Εμπρόσθια squat για δυνατά πόδια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κανένα πρόγραμμα προπόνησης δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς εμπρόσθια squats. Τώρα μπορείς να χτίσεις τα πόδια σου με αυτή την μια άσκηση...

 

Το Crossfit WOD, εμπρόσθια squats διαρκεί μόνο 15 επαναλήψεις, 5 σετ των 3 και τελείωσες. Απλό, σωστά? Αλλά, όπως και με κάθε άλλο Crossfit WOD που δείχνει εύκολο στα χαρτιά, αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο σου στοιχείο ότι τελικά έχεις μπλέξει σοβαρά.

 

Τις πρώτες φορές που θα εκτελέσεις εμπρόσθια squats, ισως παρατηρήσεις ότι το άνω και μεσαίο μέρος της πλάτης σου θα πονάει για ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή γυμνάζονται και εκείνα τα τμήματα των οπίσθιων μηριαίων καθώς δουλεύουν υπερωρία για να διατηρήσουν τον κορμό κάθετο καθόλη την εμβέλεια της κίνησης.

 

Ίσως παρατηρήσεις επίσης ότι οι καρποί σου πονάνε από το κράτημα της μπάρας στην θέση της στάσης , η οποία σε βρίσκει να στηρίζεις την μπάρα στους εμπρόσθιους δελτοειδείς, με τους αγκώνες επάνω. Σε αυτή την στάση, πολλοί άντρες βάζουν μόνο τα ακροδάχτυλα στην μπάρα για επιπρόσθετη ισορροπία, αλλά και πάλι απαιτείται ένα καλό επίπεδο ευκαμψίας του καρπού. Αυτές οι ενοχλήσεις και οι πόνοι είναι φυσιολογικοί, οπότε μην ανησυχείς από τον πόνο που βιώνεις τις πρώτες φορές που κάνεις την άσκηση με πρόσθιο άνοιγμα των 5Χ3 με πολύ μεγάλο βάρος.

 

1megarasp

 

Όσον αφορά την τεχνική: Όταν παίρνεις την μπάρα από την βάση, οι αγκώνες σου πρέπει να δείχνουν προς τα μπροστά και η μπάρα να ακουμπάει στους εμπρόσθιους δελτοειδείς. Το σαγόνι σου πρέπει να είναι σταθερό δείχνοντας ελαφρώς προς τα κάτω. Μην σκεφτείς ότι τα μάτια σου πρέπει να κοιτάνε προς τα πάνω για να είναι το πάνω μέρος της πλάτης σου κάθετο. Αντιθέτως, σκέψου πως κινείσαι από κάτω προς τα πάνω στο άνοιγμα καθοδηγώντας με το στήθος. Οδήγησε τα γόνατα έξω καθώς κατεβαίνεις και πάνω.

 

Το WOD από μόνο του είναι απλό, αλλά προορίζεται για να δοκιμάζει τους αθλητές σε όλη τους την δύναμη και ικανότητες. Μπορείς να διαλέξεις να εκτελέσεις όλα τα σετ με το ίδιο βάρος, ή μπορείς αλλάζεις βάρος σε κάθε σετ αναλόγως πως το νιώθεις. Αν η στάση σου αρχίσει να χαλάει, το στήθος σου αρχίσει να γέρνει μπροστά, οι αγκώνες να πέφτουν, τα γόνατα να λυγίζουν προς τα μέσα, προσάρμοσε το βάρος μέχρι να ξαναβρείς τη σωστή θέση. Προσπάθησε να καθιερώσεις ένα δυνατό σετ των 3 επαναλήψεων χωρίς να χαλάς την στάση. Οι χρόνοι ανάπαυσης μπορούν να ποικίλουν.

 

Πηγή: www.muscleandfitness.gr

 

{fcomments}

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • 5 Crossfit ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε έξω
  • Καθίσματα με την μπάλα στον τοίχο
  • Οι super ασκήσεις για το εσωτερικό των μηρών (video)
  • Τα εκπληκτικά οφέλη από τα συμπληρώματα πρωτεΐνης
  • H Paola Antonini έχει ένα τεχνητό μέλος αλλά δεν το βάζει κάτω!
  • Άρσεις θανάτου με τεντωμένα πόδια
loading...