Λιώσε το λίπος σε 28 ημέρες!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κάψε τα περιττά λίπη δυο φορές ταχύτερα και εκμεταλλεύσου το χρόνο που θα εξοικονομήσεις για να χαρείς το ανανεωμένο, πιο λεπτό και πιο καλλίγραμμο κορμί σου.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν ακούς τη φράση «γυμναστική για καύση λίπους» φέρνεις στο μυαλό σου μια μάλλον επίπονη διαδικασία, με πολύ ιδρώτα και χρονοβόρες ασκήσεις. Αυτό που, ωστόσο, δεν γνωρίζεις είναι πως υπάρχουν κάποιες νέες στρατηγικές προπόνησης που μεγιστοποιούν την καύση θερμίδων και λίπους με συνολικά λιγότερο χρόνο άσκησης. Αν τις εφαρμόζεις τακτικά, η λιποδιάλυση όχι μόνο θα είναι άμεση, αλλά και παρατεταμένη.

Με μικρές αλλαγές στον τρόπο που γυμνάζεσαι, επιτυγχάνεις καλύτερα αποτελέσματα χωρίς να κάνεις υπερωρίες στο γυμναστήριο…

1. Γυμνάσου αερόβια το πρωί
Όταν εσύ ξυπνάς, ο θυρεοειδής σου εξακολουθεί να κοιμάται. Καθώς, όμως, ο θυρεοειδής αποτελεί το βασικό ρυθμιστή του μεταβολισμού, αυτό σημαίνει ότι ο πρωινός ρυθμός των καύσεων είναι πιο αργός και παραμένει αργός για πολλή ώρα, εκτός κι αν τον διεγείρεις κατάλληλα.

Η νέα στρατηγική: Πιες 1-2 ποτήρια νερό και, χωρίς να φας οτιδήποτε, περπάτα ή τρέξε σε κυλιόμενο διάδρομο για 20-30 λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση όπως ποδήλατο, ελλειπτικό, βάδισμα σε εξωτερικό χώρο ή να ανεβοκατεβείς σκαλοπάτια. Μετά το τέλος της γυμναστικής πίνεις ξανά νερό, αφήνεις να περάσουν 5-10 λεπτά και έπειτα τρως το πρωινό σου γεύμα, ώστε να αυξήσεις περαιτέρω τη θερμογένεση.

Τα αποτελέσματα: Οι ορμόνες του θυρεοειδή εντατικοποιούν τις καύσεις και επειδή παραμένουν στην κυκλοφορία του αίματος για αρκετές ώρες, διατηρούν τον οργανισμό σε εγρήγορση. Έτσι, το σώμα μετατρέπεται σε αναμμένο «φούρνο» που λιώνει με τη «φλόγα» του τα αποθηκευμένα λίπη.

2. Αυξομείωσε ταχύτητα και ένταση
Κάνοντας αερόβια άσκηση σε σταθερά χαμηλά επίπεδα έντασης, καις σχετικά λίγες θερμίδες. Αντίθετα σε υψηλότερα επίπεδα έντασης δαπανάς περισσότερη συνολική ενέργεια και αναγκάζεις το σώμα σου να χρησιμοποιήσει πιο πολύ λίπος. Συνδυάζοντας χαμηλή και υψηλή ένταση στο ίδιο πρόγραμμα, πετυχαίνεις και τα δύο!

Η νέα στρατηγική: Σε οποιαδήποτε αερόβιο πρόγραμμα κάνεις, εναλλάσσεις περιόδους άσκησης με υψηλή και με χαμηλή ταχύτητα. Αν, για παράδειγμα, περπατάς για 30 λεπτά, ξεκινάς πρώτα με 5 λεπτά ζέσταμα. Μετά, περπατάς γρήγορα για 1 λεπτό (οι σφυγμοί αυξάνονται) και στη συνέχεια πιο αργά για επίσης 1 λεπτό (οι σφυγμοί μειώνονται). Επαναλαμβάνετε τις εναλλαγές αυτές 10 φορές, συνολικά δηλαδή για 20 λεπτά, και τελειώνεις με 5 λεπτά χαλάρωμα. Αργότερα, καθώς προοδεύεις, μπορείς να τρέχεις για 1-2 λεπτά (υψηλότερη ένταση), να «ξεκουράζεσαι» κάπως περπατώντας για λίγο (χαμηλότερη ένταση), μετά να επαναλαμβάνεις το τρέξιμο, κατόπιν το περπάτημα, κ.ο.κ.

Τα αποτελέσματα: Αυξάνεται η μυϊκή δραστηριοποίηση, η κυκλοφορία του αίματος, η οξυγόνωση των ιστών, η ταχύτητα του μεταβολισμού και ο ρυθμός λιποδιάλυσης κατά τη διάρκεια της άσκησης και διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα επί πολλές ώρες μετά την ολοκλήρωσή της.

3. Άλλαξε τις παλιές ασκήσεις
Τα συνήθη προγράμματα περιλαμβάνουν κάποιες βασικές ασκήσεις που επαναλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο για πολλές εβδομάδες. Οι ασκήσεις αυτές μπορεί να σε έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα, αλλά αν δεν εμπλουτίσεις το πρόγραμμά σου με νέες κινήσεις, δεν θα έχεις περαιτέρω κέρδη. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το σώμα προσαρμόζεται γρήγορα σε οτιδήποτε κάνεις συχνά και μετά αρχίζει να δουλεύει με… αυτόματο πιλότο, περιορίζοντας τις καύσεις για να εξοικονομήσει ενέργεια.

Η νέα στρατηγική: Αντικαθιστάς κάποιες από τις παλιές ασκήσεις με καινούργιες ή ανανεώνεις πλήρως το πλάνο γυμναστικής σου, κάνοντας μόνο ασκήσεις που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ ή τις παλιές σου ασκήσεις με διαφορετικά όργανα. Για παράδειγμα, αλλάζεις είδος αερόβιας γυμναστικής (π.χ. ελλειπτικό αντί για ποδήλατο, τρέξιμο αντί για περπάτημα), χρησιμοποιείς αλτήρες και μπάρα αντί για μηχανές αντίστασης, εκτελείς τις ασκήσεις με λάστιχα αντί για βαράκια, κάνεις κοιλιακούς σε fit-ball κι όχι στο πάτωμα.

Τα αποτελέσματα: Το πρόγραμμα αποκτά μεγαλύτερη ποικιλία και γίνεται πιο ενδιαφέρον, το μυϊκό σύστημα εργάζεται διαφορετικά και εντονότερα, δραστηριοποιούνται περισσότεροι μύες, αυξάνεται η ενεργειακή δαπάνη, μειώνεται το σωματικό λίπος.

4. Σήκωσε μεγαλύτερα βάρη
Η πλειονότητα των γυναικών προτιμά να γυμνάζεται με μικρά βαράκια και πολλές επαναλήψεις. Ο συγκεκριμένος, όμως, τρόπος εκγύμνασης ενεργοποιεί περιορισμένο αριθμό μυϊκών ινών. Αντίθετα, οι λιγότερες επαναλήψεις αλλά με μεγαλύτερα βάρη, κινητοποιούν περισσότερες μυϊκές ίνες και καίνε πολλαπλάσιες θερμίδες. Επιπλέον, επειδή κάνεις πιο λίγες επαναλήψεις, έχεις μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε επιμέρους άσκηση.

Η νέα στρατηγική: Χρησιμοποιείς μεγαλύτερα βάρη στις περισσότερες ασκήσεις, τέτοια που να σου επιτρέπουν να κάνεις 2-3 σετ των 8-10 επαναλήψεων. Όταν κάνεις εύκολα 10 επαναλήψεις, αυξάνεις περαιτέρω τα βάρη. Αν κάτι τέτοιο σου φαίνεται πολύ δύσκολο, μπορείς να μειώσεις τα διαλείμματα, να κάνεις τις επαναλήψεις πιο αργά ή να αντικαταστήσεις τα ελαφριά βαράκια με έστω και λίγο πιο βαρύτερα.

Τα αποτελέσματα: Μεγαλύτερη παραγωγή ορμονών και ενζύμων που ευνοούν την αναδόμηση των μυών και την καύση λίπους, ταχύτερη τόνωση και ενδυνάμωση, πιο σφιχτοί μηροί, γοφοί και μπράτσα, βελτίωση σωματικού σχήματος.

5. Περιόρισε tα διαλείμματα
Αν κάνεις μεγάλα διαλείμματα ανάπαυσης μεταξύ των σετ και των ασκήσεων, έχεις λιγότερα σωματικά οφέλη και επιπλέον σπαταλάς πολύτιμο χρόνο. Κάνοντας το πρόγραμμά σου χωρίς καθόλου διαλείμματα ή με τη λιγότερη δυνατή ξεκούραση ανάμεσα στα σετ, γυμνάζεις τους μύες σου πιο έντονα και ταυτόχρονα γλιτώνεις χρόνο.

Η νέα στρατηγική: Αρχικά, μειώνεις σταδιακά τα διαλείμματα μεταξύ των σετ της ίδιας άσκησης. Μετά από κάποιες προπονήσεις, κι ενώ συνεχίζεις τη χρονική μείωση των διαλειμμάτων, εκτελείς το τελευταίο σετ της προηγούμενης άσκησης και το πρώτο της επόμενης χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου ξεκούραση. Τελικά, μετά από 2-3 εβδομάδες, μετατρέπεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε κυκλική ρουτίνα. Αντί δηλαδή να κάνεις τις ασκήσεις σε σετ με ενδιάμεσα διαλείμματα, εκτελείς ένα σετ από κάθε διαφορετική άσκηση και περνάς από τη μία άσκηση στην άλλη χωρίς καθόλου ξεκούραση. Ολοκληρώνεις έναν «κύκλο» όλων των ασκήσεων και επαναλαμβάνεις με τον ίδιο τρόπο 2-3 φορές.

Τα αποτελέσματα: Οι καρδιακοί παλμοί διατηρούνται ανεβασμένοι, η πρόσληψη οξυγόνου αυξάνεται, οι απαιτήσεις σε ενέργεια μεγαλώνουν και, από τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίοδος ανάπαυλας, το λίπος αναγκάζεται να κατευθυνθεί προς τους σκελετικούς μύες, όπου και καίγεται με γοργούς ρυθμούς.

Συμβουλή: Προσπαθείς να γυμνάζεσαι τακτικά και με συνέπεια, καθιστώντας την άσκηση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Όσο συχνότερα και εντονότερα δραστηριοποιούνται οι μύες, τόσο πιο πολύ βελτιώνεται η φυσική σαου κατάσταση και συνεπακόλουθα η δυναμική του μεταβολισμού, η δαπάνη θερμίδων και η καύση λίπους.

Όλα σε ένα!

Ειδικά σχεδιασμένο πλάνο προγράμματος για μέγιστα οφέλη σε ελάχιστο χρόνο. Συνδυάζει όλες τις στρατηγικές λιποδιάλυσης, αριστοποιεί τα αποτελέσματα σε 28 μόνο ημέρες: βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, σμιλεύει το σώμα, τονώνει τους μύες, διαλύει τα περιττά λίπη, εξαφανίζει χαλάρωση και κυτταρίτιδα. Εγγυημένα!

ΠΛΑΝΟ ΑΣΚΗΣΗΣ 28 ΗΜΕΡΩΝ

Δευτέρα
Εβδομάδα 1
Πρωινή αερόβια άσκηση για 25'. Διατήρησε συνεχή την ένταση, μην κάνεις αυξομειώσεις.

Εβδομάδα 2
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30'. Τα πρώτα 10' διατήρησε χαμηλή την ένταση. Τα επόμενα 15' γυμνάσου με αυξομειώσεις της ταχύτητας. Τελείωσε με 5' σε αργό ρυθμό.

Εβδομάδα 3
Μην κάνεις συγκεκριμένο πρόγραμμα. Χαλάρωσε ψυχικά και διασκέδασε κάνοντας σωματικές δραστηριότητες που δεν σου κουράζουν ιδιαίτερα.

Εβδομάδα 4
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30'. Μετά τα πρώτα 5' γυμνάσου με αυξομειώσεις της ταχύτητας και μεγαλύτερη ένταση από όση συνήθως.

Τρίτη
Εβδομάδα 1
Αφιέρωσε τουλάχιστον 20' σε διατάσεις ή ασκήσεις yoga.

Εβδομάδα 2
Πλήρες πρόγραμμα με αντιστάσεις. Εκτέλεσε μία άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα, 2-3 σετ ανά άσκηση, 8-10 επαναλήψεις ανά σετ.

Εβδομάδα 3
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30'. Τα πρώτα 5' διατήρησε χαμηλή την ένταση. Τα επόμενα 20' γυμνάσου με αυξομειώσεις της ταχύτητας. Τελείωσε με 5' σε αργό ρυθμό.

Εβδομάδα 4
Κυκλική προπόνηση με συνολικά 10 ασκήσεις. Χρησιμοποίησε αντιστάσεις. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σε χρόνο λιγότερο από 25'.

Τετάρτη
Εβδομάδα 1
Πρωινή αερόβια άσκηση για 25'. Γυμνάσου με αυξομειώσεις ταχύτητας και έντασης. Μην υπερβάλεις!

Εβδομάδα 2
Αφιέρωσε τουλάχιστον 20' σε διατάσεις ή ασκήσεις yoga.

Εβδομάδα 3
Ξεκουράσου! Εάν αισθάνεσαι «πιασμένη», κάνε διατάσεις ή ασκήσεις χαλάρωσης.

Εβδομάδα 4
Αφιέρωσε 20-25' σε διατάσεις ή ασκήσεις yoga.

Πέμπτη
Εβδομάδα 1
Παράμενε σωματικά δραστήρια. Μην κάνεις κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης.

Εβδομάδα 2
Πρωινή αερόβια άσκηση για 25'. Διατήρησε την ένταση σταθερή, αλλά αύξησε κάπως το ρυθμό σου. Δεν χρειάζεται να λαχανιάσεις!

Εβδομάδα 3
Πλήρες πρόγραμμα με αντιστάσεις. Εκτέλεσε μία άσκηση για κάθε μυϊκή ομάδα, 2-3 σετ ανά άσκηση, 8-10 επαναλήψεις ανά σετ. Ελαχιστοποίησε τα διαλείμματα ξεκούρασης.

Εβδομάδα 4
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30'. Διατήρησε την ένταση του προγράμματος σε μέτρια επίπεδα. Κάνε αρκετές διατάσεις στο τέλος του.

Παρασκευή
Εβδομάδα 1
Γύμνασε γοφούς, μηρούς, γάμπες και κοιλιακούς με καινούργιες ασκήσεις. Εναλλακτικά, κάνε τις συνηθισμένες σου ασκήσεις με διαφορετικά όργανα.

Εβδομάδα 2
Πλήρες πρόγραμμα με ελαφριές αντιστάσεις, π.χ. βαράκια ή λάστιχα. Εκτέλεσε μόνο καινούργιες ασκήσεις, 2-3 σετ ανά άσκηση, 12-15 επαναλήψεις ανά σετ. Μην κάνεις μεγάλα διαλείμματα.

Εβδομάδα 3
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30'. Διατήρησε συνεχόμενα μια μέτρια ταχύτητα, τέτοια που να σου επιτρέπει να γυμναστείς σχετικά ξεκούραστα. Μην αυξομειώνεις την ένταση.

Εβδομάδα 4
Κυκλική προπόνηση με συνολικά 10 ασκήσεις. Κάνε τις ασκήσεις εντονότερα. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σε λιγότερο από 25'. Μην παραλείπεις το χαλάρωμα!

Σάββατο
Εβδομάδα 1
Παίξε με τα παιδιά σου, περπάτησε αρκετά, κινήσου περισσότερο. Αφιέρωσε επίσης τουλάχιστον 15' σε διατάσεις ή άλλες ασκήσεις χαλάρωσης.

Εβδομάδα 2
Παράμενετε σωματικά δραστήριες. Μην κάνεις συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Εβδομάδα 3
Κυκλική προπόνηση με συνολικά 10 ασκήσεις σε 2-3 κύκλους. Τελείωσε το πρόγραμμά σου σε χρόνο λιγότερο από 30'.

Εβδομάδα 4
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30' . Γυμνάσου στο ρυθμό της αγαπημένης σου μουσικής.

Κυριακή
Εβδομάδα 1
Πρωινή αερόβια άσκηση για 30'. Διατήρησε χαμηλή την ένταση στα πρώτα 20', αύξησε την ταχύτητα στα επόμενα 3-5' και μείωσε την προοδευτικά στα τελευταία λεπτά.

Εβδομάδα 2
Πρωινή αερόβια άσκηση για 25'. Γυμνάσου λίγο πιο έντονα, με μεγαλύτερη ταχύτητα και περισσότερους καρδιακούς παλμούς. Πρόσθεσε επίσης 5' ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων στο τέλος του προγράμματός σου.

Εβδομάδα 3
Αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες που σου αρέσουν, παίξε, διασκέδασε, γέλασε με την καρδιά σου. Το γέλιο ευνοεί την ενδογενή παραγωγή ουσιών που βελτιώνουν τη διάθεση και αυξάνουν την καύση λίπους!

Εβδομάδα 4
Συγχαρητήρια! Ολοκλήρωσες με επιτυχία το πλήρες πλάνο των 28 ημερών. Απόλαυσε τα αποτελέσματα, αλλά μην επαναπαύεσαι: συνέχισε να γυμνάζεσαι έξυπνα και συστηματικά. Τον τρόπο -πλέον- τον ξέρεις…

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς το σπανάκι και άλλες τρεις τροφές μπορούν να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά
  • 8 συμβουλές για σούπερ στέγνωμα!
  • Πως θα αυξήσεις με φυσικό τρόπο την φλεβικότητα!
  • Από τι κινδυνεύει ένας καπνιστής που γυμνάζεται;
  • Oι 5 ορμόνες που εξουσιάζουν το σώμα σου!
  • Ποιος τύπος άσκησης μειώνει περισσότερο το σωσίβιο στην κοιλιά
loading...