμα δυνατό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μια προπόνηση super set είναι ένας πολύ καλός τρόπος για έχεις μία υψηλή ένταση και δύναμη με απλή προπόνηση. Η μέθοδος super set είναι απαιτητική προπόνηση αφού στοχεύει σε μια μυϊκή ομάδα με δύο συνεχόμενες ασκήσεις, χωρίς διάλειμμα μεταξύ τους.

Σε αυτό το κυκλικό πρόγραμμα που σου προτείνουμε κάθε superset περιλαμβάνει τρεις ασκήσεις που στοχεύουν σε διαφορετικές περιοχές του σώματος. Για παράδειγμα, μπορείς να δουλέψεις τα πόδια, ενόσω τα χέρια ανακάμτουν, ή στοχεύεις στον πυρήνα, ενώ τα πόδια ξεκουράζονται, και ούτω καθεξής. Οι επιλεγμένες κινήσεις είναι κλασικές και στοχεύουν στις μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Οδηγίες:

Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά.

Στόχοι: Ενίσχυση των μεγάλων μυικών ομάδων.

Απαραίτητος εξοπλισμός: ένα ή δύο σετ αλτήρες (Dumbbell) και ένα στρωματάκι γυμναστικής.

Μουσική: 130 παλμούς ανά λεπτό ή πιο αργά.

ΖΕΣΤΑΜΑ: 6 λεπτά

Εκτέλεσε κάθε μία από τις παρακάτω για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια επανέλαβε τρεις φορές:

Μικρά κοφτά πηδηματάκια, όπως των πυγμάχων (Bob –weave), προσθέτοντας squats.

Εναλλαγές ποδιών με γόνατα ψηλά.

Jumping jacks or side-taps.

Πρόσθεσε επίσης μερικές δυναμικές διατάσεις:

Calf stretch: Τέντωσε το πόδι σου ενάντια σε τοίχο.

Τετρακέφαλους: Τράβηξε το πόδι προς τα πίσω κρατώντας ευθεία στάση σώματος.

Μηριαίους δικέφαλους: Τέντωσε τους δικεφάλους των ποδιών εκτελώντας κάμψη του κορμού προς τα εμπρός ή προς τη κατεύθυνση του κάθε ποδιού ξεχωριστά.

Στήθος: Κράτα ίσιο το σώμα σου, πιάσου από μια σταθερή επιφάνεια και εκτέλεσε στροφή έως το σημείο που θα νιώθεις ότι οι θωρακικοί τεντώνουν πλήρως.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ: 40 λεπτά

Εκτέλεσε 24 επαναλήψεις σε κάθε άσκηση (εκτός κι αν οι οδηγίες είναι διαφορετικές). Ολοκλήρωσε 3 φορές την κυκλική προπόνηση με ξεκούραση ενδιάμεσα των σετ.

Superset 1

Όρθια κωπηλατική: Στάσου με τα πόδια ανοιχτά, τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Κράτα τους ώμους χαλαρούς καθώς και τις ωμοπλάτες. Ανέβαζε και κατέβαζε τους αλτήρες και μην το προσπαθήσεις με μπάρα αν θες να είσαι ασφαλής. Εκτελώντας την άσκηση με αλτήρες επιτρέπει καλύτερη κινητικότητα.

Sumo squat. Στάσου με τα πόδια πιο ανοιχτά από το πλάτος των γοφών, με τα πέλματα να κοιτούν προς τα έξω και κάνε βύθιση. Κράτα τον αλτήρα στο στήθος και κάνε 16 επαναλήψεις.  Στο sumo squat επιβαρύνονται ακόμα και οι προσαγωγοί.

Αργή ορειβασία. Ξεκίνα από θέση σανίδα και σιγά-σιγά φέρε ένα γόνατο προς το στήθος. Κάνε 16 επαναλήψεις. Για τους κοιλιακούς είναι αποτελεσματική.

Superset 2

Κάμψεις με τα χέρια μακριά. Κράτα τα χέρια σου μακριά, έτσι ώστε οι αγκώνες σου να είναι 90 μοίρες στο κάτω μέρος της κίνησης.

Εναλλασόμενες προβολές. Κράτα τους αλτήρες και κάνε βήμα προς τα εμπρός με το δεξί πόδι λυγίζοντας το γόνατο, φέρε το πίσω και κάνε ένα βήμα με το αριστερό. Κάνε 16 επαναλήψεις.

Σανίδα με στήριξη στους πήχεις. Eνεργοποιεί ολόκληρο τον κορμό αυτή η ισομετρική άσκηση η οποία απαιτεί πλήρη σταθεροποίηση ολόκληρου του σώματος. Δεν είναι μόνο οι κοιλιακοί αλλά οι ώμοι, οι τετρακέφαλοι και οι γλουτιαίοι που συστέλλονται για να κρατήσουν το σώμα σε ευθεία. Κράτα για 1 λεπτό.

Superset 3

Στρατιωτικές πιέσεις (Overhead press). Κάθισε σε πάγκο, φέρε τους αγκώνες στο ύψος των ώμων σε 90 μοίρες και σήκωσε ψηλά αργά και με τεντωμένα χέρια καθώς εκπνέεις, εισπνέεις όταν φέρεις τους αλτήρες κάτω.

Squats. Κράτα έναν αλτήρα στο στήθος με τα δύο σου χέρια και κάνε squats. Διάβασε: Squats: 4 σωστές τεχνικές για τέλειους γλουτούς

Υπερεκτάσεις. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια ενωμένα στα πλευρά. Τέντωσε τον κορμό και τα χέρια ώστε το σώμα σου να βρίσκεται σε μια ευθεία σφίγγοντας παράλληλα τους κοιλιακούς σου μύες και τους γλουτούς σου παραμένοντας σε αυτή την κατάσταση για 1-2 δευτερόλεπτα. Για να κάνεις πιο δύσκολη την άσκηση κράτησε στα χέρια σου βαράκια.

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: 8 λεπτά

Κάνε παθητικές και στατικές διατάσεις των μυών που προπονήθηκαν τουλάχιστον για 8 λεπτά. Οι διατάσεις πρέπει να εφαρμόζονται φτάνοντας τους μυς στο τέλος του διαθέσιμου εύρους τους και εκεί να ασκείται μια ήπια διάταση χωρίς πόνο. Αυτή η θέση διατηρείται για 30 με 60 δευτερόλεπτα.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Φτιάξε σώμα από ατσάλι!
  • Βάλε 3 φθινοπωρινούς στόχους!
  • Τι να κάνεις για να καις πιο πολύ λίπος όταν κολυμπάς
  • Το πρόγραμμα προπόνησης του Arnie για να χτίσεις κολοσσιαίους μύες
  • Ένα δεκάλεπτο-φωτιά για τα πόδια σου
  • 15λεπτο πρόγραμμα πάνω σε στατικό ποδήλατο για να χάσεις τα τελευταία κιλά
loading...