Ιστορία του Crossfit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

To Crossfit είναι μια νέα μορφή προπόνησης, έτσι και η ιστορία του είναι μικρή. Ο Greg Glassman, πρώην γυμναστής, είναι ο ιδρυτής του Crossfit. Ξεκίνησε στη δεκαετία του 1970 με τη θεωρία του ιδανικού τρόπου να προπονείς τη συνολική φυσική κατάσταση. Άρχισε το πρόγραμμα γυμναστικής σε γυμναστήριο που είχε στο σπίτι του στη Santa Cruz της California. Δημιούργησε ένα τρόπο να αξιολογεί συνεχώς την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια σε κάθε μία άσκηση του προγράμματος.
Το 1995 ο Glassman άνοιξε το πρώτο επίσημο γυμναστήριο Crossfit. Δεν υπήρχε κανένα άλλο γυμναστήριο Crossfit οπουδήποτε στον κόσμο για αρκετά χρόνια, αλλά τελικά ο Glassman αποφάσισε να μοιραστεί τις ιδέες του με τον κόσμο. Ίδρυσε ένα θυγατρικό μοντέλο γυμναστηρίων, με αποτέλεσμα να διαδοθεί το Crossfit πολύ γρήγορα. Κομβικό σημείο σε αυτό στάθηκε η δημιουργία της ιστοσελίδας Crossfit.com. Ο δικτυακός τόπος είχε ένα πολύ απλό στόχο: όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που γυμνάζονται για την επίτευξη καλής φυσικής κατάστασης και υγείας. Η αρχική ιστοσελίδα περιείχε πληροφορίες για το Crossfit καθώς και το WOD (πρόγραμμα της ημέρας). Ο Glassman καθημερινά δημοσίευε το WOD με την ελπίδα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να επισκέπτονται την ιστοσελίδα και να προπονούνται με αυτό. Η ιδέα του απέδωσε καρπούς και μετά από 10 χρόνια στο διαδίκτυο η ιστοσελίδα έχει αποκτήσει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και έχει διευρυνθεί με συμβουλές και βίντεο των ασκήσεων, θεωρία, ειδήσεις και γενικές πληροφορίες. Πλέον το Crossfit.com συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες αθλητικών προϊόντων καθώς και με αθλητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Το Crossfit έχει χαρακτηριστεί από πολλούς «μανία», «λατρεία» και από άλλους «το ιδανικότερο πρόγραμμα άσκησης». Από το 2001 έως το 2012 οι ασκούμενοι στο Crossfit έχουν αυξηθεί με καταπληκτικά ποσοστά. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου επαγγέλματος και προπονητικού επιπέδου ασκούνται καθημερινά σε κάποιο γυμναστήριο Crossfit. Είτε είστε αρχάριοι, είτε είστε αθλητές σίγουρα το Crossfit θα σας προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι οι ίδιοι φαντάζεστε.
Η ιστορία του Crossfit είναι πιθανόν μόλις τώρα να αρχίζει!


ΠΗΓΕΣ:
CrossFit.com: What is CrossFit?
American Council on Exercise: What is CrossFit training and is it appropriate for the average person?
New York Times: Getting Fit, Even if It Kills You
Wall Street Journal: Fitness as a Full-Time Pursuit
American Council on Exercise: CrossFit---Is the Gain Worth the Pain? ACE Experts Weigh In

Πηγή: crossfit.com.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 Crossfit ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε έξω
  • Η σημαντικότητα της κινητικότητας στο Crossfit
  • Οι 5 άγραφοι νόμοι του CrossFit
  • Κάνε προπόνηση και κάψε με… αέρα από crossfit
  • Οι 5 άγραφοι νόμοι του CrossFit
  • 5 από τα πιο προκλητικά CrossFit προγράμματα
loading...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Είναι το CrossFit ασφαλές για τα παιδιά; CrossFit για όλους »