mobadv

Μια γερή αερόβια προπόνηση για όσους μισούν το τρέξιμο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλοί άντρες παθιάζονται με το τρέξιμο. Κάποιοι άλλοι με το ποδήλατο ή το κολύμπι. Υπάρχουν και αρκετοί που δεν θα έλεγαν «όχι» και σε μια τάξη αερόμπικ. Όλα αυτά πού στοχεύουν; Στην γερή καρδιά. Στους δυνατούς πνεύμονες. Στο κάψιμο του λίπος. Στην αίσθηση ευεξίας. Στην άριστη υγεία. Αλλά εσύ δεν είσαι από αυτούς τους τύπους που μπορούν να τρέχουν μία ώρα κάθε πρωί στους δρόμους ή να χοροπηδάνε συστηματικά σε μια αίθουσα αερόμπικ. Επίσης, δεν έχεις ποδήλατο, ούτε πισίνα ή παραλία δίπλα στο σπίτι σου. Ε, λοιπόν, δεν χρειάζεσαι τίποτε από όλα αυτά. Μπορείς να χάσεις κιλά, να αποκτήσεις φυσική κατάσταση ισάξια με ενός δρομέα και να αυξήσεις θεαματικά τα καρδιαγγειακά σου επίπεδα σε ένα χώρο 2Χ2, μέσα στο σπίτι σου.

 

Σου παρουσιάζουμε 10 ασκήσεις που παρέχουν με απόλυτη πιστότητα, όλα τα αερόβια οφέλη που θα βρεις όχι μόνο στο τρέξιμο, αλλά και στο CrossFit. Και είναι 100% δυναμικές - αντρικές.Εκτέλεσε κάθε μία από αυτές για ένα διάστημα ενός λεπτού επί 3 φορές. Σύνολο; 30 λεπτά της ώρας.

 

Ανοίγματα ποδιών με αναπηδήσεις από θέση σανίδας

Ξεκινάς από τη γνωστή θέση σανίδας, διατηρώντας ώμους, γοφούς και πόδια σε μια ευθεία παράλληλη με το έδαφος και τους αγκώνες ακριβώς κάτω από τους ώμους. Με σφιγμένους κοιλιακούς άνοιγε και κλείνε τα πόδια σου κρατώντας τα ισχία σου και το πάνω μέρος του σώματος, όσο το δυνατόν σταθερότερα.

 

Επιτόπιο τροχάδην με τα γόνατα ψηλά

Από όρθια θέση τρέχεις επιτόπου προσπαθώντας να σηκώνεις τα γόνατα όσο ψηλότερα μπορείς. Και με όση περισσότερη ταχύτητα αντέχεις.

 

Αναρρίχηση εδάφους

Από θέση για κάμψεις, μεταφέρεις εναλλάξ τα γόνατά σου όσο πιο κοντά στο στήθος εκτελώντας μικρά πηδηματάκια. Φρόντισε η πλάτη και τα ισχία να παραμένουν κοντά στο πάτωμα αποφεύγοντας να ανασηκώνεις τη λεκάνη καθώς αλλάζεις πόδια.

 

Ημικαθίσματα με αναπηδήσεις

Μια εκρηκτική πλειομετρική άσκηση που σε βοηθά να χτίσεις μεγάλη δύναμη τόσο σε καρδιαγγειακό όσο και σε μυϊκό επίπεδο. Από κλασική θέση ημικαθίσματος (οι μηροί σε παράλληλη θέση με το έδαφος, τα ισχία ελαφρώς προτεταμένα πίσω, η σπονδυλική στήλη ίσια), πιέζεις δυνατά τα πέλματα ώστε να εκτινάξουν το σώμα σου όσο ψηλότερα γίνεται. Επιστρέφεις και εκτινάσσεσαι ξανά. Και ξανά.

 

Επιτόπου πλάγιες αναπηδήσεις με τα πόδια ενωμένα

Από όρθια θέση και με τα πόδια ενωμένα σε στάση προσοχής, άρχισε να πηδάς δεξιά και αριστερά δίχως να ανοίγεις τα πόδια. Λίγη ρυθμική μουσική θα σε βοηθήσει να κρατάς ένα καλό τέμπο.

 

Επιτόπου πλάγιες αναπηδήσεις με εμπόδιο

Παρόμοια άσκηση με την προηγούμενη, μόνο που εδώ καλείσαι να υπερπηδήσεις ένα εμπόδιο (κουτί). Για να αποφύγεις τραυματισμό στα γόνατα, φρόντισε να προσγειώνεσαι λυγίζοντας τα γόνατα και χαμηλώνοντας το σώμα, ώστε να απορροφούνται οι κραδασμοί.

 

Αναπηδήσεις με εκτάσεις χεριών και ποδιών

Κλασική άσκηση σουηδικής γυμναστικής. Από όρθια θέση κατεβάζεις το σώμα ελαφρώς προς τα κάτω, πιέζεις με τα πόδια για να φτάσεις όσο ψηλότερα μπορείς με ένα πήδημα, την ίδια ώρα που εκτείνεις πλάγια χέρια και πόδια σε ένα χρόνο.

 

Το περπάτημα του βάτραχου

Μια εξαιρετικά απαιτητική πλειομετρική άσκηση, η οποία ενεργοποιεί δυναμικά τον κορμό και τη μέση, τους ώμους και τα ισχία. Ξεκινάς από θέση για push-ups και με ένα πήδημα φέρνεις τα γόνατά σου έξω από τα χέρια (που στηρίζουν το σώμα σου). Αμέσως εκτινάσσεις τα πόδια πίσω στην αρχική τους θέση και επαναλαμβάνεις -χωρίς σταματημό, χωρίς έλεος.

 

Προβολές ποδιών με αναπηδήσεις

Παίρνεις την κλασική θέση προβολής: το ένα γόνατο λυγισμένο εμπρός σε γωνία 90 μοιρών, το άλλο πόδι πίσω (σε ίδια γωνία). Με ένα δυναμικό πήδημα στον αέρα εναλλάσσεις θέσεις ποδιών τη στιγμή που προσγειώνεσαι. Τα χέρια, κινούμενα δυναμικά μπρος-πίσω, προσδίδουν ώθηση και ισορροπία στην κίνηση.

 

Και, φυσικά… burpees

Στέκεσαι όρθιος. Τα πόδια σου ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Κατεβαίνεις σε θέση ημικαθίσματος και κατόπιν εκτείνεις τον κορμό για να πάρει θέση για κάμψη. Αυτόματα, επιστρέφεις σε θέση ημικάθισμα και εκτινάσσεις το σώμα σου ψηλά με ένα πήδημα.

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τρέξιμο και μουσική: Καλή ή κακή συνήθεια;
  • 4 τρόποι που το τρέξιμο θωρακίζει την ψυχική σου υγεία
  • Οι καλύτερες ασκήσεις για την καρδιά μας
  • Τρεις μπάλες… τρεις δυνατές προπονήσεις στη παραλία!
  • Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης;
  • Πώς θα εξαφανίσετε το «σωσίβιο» κάνοντας ποδήλατο!
loading...

GIF ISO FINAL 1