mobadv

Ο κομάντο που δημιούργησε την προπόνηση «Η Προσέγγιση του Πολεμιστή»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένας πρώην κομάντο ανατρέπει πολλούς από τους κανόνες γυμναστικής που γνώριζες μέχρι τώρα δημιουργώντας μια προπόνηση για αποφασισμένους μαχητές.

Ο Scott Evennett είναι ένας ειδικός στην αναβάθμιση της σωματικής και πνευματικής ικανότητας, με έδρα την Αυστραλία. Σε τι διαφέρει με τους περισσότερους προσωπικούς προπονητές στον κόσμο; Ο Evennett έχει βαλθεί να ανατρέψει ριζικά κάθε «ιερή» οδηγία που σχετίζεται με την εκπαίδευση του σώματος, έχοντας δημιουργήσει ένα αποκλειστικά δικό του σύστημα αισθητικής διάπλασης και λειτουργικότητας του μυϊκού συστήματος.

Βασικός λόγος γι’ αυτήν την αιρετική φιλοσοφία του είναι το γεγονός ότι ο Evennett πέρασε κάμποσα χρόνια υπηρετώντας στην σκληροτράχηλη Αυστραλιανή Στρατιωτική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και οι εμπειρίες που απέκτησε από την άγρια εκπαίδευση μηνών ως νεοσύλλεκτος αλλά και από τις δεκάδες φορές που βρέθηκε σε εμπόλεμες ζώνες κατά τη διάρκεια της θητείας του, αποτέλεσαν για τον ίδιο ένα ανεπανάληπτο μάθημα αληθινής επιβίωσης υπό αντίξοες συνθήκες.

«Ήρθε η ώρα να πετάξεις στα σκουπίδια ό,τι “12x3” έχεις εκτελέσει στο γυμναστήριο και να επιλέξεις ένα είδος προπόνησης που σε προκαλεί σωματικά και διανοητικά στο μέγιστο βαθμό. Μιλάμε για την Προσέγγιση του Πολεμιστή», λέει ο Evennett.

«Παθιάζομαι με τους ανθρώπους που θέλουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους, μου αρέσει να φτάνω μυαλό και σώμα εκτός των συνηθισμένων πλαισίων εκπαίδευσης και πάνω απ’ όλα λατρεύω τον τρόπο που μια προπόνηση μπορεί να γεφυρώσει τα κενά μεταξύ της αισθητικής του μυϊκού συστήματος και της λειτουργικής κατάρτισης».

 

 

Αυτό είναι ένα τυπικό πρόγραμμα που διδάσκει ο Evennett στους πιστούς μαθητές του σε όλο τον κόσμο μέσα από ειδικές συνεδρίες «bootcamp». Είτε δια ζώσης, είτε μέσα από την ιστοσελίδα του.

Αν η ψυχή, το μυαλό και το σώμα σου αισθάνονται ταυτίζονται με τη φιλοσοφία του Evennett, ήρθε η ώρα να πάρεις τα «όπλα» και να τον ακολουθήσεις σ’ αυτό το εκτός κανόνων προπονητικό πρόγραμμα.

Προθέρμανση

5-10 λεπτά δυναμικές διατάσεις, που αποτελούνται από περπάτημα πάπιας, σύρσιμο σαύρας, μπουσούλισμα αρκούδας και άλματα καγκουρό.

Δύναμη

Λιγότερες επαναλήψεις με αργό τέμπο. «Μεταμορφώσου σε ένα από κείνα τα τεράστια και βαριά ανυψωτικά μηχανήματα και δούλεψε τις κινήσεις των μυών και των αρθρώσεών σου με αυτή τη λογική, είτε εκτελείς πιέσεις στον πάγκο και στρατιωτικές πιέσεις είτε μιλάμε απλά για έλξεις στο μονόζυγο. Το ίδιο θα κάνεις και σε πιο λειτουργικές ασκήσεις όπως το περπάτημα του αγρότη, την αναρρίχηση σε σκοινί ή στις προβολές ποδιών: αργά, μεθοδικά, ισορροπημένα και δυνατά», συμβουλεύει ο Evennett.

 

 

Υπερτροφία

10-12 επαναλήψεις με βαρύ φορτίο για την αύξηση του μεγέθους των μυών μέσω του όγκου της μπάρας. Εδώ, ο Evennett επιλέγει συνήθως supersets με μέγιστη ανύψωση βάρους.

Ενέργεια

Η μετακίνηση βαριών αντικειμένων (από χοντρούς κορμούς δέντρων και σιδερένια αμόνια έως και αυτοκίνητα), η ανύψωση ελαστικών από τρακτέρ, κάμψεις, αναρριχήσεις σε κατακόρυφα σκοινιά, άλματα σε κουτιά και ότι άλλο μπορεί να κάνει το νευρομυϊκό σου σύστημα να βγάζει σπίθες, είναι μέσα στο πρόγραμμά σου.

Καρδιαγγειακή και μυϊκή αντοχή, ταχύτητα και ευλυγισία

HIIT πάνω από τα όρια. 30’’ πολύ έντονης άσκησης που ακολουθούνται από περιόδους ανάπαυσης 20’’ χρησιμοποιώντας τόσο βάρη όσο και το ίσιο το σωματικό βάρος σου. Ή πορεία 5 χιλιομέτρων φορώντας ένα γιλέκο με βάρος 10-30 κιλών.

Κολύμβηση

Κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Evennett ολοκληρώνεται με δοκιμασίες κολύμβησης χαμηλότερης έντασης και μεγάλης διαδρομής ή και το αντίθετο. Μόλις βγεις από το νερό, συνεχίζεις με push-up και burpees.

«Ο στόχος είναι να ανακαλύψεις τα όρια της φυσικής και πνευματικής σου υπόστασης, κάτι που σε ένα γυμναστήριο ποτέ δεν θα μπορέσεις πραγματικά να εξακριβώσεις», εξηγεί ο Evennett. «Η Προσέγγιση του Πολεμιστή είναι μια προπόνηση που σε βάζει σε μια νοοτροπία ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο αν το παλέψεις σκληρά. Και δεν είναι μόνο λόγια. Είναι τόσο προκλητικό όσο ακούγεται. Η αληθινή ζωή στην πιο ακραία εκδοχή της, μόνο για αποφασιστικούς άντρες», λέει ο Evennett.

gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Τρεις μπάλες… τρεις δυνατές προπονήσεις στη παραλία!
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
  • Πως ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βελτιώσει την προπόνησή σου;
  • 8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στην προπόνηση τρικεφάλων
loading...

GIF ISO FINAL 1